Διάφορα

  ΛΙΜΠΕΡΟ ΒΟΛΕΙ  LIBERO  VOLLEY

LIBERO VOLLEY🇬🇷 Ειδήσεις,Αγώνες,Αποτελέσματα,Βαθμολογίες

Το προεκλογικό πρόγραμμα του Τάσου Πασπάλα!


Το προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξής του,  "ΒΟΛΕΙ ΨΗΛΑ"  δημοσίευσε την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου ο Τάσος Πασπάλας, θεωρώντας ότι  οι δέκα άμεσοι στόχοι που ανακοίνωσε, είναι αυτοί που χρειάζονται άμεσα για θα βγάλουν το Βόλεϊ από το τέλμα, την αφάνεια και την μιζέρια, που το ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια!   

 Οι δέκα άμεσοι στόχοι:

1. Διαφάνεια | 

Ζωντανή μετάδοση (live streaming) οι συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) μέσω του volleyball.gr

    Ένας μεγάλος αριθμός συνεδριάσεων του Δ.Σ. θα πραγματοποιούνται σε διαφορετικά μέρη της χώρας ώστε να υπάρχει άμεση επικοινωνία με τους παράγοντες των σωματείων και συναντίληψη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα ακριτικά & νησιωτικά μας σωματεία.

     Δημιουργία Ηλεκτρονικού Πρωτοκόλλου καταγραφής Νέων Ιδεών.


 2.   Προβολή – Χορηγίες | 

Στελέχωση σύγχρονου τμήματος Marketing με στόχο, την προβολή και την προώθηση του αθλήματος και των αθλητικών δράσεων.

    Πρωτεύον μέλημα του προέδρου της Ομοσπονδίας, η ανάδειξη του αθλήματος και ο προσεταιρισμός χορηγών & χορηγιών.

    Αξιοποίηση πανελλαδικά των τοπικών καναλιών, για την προβολή των τοπικών ομάδων και των πρωταθλημάτων, με ενημερωτικές εκπομπές, που θα αναπτύσσουν την δημοφιλία του αθλήματος.

    Θα φροντίσουμε μαζί με τις Ενώσεις για την Υιοθέτηση και ονοματοδοσία των πρωταθλημάτων.

 3.   Ψηφιακή Σύγκλιση | 

Είναι επιτακτική ανάγκη να αναπτύξουμε ένα Ενιαίο Μηχανογραφικό Σύστημα, το οποίο θα συνοψίζει όλες τις ανάγκες και θα βελτιώνει την εσωτερική οργάνωση και την ποιότητα υπηρεσιών προς τα σωματεία.

    Απλούστευση του μητρώου εγγραφών μεταγραφών – ανανέωσης και νέων εγγραφών.

    Ψηφιακή καταγραφή του Φύλλου Αγώνα σε πραγματικό χρόνο.

    Δημιουργία Mobile Application, (Εφαρμογή η οποία θα εγκαθίσται στο κινητό τηλέφωνο, στην οποία θα εγγράφονται (μέλη ομάδων, Αθλητές, Προπονητές, Διαιτητές, Παράγοντες, Βετεράνοι, Φίλοι & Φίλαθλοι του Αθλήματος) ώστε να δημιουργήσουμε μια Βάση Δεδομένων με άμεση Αλληλεπίδραση και Ενημέρωση. Θα παρέχονται On Line αποτελέσματα αγώνων και στατιστικά στοιχεία για όλη την επικράτεια. Η πλατφόρμα αυτή θα αποτελέσει ένα ισχυρό εργαλείο ενημέρωσης και ένα ισχυρό κίνητρο χορηγικού ενδιαφέροντος και διαφημίσεων.

   4. Αθλητικές Υποδομές – Γήπεδο Παιανίας | 

Τίποτα δεν έχει χαθεί, θα διεκδικήσουμε το γήπεδο της Παιανίας όπως και τα υπόλοιπα ολυμπιακά ακίνητα (Γήπεδο Beach Volley στο παραλιακό μέτωπο, Γήπεδο Μίκρα 4 στην Θεσσαλονίκη). Είμαστε η μοναδική Ομοσπονδία με δύο Ολυμπιακά αθλήματα.

   5.  Διοργανώσεις |

    Συμμετοχή των Ανδρών – Γυναικών στο Golden League.

    Δημιουργία Volley league Γυναικών.

    Καθιέρωση κάθε χρόνο του ALL STAR GAME γυναικών
    Θεσμοθέτηση SUPER CUP γυναικών.

    Ετήσιο κύπελλο ερασιτεχνικών ομάδων (εκτός Volleyleague/Preleague/A2) σε συνέχεια του Κυπέλλου των Ενώσεων και ΤΕ.

    Οι τελικοί των ερασιτεχνικών ομάδων ανδρών/γυναικών να διεξάγονται την ημέρα του τελικού Ανδρών/Γυναικών αντίστοιχα.

    Διαβούλευση για την αναπροσαρμογή των Εθνικών κατηγοριών ( PreLeague Ανδρών – Γυναικών και Α2 Ανδρών – Γυναικών) μετά τις πολλές αποσύρσεις σωματείων, λόγο οικονομικών προβλημάτων.
    Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ενηλίκων

    Επαναφορά των Πανελλήνιων πρωταθλημάτων Παμπαίδων – Παγκορασίδων.

    Επαναφορά των Διακλιμακιακών συγκεντρωτικών κάθε χρόνο με την συμμετοχή 14 αθλητών-τριων από κάθε Ένωση.

    Καθιέρωση Διακλιμακιακών αγώνων μεταξύ γειτονικών Ενώσεων, υπό την αιγίδα  της ΕΟΠΕ.

   6. Beach Volley |


    Πανελλήνιο πρωτάθλημα beach volley συλλόγων και ιδιωτικών σχολών, το οποίο θα διαρκεί ολόκληρη την περίοδο, όπως ακριβώς και τα πρωταθλήματα σάλας.

    Δημιουργία σχολής αθλητικής κατάρτισης – εκπαίδευσης, (Σάλας – Beach Volley), υπό την Αιγίδα της ΕΟΠΕ, για αθλητές, προπονητές με σκοπό την ανάλυση και βελτίωση τεχνικών του αθλήματος.

   7.  Ανάπτυξη |

    Δημιουργία ετήσιου calendar με όλες τις διοργανώσεις όλων των ηλικιών.

    Παρουσίαση του σε ειδική εκδήλωση στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου (αρχές Σεπτεμβρίου)

    Οι προημιτελικές ημιτελικές και τελικές φάσεις των Πανελληνίων πρωταθλημάτων Παίδων – Κορασίδων και Παμπαίδων – Παγκορασίδων, να πραγματοποιούνται Μάιο και Ιούνιο, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη διάρκεια στα πρωταθλήματα των Ενώσεων.

    Από 1 Μαΐου έως και 15 Ιουνίου να διοργανώνονται από τους αποσπασμένους ΕΦΑ, τουρνουά Μίνι Βόλεϊ ανά γεωγραφικές περιοχές με την συνδιοργάνωση σωματείων, Ενώσεων και  Δήμων, με έπαθλα μπάλες, φιλέ και τισέρτ σε όλα τα σχολεία που θα συμμετέχουν με ξεχωριστές ομάδες  αγοριών και κοριτσιών.

    Θα εξετάσουμε την περίπτωση ώστε συγκεκριμένο ποσό για την αποζημίωση κατάρτισης να αποδίδεται μόνο στο σωματείο της πρώτης έκδοσης του δελτίου και να μην ισχύει στις τοπικές και Β΄ Εθνικές κατηγορίες Ανδρών Γυναικών, διότι με τον ισχύοντα κανονισμό αναγκάζονται πολλοί αθλητές και αθλήτριες λόγω των μεγάλων αποζημιώσεων να αποχωρούν από το άθλημα, καθώς τα σωματεία δεν αντέχουν το οικονομικό βάρος.

    Θα ζητήσουμε την αύξηση από την ΓΓΑ του αριθμού των ΕΦΑ προπονητών, ώστε να υπάρχουν μόνιμοι προπονητές και στα νησιά (Β. Αιγαίου, Κυκλάδων και Δωδεκανήσων).

    Κόστος Διαιτησίας, υιοθέτηση και ονοματοδοσία πρωταθλημάτων από χορηγούς οι οποίοι θα καλύπτουν τα έξοδα της διαιτησίας.

    Εξοπλισμός, δωρεάν μπάλες / Φιλέ σε όλα τα σωματεία που έχουν αναπτυξιακά τμήματα αγοριών.

    Κεντρική συμφωνία με προμηθευτές για μαζική παραγγελία μπαλών μέσω της ΕΟΠΕ, ώστε να εξασφαλίζονται προνομιακές τιμές.

    Συνεργασία με την ΓΓΑ και τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες, ώστε να επανεξεταστεί ο κανονισμός που επιτρέπει σε αθλητές και αθλήτριες άνω των 19 ετών, να απελευθερώνονται κάθε χρόνο από τις ομάδες τους, με αποτέλεσμα τα σωματεία να ξεκινούν το ρόστερ τους από λευκό χαρτί.

   8.  Παροχές προς τα σωματεία για το έτος 2025-26 |

    Επιστροφή σε κάθε σύλλογο, το σύνολο των αποζημιώσεων διαιτησίας που θα καταβάλουν για τα πρωταθλήματα, Εφήβων, Παίδων και Παμπαίδων.

    Επιδότηση 20 ευρώ, για κάθε νέα εγγραφή αγοριού κάτω των 12 ετών.

    50% μείωση παραβόλων συμμετοχής σε όποιο σωματείο έχει ήδη ανδρικό τμήμα με 25+ ενεργά δελτία την προηγούμενη χρονιά.

    Μηδενικά παράβολα για ανανέωση δελτίων, σε συλλόγους παραμεθόριων και δυσπρόσιτων περιοχών.

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του παράβολου επανεγγραφής των αθλητών-ριών που παραμένουν στην ίδια ομάδα.

  9.   Wild Cards |

    Κατάργηση της Κάρτας Ελεύθερης Συμμετοχής (wild card). Τα κενά στις κατηγορίες λόγω απόσυρσης σωματείων, θα καλύπτονται με όσες από τις επιλαχούσες βαθμολογικά ομάδες, το επιθυμούν.

    Επαναφορά της διάταξης περί ισοβαθμιών, θα ισχύσουν μόνο τα αποτελέσματα μεταξύ των ισοβαθμούντων ομάδων.

 10.   Εθνική Επιτροπή |

    Θα περιοριστεί ο αριθμός των επιτροπών και θα δημιουργηθεί μια νέα πολυμελής επιτροπή με την ονομασία «ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ», η οποία θα απαρτίζεται από Επιφανείς ανθρώπους του αθλήματος, από Επιστήμονες, Αθλητές, Προπονητές, Παράγοντες κλπ. Οι οποίοι θα είναι ο προθάλαμος ανάδειξης και επεξεργασίας σημαντικών ζητημάτων του αθλήματος. Στη συνέχεια, η επιτροπή θα προωθεί ώριμες και τεκμηριωμένες προτάσεις προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΠΕ. Τέτοια ζητήματα είναι : Η κάθετη πτώση δελτίων του Ανδρικού Βόλεϊ / Η δημιουργία Λίγκας Γυναικών / Η συνένωση πρωταθλημάτων μεταξύ Ενώσεων, λόγω έλλειψης ομάδων/ Η συνεργασία με τις Ενώσεις και η Διαμόρφωση των προκηρύξεων, λαμβάνοντας υπόψη προβλήματα που προκύπτουν πχ., λόγω χιλιομετρικών αποστάσεων και υψηλού κόστους μετακίνησης, ακόμη και διαφορετικής δυναμικότητας μεταξύ των σωματείων. (Παράδειγμα : η περιοχή της Εύβοιας, -η οποία έχει αρκετά χαμηλής δυναμικότητας σωματεία σε απομακρυσμένες πόλεις- ενσωματώνεται στο άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της ΕΣΠΑΑΑ).
    Τέλος, η Εθνική Επιτροπή, θα εξετάζει και θα διενεργεί έρευνα, για την ένταξη της ΕΟΠΕ σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου