Διάφορα

  ΛΙΜΠΕΡΟ ΒΟΛΕΙ  LIBERO  VOLLEY

LIBERO VOLLEY🇬🇷 Ειδήσεις,Αγώνες,Αποτελέσματα,Βαθμολογίες

Post Top Ad

2023-01-16

  Η Δεξαμενή Μεταμόρφωσης Κυπελλούχος ΕΣΠΑΑΑ στις Γυναίκες!


Το φιλόξενο Νέο Κλειστό Μεταμόρφωσης φιλοξένησε τον τελικό του Κυπέλλου Γυναικών της ΕΣΠΑΑΑ. Μέσα σε ιδιαίτερα θερμή και όμορφη ατμόσφαιρα Αθηνά Μαγκουφάνας και Δεξαμενή Μεταμόρφωσης διεκδίκησαν τον πρώτο τίτλο της φετινής σεζόν.
Το ξεκίνημα ήταν αρκετά ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να ψάχνουν ρυθμό. Με 11-8 η Αθηνά Μαγκουφάνας έχτισε για πρώτη φορά ένα σημαντικό προβάδισμα βρίσκοντας πόντους από εντυπωσιακά χτυπήματα της Διασάκου και της Δημητροπούλου. Παρόλα αυτά οι «οικοδέσποινες» του Final 4 ανέκτησαν το προβάδισμα πιέζοντας από το σερβίς και αξιοποιώντας το μπλοκ τους. Το παιχνίδι απέκτησε μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς οι δύο παίκτριες της Δεξαμενής, Κατσιμάνη και Ιμπραχήμ – Μωχάμεντ, έδωσαν βοήθειες τόσο στην υποδοχή όσο και στην επίθεση. Το θέαμα ανέβηκε κατακόρυφα με τις ομάδες να προσφέρουν ένα εντυπωσιακό ράλι με το σκορ στο 17-17 δείχνοντας πόσο πολύ θέλουν τη νίκη. Η ομάδα της Έφης Μαρτσουκάκη μπήκε στην τελική ευθεία του σετ με προβάδισμα ασφαλείας κάτι που αξιοποίησε και με άσσο της Βελισσάρη έφτασε στο 20-25 κατακτώντας το πρώτο σετ.
Το ξεκίνημα του δεύτερου σετ ήταν γεμάτο θέαμα και μεγάλα ράλι. Η Βελισσάρη προσπάθησε να αξιοποιήσει περισσότερο τις κεντρικές της Δεξαμενής και να δώσει συνεχόμενες επιθέσεις στην Αρμάου κάτι που αρχικά έδωσε πόντους αλλά όταν η Μαγκουφάνα βελτίωσε το κομμάτι της υποδοχής το παιχνίδι ισορρόπησε εκ νέου. Η περιστροφή που έφερε τηνΒελισσάρη στο σερβίς ήταν το στοιχείο που άλλαξε τις ισορροπίες και έδωσε στη Δεξαμενή προβάδισμα με 10-16. Όσο τα προβλήματα στην υποδοχή της Μαγκουφάνας παρέμεναν τόσο το σερί μεγάλωνε κάτι που έκανε τη δουλειά της Δεξαμενής πιο εύκολη. Με την ψυχολογία στα ύψη έγινε το 15-25 και μαζί το 0-2 στα σετ για την ομάδα της Έφης Μαρτσουκάκη.
Η Αθηνά Μαγκουφάνας μπήκε αρκετά βελτιωμένη στο τρίτο σετ. Με επιθέσεις τις Δημητροπούλου και σερβίς της Διασάκου έδειξε καλύτερη εικόνα και περισσότερο ενθουσιασμό. Το σερβίς μετατράπηκε από «πληγή» του δεύτερου σετ σε όπλο του τρίτου για τη Μαγκουφάνα με την Τομαρά να πιέζει πολύ την αντίπαλη υποδοχή, σημειώνοντας και δύο άσσους, και να αναγκάζει την κόουτς της Δεξαμενής να καλέσει το πρώτο τάιμ άουτ του σετ.Το τρίτο σετ μετατράπηκε σε… διαγωνισμό σερβίς αφού η Βελισσάρη και πάλι χάλασε την υποδοχή της αντίπαλης ομάδας κάτι που αξιοποιήθηκε και από το μπλοκ και μετέτρεψε το 14-8 σε 14-14. Οι Δεξαμενή έδειξε και πάλι το καλό της πρόσωπο αφού η Σπαντιδάκη όχι μόνο ανέβασε απόδοση από το μπλοκ αλλά πήρε έξυπνους πόντους πάνω στο φιλέ δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα της με 16-17. Με τις ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι η Αθηνά Μαγκουφάνας έκανε ένα μικρό σερί που κορυφώθηκε με το κερδισμένο μπλοκ άουτ της Γιαννιτσοπούλου που έκανε το 21-19.Η ομάδα του κόουτς Σούμπασης  άντεξε την πίεση ακόμα και όταν ισοφαρίστηκε και με 25-22 πήρε το σετ και έκανε το 1-2.
Στο τέταρτο σετ η Δεξαμενή Μεταμόρφωσης μπήκε με φόρα. Αρχικά η Κατσιμάνη και η Αρκμάου και εν συνεχεία η Σπαντιδάκη με τα σερβίς της έδωσαν προβάδισμα και ψυχολογία στην ομάδα τους. Η Δημητροπούλου είχε και πάλι την απάντηση όταν με ένα σερί από τρεις άσσους έβαλε την ομάδα της ξανά στο παιχνίδι. Το πλεονέκτημα της Δεξαμενής ήταν ο πλουραλισμός στην επίθεση κάτι που ανέβασε και πάλι τη διαφορά. Με τη Δεξαμενή να έχει σταθερά το προβάδισμα κοντά στους 5 πόντους και την Αρμάου να τελειώνει φάσεις είτε με επιθέσεις είτε με μπλοκ η Μαγκουφάνα ήταν συνεχώς σε πίεση. Ωστόσο το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει ακόμα και με συνεχόμενους πόντους η διαφορά μειώθηκε. Το πέρασμα της Γιαννιτσοπούλου έκανε το 15-17 και η Αθηνά Μαγκουφάνας άρχισε να μεταφέρει την πίεση στην αντίπαλη πλευρά. Το μπλοκ της Μαυράκου ήταν πολύτιμο για τη Δεξαμενή έκανε το σκορ 18-20 και σε συνάρτηση με έναν εξαιρετικά δύσκολο πόντο της Σπαντιδάκη με ανάποδη μανσέτα που ακολούθησε το παιχνίδι μπήκε στην τελική του ευθεία. Η ροή του αγώνα δεν άλλαξε και με με άσσο της Αρμάου έγινε 20-25 και η Δεξαμενή Μεταμόρφωσης κατέκτησε με 1-3 το Κύπελλο Γυναικών ΕΣΠΑΑΑ.
Πολυτιμότερη παίκτρια του τελικού αναδείχθηκε η πασαδόρος της Δεξαμενής, Μαρία Βελισσάρη.
Στο γήπεδο παρευρέθησαν εκ μέρους της ΕΣΠΑΑΑ ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Αλλαγιάννης, το μέλος και μέλος ΚΕΠ Ανδρέας Σωνάκης, το μέλος και πρόεδρος επιτροπής ανάπτυξης Παναγιώτης Παντελής.
Το Final4 τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος της Μεταμόρφωσης Στράτος Σαραούδας, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμητρα Σκοπελίτη, η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού – Πολιτισμού Χριστίνα Αντωνοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Στυλιανός Σαριδάκης, ο Δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ Γεώργιος Χρονόπουλος, o δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Κολοβός, ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Σάββας Νάνος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Νεκτάριος Γεροστάθης, και ο πρόεδρος του ΓΑΟΚ Βασίλης Νιάρχος.  
Ο Αθλητικός Όμιλος Δεξαμενής Μεταμόρφωσης παρέδωσε αναμνηστική πλακέτα για την συμμετοχή τους στο Final4 στους συλλόγους:
Γ.Σ. Γλυκών Νερών. Ο Δημοτικός Σύμβουλος Σάββας Νάνος παρέδωσε την πλακέτα στον Γενικό Γραμματέα του συλλόγου Σταμάτη Λάμπρου.
ΑΟ Καρέα. Ο Δημοτικός Σύμβουλος Νεκτάριος Γεροστάθης παρέδωσε την πλακέτα στο Μέλος ΔΣ και Γενικό Αρχηγό Ευγένιο Μιλτιάδη.
ΑΕ «Αθηνά» Μαγκουφάνας. Ο Δημοτικός Σύμβουλος Κωνσταντίνος Κολοβός παρέδωσε στο μέλος ΔΣ Γιώργο Κουρούμαλη.

Τη βράβευση των διαιτητών πραγματοποίησε το Μέλος της ΕΣΠΑΑΑ Ανδρέας Σωνάκης.
Τα ασημένια μετάλια της Δεύτερης θέσης απένειμε η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Μεταμόρφωσης Χριστίνα Αντωνοπούλου μαζί με το Μέλος της ΕΣΠΑΑΑ Παναγιώτη Παντελή.
Τα χρυσά μετάλλια απένειμε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμητρα Σκοπελίτη.
Την πολυτιμότερη παίκτρια του τελικού, που ήταν η πασαδόρος της Δεξαμενής Μαρία Βελισσάρη, βράβευσε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Στυλιανός Σαριδάκης.
Η απονομή του Κυπέλλου έγινε από τον Δήμαρχο Μεταμόρφωσης Στράτο Σαραούδα και τον πρόεδρο της ΕΣΠΑΑΑ Κωνσταντίνο Αλλαγιάννη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads

Post Top Ad

Responsive Ads