Διάφορα

  ΛΙΜΠΕΡΟ ΒΟΛΕΙ  LIBERO  VOLLEY

LIBERO VOLLEY🇬🇷 Ειδήσεις,Αγώνες,Αποτελέσματα,Βαθμολογίες

Post Top Ad

2023-02-21

Alberto Giuliani :Ανέλαβε την Εθνική Τουρκίας ο προπονητής του Ολυμπιακού

 

Ο Alberto Giuliani ανέλαβε την εθνική ομάδα βόλεϊ ανδρών της ΤουρκίαςΙταλός προπονητής θα οδηγήσει την Τουρκία στο δρόμο για το Παρίσι 2024

Ο Ιταλός προπονητής βόλεϊ Alberto Giuliani διορίστηκε στο τιμόνι της εθνικής ομάδας ανδρών της

Τουρκίας με μια πολύ σημαντική σεζόν μπροστά ς για την ομάδα, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 14η θέση στην παγκόσμια κατάταξη βόλεϊ FIVB ανδρών.

Η πρώτη πρόκληση  είναι το Ευρωπαϊκό  Πρωτάθλημα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Βόλεϊ (CEV) τον Μάιο και τον Ιούνιο, μέσω του οποίου θα προσπαθήσουν να προκριθούν στο Volleyball Challenger Cup 2023, όπου, από την άλλη, θα επιδιώξουν την άνοδο στο Volleyball Nations League. 2024. Στα τέλη Αυγούστου, η Τουρκία  θα ξεκινήσει τη συμμετοχή της στο EuroVolley 2023 και στη συνέχεια θα αγωνιστεί σε ένα από τα προκριματικά Ολυμπιακά τουρνουά για μια θέση στους Αγώνες του επόμενου έτους στο Παρίσι.

 Θα είναι η τρίτη φορά που ο 58χρονος Ιταλός προπονητής  αναλαμβάνει εθνική ομάδα, αφού ήταν επικεφαλής της Σλοβακίας το 2015 και το 2016 και της Σλοβενίας από το 2019 έως το 2021. Στο τιμόνι της τελευταίας κέρδισε το FIVB Volleyball Challenger Cup το 2019 και τα διπλά ασημένια μετάλλια στο EuroVolley 2019 και 2021.

 Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τζουλιάνι θα εργαστεί στην Τουρκία. Ηταν προπονητής σε ομάδες στην πατρίδα του Ιταλία και κατάκτησε του Κυπέλλου CEV 2010 με την Bre Banca Lannutti Cuneo και μια σειρά από εγχώρια τρόπαια μεταξύ Cuneo και Cucine Lube Banca Marche Macerata, ανέλαβε την πρώτη του ξένη ομάδα, τη Halkbank Ankara, στην 2018-2019. Στη συνέχεια ήταν προπονητής της Πολωνίας Asseco Resovia Rzeszow για δύο σεζόν και τώρα βρίσκεται στη δεύτερη σεζόν στο τιμόνι του Ολυμπιακού Πειραιώς.

  Mε πληροφορίες από fivb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads

Post Top Ad

Responsive Ads