Διάφορα

  ΛΙΜΠΕΡΟ ΒΟΛΕΙ  LIBERO  VOLLEY

LIBERO VOLLEY🇬🇷 Ειδήσεις,Αγώνες,Αποτελέσματα,Βαθμολογίες

«Σιγά μην παραδώσουμε την ομοσπονδία σε έναν χαντμπολίστα»

Αλλαγή σκυτάλης στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία με τον Ρόκο Σίκιριτς, να είναι στο κύμα της ανανέωσης στις ευρωπαϊκές ομοσπονδίες, αφού αναλαμβάνουν τη σκυτάλη στη γηραιά ήπειρο, νεαροί πρόεδροι, πρώην παίκτες.

Ο Σίκιριτς λοιπόν είναι τουλάχιστον 20 χρόνια νεότερος από τον Αρένα, τον οποίον έβαλαν στο περιθώριο οι βαλκανικές χώρες, με τους Σέρβους να υποστηρίζουν έναν Κροάτη με το μότο «Σιγά μην παραδώσουμε την ομοσπονδία σε έναν χαντμπολίστα». Ο Αρένα στα νιάτα του υπήρξε διαιτητής χάντμπολ και ύστερα μεταπήδησε στο βόλεϊ.

Οι περισσότερες ομοσπονδίες βόλεϊ εξάλλου εκλέγουν πρώην παίκτες (Γκάνεφ, στη Βουλγαρία, Μέστερ, στη Σερβία κλπ) και αυτό συνέβη και στη CEV, αφού ο Σίκιριτς υπήρξε παίκτης της εθνικής Κροατίας, στη συνέχεια πήγε στη Γερμανία έπαιξε πολλά χρόνια στην Μπερλίν, κι όταν κρέμασε τα παπούτσια, ανέλαβε μάνατζερ του κλαμπ.

Στη συνέχεια δούλεψε σε διευθυντική θέση στη CEV, υπεύθυνος βόλεϊ, επέδειξε εργατικότητα, οργανωτικότητα, αλλά σκόνταφτε πάντα πάνω στους «old school» παράγοντες της. Κατέθετε ιδέες για αλλαγή των ευρωπαϊκών κυπέλλων, για το απαρχαιωμένο και μη λειτουργικό site, αλλά σκόνταφτε στους δεινόσαυρους που διοικούσαν τα τελευταία χρόνια τη CEV.

O Mπόρισιτς φεύγοντας έδωσε το δακτυλίδι στον Αρένα, αλλά με την παραπάνω μομφή συνασπίστηκαν γύρω από τους Σέρβους οι μικρές ομοσπονδίες και εξέλεξαν έναν νεαρό παράγοντα, τεχνοκράτη, γνώστη και άνθρωπο του βόλεϊ που έχει όρεξη και ιδέες να αλλάξει το ευρωπαϊκό βόλεϊ.

Ο Σίκιριτς παραιτήθηκε από υπάλληλος και έβαλε υποψηφιότητα για πρόεδρος, αλλά ο Μπόρισιτς έβαλε βέτο και ζήτησε να εφαρμοσθεί ο κανονισμός της παγκόσμιας ομοσπονδίας (FIVB), που δεν επιτρέπει σε έναν υπάλληλο να γίνει πρόεδρος. Η FIVB όμως πέρασε την απαγόρευση μέσω γενικής συνέλευσης και η CEV με μια ψήφο διαφορά παρέπεμψε το θέμα στη γενική συνέλευση της, προς απογοήτευση του Μπόρισιτς. Την πρόταση του πρώην προέδρου υποστήριξαν οι μεγάλες ομοσπονδίες, της Ιταλίας, της Γερμανίας, της Ολλανδίας κλπ. Μαζί τους στο στρατόπεδο των ηττημένων και η Ελλάδα, παρά τις παραινέσεις των Σέρβων για το αντίθετο.

Με τη νίκη του Σίκιριτς, ο Περικλής Μπακοδήμος που ήταν στο στρατόπεδο των ηττημένων, δεν εκλέχτηκε και δεν έχει πλέον δικαίωμα να είναι στις επιτροπές όπου βρισκόταν πολλά χρόνια.

Όσον αφορά τους Έλληνες που ήταν υποψήφιοι σε διάφορες επιτροπές, η τύχη τους θα εξαρτηθεί από τη μεγαθυμία του Σίκιριτς. Είθισται να μπαίνουν στις επιτροπές και κάποιοι από το στρατόπεδο των ηττημένων. Εκεί θα φανεί αν μας έχει στην black list ή αν μας έδωσε… άφεση αμαρτιών.

Όσον αφορά το δικό μας Γιώργος Γκάγκαλη που έκλεισε 15ετία ως υπεύθυνος μπιτς βόλεϊ, δεν κινδυνεύει γιατί έχει επιδείξει θαυμαστό έργο με τελευταίο επίτευγμα τη διοργάνωση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος σε 3 διαφορετικές πόλεις της Ολλανδίας με sold out, αφού κόπηκαν 28.000 εισιτήρια.

Εν κατακλείδι η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία απαλλάσσεται από δεινόσαυρους και … βαρελόφρονες και μπαίνει σε νέα εποχή.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου