Διάφορα

  ΛΙΜΠΕΡΟ ΒΟΛΕΙ  LIBERO  VOLLEY

LIBERO VOLLEY🇬🇷 Ειδήσεις,Αγώνες,Αποτελέσματα,Βαθμολογίες

Γιατί παραπαίει το βόλεϊ στην Ελλάδα;


Το ελληνικό βόλεϊ αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα που συμβάλλουν στην κατάρρευση του. Μερικοί από τους κύριους λόγους είναι...

1. Οικονομικά προβλήματα:
Πολλές ομάδες αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, που επηρεάζουν τη δυνατότητά τους να προσελκύσουν και να διατηρήσουν παίκτες και προπονητές. Χρέη και η έλλειψη χορηγών δυσχεραίνουν τη λειτουργία των ομάδων... Το άθλημα μας στην Ελλάδα δυστυχώς δεν είναι εμπορικό... Φυσικά ο κόσμος είναι μακριά από αυτό...

2. Διοικητικές δυσλειτουργίες:
Η κακή διοίκηση και η έλλειψη οργάνωσης σε επίπεδο συλλόγων και ομοσπονδίας επηρεάζουν αρνητικά το άθλημα. Συχνά παρατηρούνται διαμάχες... έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού.... Αλλά και εμπορικού - διαφημιστικού σχεδιασμού σε επίπεδο συλλόγων αλλά και ομοσπονδίας. Βλέπουμε κινήσεις σποραδικές... Αλλά δυστυχώς χωρίς μακροχρόνιο αποτέλεσμα.

3. Υποδομές:
Οι αθλητικές εγκαταστάσεις είναι ανεπαρκείς, σε κακή κατάσταση και πολλές φορές άλλα αθλήματα κάνουν στην άκρη το βόλεϊ... Βλέπε μπάσκετ. Αυτό επηρεάζει την ποιότητα των προπονήσεων και των αγώνων, αλλά και την προσέλκυση θεατών.

4. Ανταγωνισμός με άλλα αθλήματα:
Το βόλεϊ αντιμετωπίζει ισχυρό ανταγωνισμό από άλλα δημοφιλή αθλήματα, όπως το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, που απορροφούν την προσοχή, τους πόρους.... Και φυσικά τα παιδιά, κυρίως στο ανδρικό βόλεϊ. Ωστόσο τελευταία, το μπάσκετ το καλοβλέπουν και τα κορίτσια.

5. Έλλειψη προώθησης:
Η προβολή του αθλήματος στα μέσα ενημέρωσης είναι περιορισμένη, με αποτέλεσμα να μην προσελκύει νέους φιλάθλους και να μην υπάρχει ευρεία αναγνωρισιμότητα.

6. Εκπαίδευση και ανάπτυξη νέων ταλέντων:
Η έλλειψη επενδύσεων στην ανάπτυξη νεαρών αθλητών και στην εκπαίδευση των προπονητών δημιουργεί προβλήματα στην ανάδειξη νέων ταλέντων. Πολλές φορές οι ομοσπονδιακοί προπονητές εστιάζουν σε κάποιες πρακτικές και δεν ψάχνουν νέα ταλέντα. Στα αγόρια δε, η αναζήτηση αυτή... Έχει "πεθάνει". Ιδιαίτερα στην επαρχία... Κατά τύχη βλέπουν κάποια ταλέντα.

Η συνδυαστική αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων είναι απαραίτητη για την αναζωογόνηση του ελληνικού βόλεϊ και την επαναφορά του σε υψηλά επίπεδα ανταγωνιστικότητας και δημοφιλίας.... Και εκεί χρειάζεται προσπάθεια και προτάσεις από όλους όσους το αγαπάμε...

 Περουλάκης Γιάννης 
Πρόεδρος Ε.Α. Λάρισας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου