Διάφορα

  ΛΙΜΠΕΡΟ ΒΟΛΕΙ  LIBERO  VOLLEY

LIBERO VOLLEY🇬🇷 Ειδήσεις,Αγώνες,Αποτελέσματα,Βαθμολογίες

Post Top Ad

2023-05-10

Έστω για τα μάτια του κόσμου!


Η ΕΟΠΕ ανακοίνωσε σήμερα την πρόσληψη του 35χρονου (γεννήθηκε στις 02.08.1988) Τούρκου Γιουνούς Οτσάλ (Yunus Öçal), ως προπονητή της Εθνικής μας ομάδας βόλεϊ γυναικών!

Αν και το γνωρίζαμε, από την στιγμή της ανακοίνωσης της φυγής του  Μαρτσέλο Αμποντάντζα, εν τούτοις πιστεύαμε ότι θα υπερίσχυαν οι φωνές που αντιδρούσαν στην πρόσληψη ενός νέου ηλικιακά, χωρίς σημαντικό βιογραφικό, ούτε  με τίτλους συλλόγων η Εθνικών ομάδων! 

Όπως φαίνεται οι ΕΟΠΕ ακολούθησε  την λογική των μεγάλων συλλόγων της VOLLEY LEAGUE των Γυναικών, εφαρμόζοντας την ρήση "το ξένο είναι πιο καλό," αλλά απ ότι φάνηκε στην πράξη Έλληνας προπονητής κατέκτησε το πρωτάθλημα και μάλιστα και όχι με το μεγαλύτερο μπάτζετ!

Αλήθεια έψαξαν πολύ οι παράγοντες της ΕΟΠΕ, πριν καταλήξουν στον νεαρό Τούρκο;

Τι πραγματικά πιστέψανε ότι θα δώσει στο ελληνικό βόλεϊ και στις ίδιες τις αθλήτριες;

Αφού ήθελαν τόσο πολύ ξένο, ας έπαιρναν τουλάχιστον έναν έμπειρο και με πλούσιο βιογραφικό, όπως έκαναν στην περίπτωση του  Αμποντάντζα!

Η υπόθεση επιλογής Εθνικού προπονητή είναι να αφήσει τεχνογνωσία και αθλητική κουλτούρα που θα είναι παρακαταθήκη για το επόμενο βήμα που θα είναι είσοδος της ομάδας στην 12αδα και γιατί όχι στην 8άδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος!

Επίσης προκύπτουν ορισμένα ερωτηματικά, όπως:

α) Οι βοηθοί προπονητές θα είναι μικρότεροι σε προπονητική ηλικία ή αρκετά πιο έμπειροι και μεγάλοι σε ηλικία;

β) Πως θα λειτουργήσει αυτό όταν η προπονητική παιδεία μας δεν δέχεται να "παίρνει αθλητικές διαταγές" από μικρότερο και άπειρο;

γ) Πως θα επιβληθεί προπονητικά στις αθλήτριες οι οποίες πιθανόν να τον απαξιώσουν καθώς οι περισσότερες έχουν συνεργαστεί με προπονητές που είχαν ισχυρά βιογραφικά και σημαντικές ευρωπαϊκές επιτυχίες;

Υπό αυτές τις συνθήκες δεν θα έπρεπε να πάρει  θέση ο ΣΕΠΠΕ , που στην ουσία η απόφαση αυτή  απαξιώνει τους Έλληνες προπονητές;

Έστω για τα μάτια του κόσμου!

Και κάτι τελευταίο:  Τούρκο με ελληνικό εθνόσημο στην καρδιά και να ψάλει τον Εθνικό μας ύμνο .....θα θέλαμε να το δούμε! 

Επειδή σπάνια πέφτουμε έξω στις προβλέψεις μας, ας ελπίσουμε να τον αφήσουν να ολοκληρώσει το συμβόλαιο του και να μην τον "φάνε" σύντομα  στην πρώτη στραβή οι ........!


.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads

Post Top Ad

Responsive Ads