Διάφορα

  ΛΙΜΠΕΡΟ ΒΟΛΕΙ  LIBERO  VOLLEY

LIBERO VOLLEY🇬🇷 Ειδήσεις,Αγώνες,Αποτελέσματα,Βαθμολογίες

Post Top Ad

2023-02-21

Οι καλύτερες ομάδες βόλεϊ όλων των εποχών


 Ο καθένας θα έχει τη δίκη του αγαπημένη ομάδα , φυσικά. Αλλά υπήρξαν κάποιες ομάδες βόλεϊ τα

τελευταία χρόνια που διέπρεψαν. Μπορεί να μην ήταν καν αυτές  που υποστήριζες – αλλά τις χειροκρότησες όταν έπαιζαν.

Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε προφίλ ποιες πιστεύουμε ότι ήταν οι καλύτερες ομάδες βόλεϊ όλων των εποχών.

Εθνική ομάδα ανδρών Ιταλίας 1990

Κάποιοι από το προπονητικό επιτελείο μπορεί να είχαν  αλλάξει κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου – όπως και κάποιοι από τους παίκτες επίσης. Αλλά υπήρχε μια βάση  που έκανε την ανδρική ομάδα της Ιταλίας της δεκαετίας του 1990 μια από τις πιο αγαπημένες ομάδες όλων των εποχών. Αυτή η βάση ήταν ο προπονητής Χούλιο Βελάσκο.

Προετοίμασε την ομάδα όσο κανένας άλλος και την οδήγησε στις νίκες με ένα χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1989. Η επόμενη δεκαετία ανήκε στην Ιταλία. Υπήρχαν τρεις θρίαμβοι Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο το 1995 και αμέτρητοι τίτλοι Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Ήταν πραγματικά η ομάδα της δεκαετίας.

Εθνική Γυναικών Κούβας δεκαετίες 1990 και 2000

Αν νομίζατε ότι η ιταλική ανδρική ομάδα είχε  κατάκτησή,  τα πάντα! τότε θα θέλαμε να σας θυμίσουμε τις γυναίκες της Κούβας . Αυτή η ομάδα ήταν αναμφισβήτητα η καλύτερη όλων των εποχών – στο βόλεϊ ανδρών και γυναικών. Ο προπονητής Eugenio George ήταν απλώς μια ιδιοφυΐα του αθλήματος.

Ο Τζορτζ οδήγησε την ομάδα της Κούβας στο βάθρο του νικητή  25 φορές καθώς κυριάρχησε πλήρως στο γυναικείο παιχνίδι της εποχής. Δύο χρυσά Παγκόσμια Πρωταθλήματα, τρία χρυσά Ολυμπιακών Αγώνων, τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψεις πόσο καλή ήταν αυτή η ομάδα.

Ολυμπιακή ομάδα ανδρών ΗΠΑ 1984-1988

Η ανδρική ομάδα των ΗΠΑ της δεκαετίας του 1980 μπορεί να μην ήταν τόσο κυρίαρχη όσο οι άλλες που αναφέραμε. Αλλά για λίγο ήταν οι καλύτεροι στον κόσμο και – το πιο σημαντικό, ενδεχομένως – ανάγκασαν την Αμερική να αγαπήσει το βόλεϊ και να αυξήσει τη δημοτικότητά του.

Εκμεταλλευόμενες το μποϊκοτάρισμα της Σοβιετικής Ένωσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 1984, οι ΗΠΑ πήραν το χρυσό στην έδρα τους και ξεκίνησαν ένα νικηφόρο σερί που πήρε Παγκόσμιο Κύπελλο και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πριν υπερασπιστεί τον Ολυμπιακό τους τίτλο στους αγώνες του 1988 στη Νότια Κορέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads

Post Top Ad

Responsive Ads