Διάφορα

  ΛΙΜΠΕΡΟ ΒΟΛΕΙ  LIBERO  VOLLEY

LIBERO VOLLEY🇬🇷 Ειδήσεις,Αγώνες,Αποτελέσματα,Βαθμολογίες

ΕΣΠΕΔΑ: Αρχίζει και πάλι το καλύτερο πρωτάθλημα της Β εθνική Γυναικών υποσχόμενο πλούσιο θέαμα και συγκινήσεις


Χρειάστηκε να περάσουν έξι βασανιστικοί μήνες για να επιστρέψουμε στη δράση. Η μεγάλη γιορτή της Β’ εθνικής Γυναικών στη Δυτική Αττική για τη σεζόν 2024-25 είναι και πάλι εδώ για να μας προφέρει πλούσιο θέαμα και δυνατές συγκινήσεις.

Και φέτος οι 12 ομάδες έκαναν πολλές αλλαγές στους πάγκους και στα ρόστερ τους, ώστε να βελτιωθούν αγωνιστικά και να υλοποιήσουν τους στόχους που έχουν θέσει για το φετινό πρωτάθλημα , το οποίο θα έχει αλλαγές κυρίως στην διεξαγωγή των πλέι οφ που θα αναδείξουν τον πρωταθλητή αλλά και στα πλέι αουτ που θα κρίνουν τον υποβιβασμό.

Η πιο σημαντική τροποποίηση που ανακοινώθηκε στην κλήρωση της κατηγορίας, είναι ότι οι ομάδες της πρώτης τετράδας με τη λήξη της κανονικής περιόδου δεν θα συνεχίσουν σε ένα νέο μίνι πρωτάθλημα δύο γύρων όπως γινόταν μέχρι πέρυσι.

Αντίθετα θα χρειάζεται να φτάσουν τις τρεις νίκες, συμπεριλαμβανομένων και των μεταξύ τους αποτελεσμάτων στην κανονική περίοδο, για να μπορέσουν να προκριθούν στον τελικό των πλει οφ και να διεκδικήσουν τον τίτλο της κατηγορίας.

Η ίδια διαδικασία θα ισχύσει και στα πλέι άουτ, όπου οι δύο τελευταίες ομάδες θα υποβιβαστούν στην Τοπική κατηγορία.

Η πρεμιέρα

Με έξι συναντήσεις γίνεται σήμερα το πρώτο σερβίς της κορυφαίας κατηγορίας

Αρτεμις Κορυδαλλού- Ιωνικός Νίκαιας (21.45)

Γειτονική μονομαχία με την ενισχυμένη μεταγραφικά Άρτεμις να θέλει ένα θετικό αποτέλεσμα για να φτάσει σε γρήγορη παραμονή και ένα καλύτερο πλασάρισμα από την περυσινή έβδομη θέση.

Από την άλλη ο Ιωνικός κατεβαίνει ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση της κατηγορίας.. Με ένα καθαρά πρωταθληματικό ρόστερ αποτελούμενο από έμπειρες παίκτριες που κατέβηκαν από ψηλότερες κατηγορίες, θα επιδιώξει να αποδράσει με καθαρή νίκη από τον Κορυδαλλό και να στείλει το δικό του μήνυμα τίτλου.

ΑΣ Ηλιούπολης- ΑΟΠ Μοσχάτου (21.30)

Δυνατή κόντρα από ένα κλασικό ζευγάρι της κατηγορίας. Ο ΑΣΗ μετά το σοκ του αποκλεισμού από τον Μ.ΕΛ.Α.Σ Αγ. Ελευθέριος στο κύπελλο, θέλει να επανέλθει στις νίκες μέσω του πρωταθλήματος. Από την άλλη το Μοσχάτο έρχεται με φόρα από την πρόκριση του στην οκτάδα του κυπέλλου, και μάλιστα κόντρα στην ομάδα του Αιγάλεω που είχε αποκλείσει το σύλλογο της Ηλιούπολης. Στόχος των φιλοξενούμενων ακόμη ένα «διπλό» που θα τους δώσει περισσότερη αυτοπεποίθηση, και ψυχολογία για τη συνέχεια.

ΑΣΠ Γλυφάδα- ΓΑΝΣ Ιρις (21.30)

Ένα ντέρμπι… τετράδας θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε, από δύο σταθερά ανταγωνιστικές ομάδες. Πέρυσι ο ΑΣΠ είχε τερματίσει πέμπτος και η ομάδα της Ν. Σμύρνης τρίτη. Και φέτος οι δύο σύλλογοι με πολλές αλλαγές στα ρόστερ τους, φιλοδοξούν να επαναλάβουν την περυσινή πολύ καλή πορεία τους, και να τερματίσουν σε ψηλότερες θέσεις από τις περυσινές.

ΑΣΦΠ Κρόνος Αγ. Αναργύρων- ΠΟΚ Έσπερος (21.45)

Με το δεξί θέλει να ξεκινήσει ο Κρόνος που πέρυσι τερμάτισε στην τετράδα. Και φέτος για την ομάδα των Αγ. Αναργύρων μεγάλο όπλο θα αποτελέσει η έδρα για να πάρει το πρώτο τρίποντο, ενώ η ομάδα θα παρουσιαστεί με αλλαγές στο προπονητικό του τιμ και τις αθλήτριες που τη στελεχώνουν.

Από την άλλη ο σύλλογος της Καλλιθέας με τον μαχητικό πνεύμα που τον διακρίνει θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις, ωστε να κάνει μια καλή αρχή με συγκομιδή βαθμών και να αποφύγει την περυσινή περιπέτεια των πλέι άουτ.

ΑΠΣ ‘Αλιμος- Εθνικός Πειραιώς (21.45)

Αναμέτρηση με ξεκάθαρο φαβορί τον Πειραϊκό σύλλογο. Οι φιλοξενούμενοι μετά από μια περυσινή εκπληκτική χρονιά όπου πήραν το κύπελλο και κυνήγησαν μέχρι τέλους τον πρωταθλητή Θρίαμβο, ξανάρχονται με νέο προπονητή τον Ερμάλ Τσικόγια και ένα πολύ καλό ρόστερ για να διεκδικήσουν το νταμπλ.

Από την άλλη ο νεοφώτιστος Άλιμος θα παλέψει για ένα θετικό αποτέλεσμα ενώ βασικός του στόχος θα είναι η παραμονή.

ΔΑΣ Δραπετσώνα- ΑΟ Κελεός Ελευσίνας (21.45)

Ουσιαστικά ένα ντέρμπι νεοφώτιστων βγαλμένο από πέρυσι. Οι δύο ομάδες που μονομάχησαν σκληρά την περασμένη χρονιά στην Τοπική κατηγορία, συγκρούονται και πάλι στην πρώτη αγωνιστική της νέας κατηγορίας, όπως και στην αντίστοιχη περυσινή πρεμιέρα, όπου ο Κελεός είχε αποδράσει με 2-3.

Με εννιά νέα πρόσωπα στο ρόστερ η Δραπετσώνα που επέστρεψε στην κατηγορία μετά από χρόνια, θέλει να σπάσει την αρνητική παράδοση και να ξεκινήσει με καθαρό τρίποντο που θα της δώσει ψυχολογία για να πετύχει την παραμονή της.

Τέλος ο περυσινός φιναλιστ κυπέλλου και πρωταθλητής της Τοπικής κατηγορίας επίσης με πολλές νέες αθλήτριες θα επιδιώξει να επαναλάβει το περυσινό «μπρέικ».

Μεταβατική χρονιά γενικά και για το σύλλογο της Ελευσίνας που θα αγωνιστεί σε μια πιο δύσκολή κατηγορία και θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για την παραμονή σε αυτή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου