Διάφορα

  ΛΙΜΠΕΡΟ ΒΟΛΕΙ  LIBERO  VOLLEY

LIBERO VOLLEY🇬🇷 Ειδήσεις,Αγώνες,Αποτελέσματα,Βαθμολογίες

Post Top Ad

2023-09-06

Δηλαδή αν ήταν Έλληνες προπονητές, πόσο χειρότερα θα πηγαίναμε;


Τώρα που τελείωσε και τυπικά την συμμετοχή της στο Πανευρωπαϊκό και η Εθνική Ανδρών, θα ήθελα να καταθέσω ορισμένες παρατηρήσεις , προβληματισμούς αλλά και  προτάσεις, σχετικά με την πορεία των Εθνικών ομάδων Γυναικών /Ανδρών.
Δείτε τις βαθμολογίες των Γυναικών:

Βαθμολογία Γ' ομίλου Πανευρωπαϊκού Γυναικών.
1.Τουρκία 5 νίκες-0 ήττες, 15 βαθμοί, 15-1 σετ, 402-304 πόντοι
2.Τσεχία 3 νίκες-2 ήττες, 8 βαθμοί, 10-8 σετ, 395-405 πόντοι
3.Γερμανία 2 νίκες-3 ήττες, 7 βαθμοί, 9-10 σετ, 414-421 πόντοι
4.Σουηδία 2 νίκες-3 ήττες, 6 βαθμοί, 7-11 σετ, 393-404 πόντοι
5.Αζερμπαϊτζάν 2 νίκες-3 ήττες, 5 βαθμοί, 8-11 σετ, 383-403 πόντοι
6.Ελλάδα 1 νίκη-4 ήττες, 4 βαθμοί, 5-13 σετ, 392-442 πόντοι

και των Ανδρών: 

Βαθμολογία Δ' ομίλου
1.Γαλλία 4 νίκες-1 ήττα, 12 βαθμοί, 13-4 σετ, 423-369 πόντοι
2.Πορτογαλία 3 νίκες-2 ήττες, 9 βαθμοί, 12-8 σετ, 435-434 πόντοι
3.Ρουμανία 3 νίκες-2 ήττες, 9 βαθμοί, 11-10 σετ, 462-450 πόντοι
4.Τουρκία 2 νίκες-3 ήττες, 8 βαθμοί, 10-10 σετ, 467-439 πόντοι
5.Ισραήλ 2 νίκες-3 ήττες, 4 βαθμοί, 6-13 σετ, 386-439 πόντοι
6.Ελλάδα 1 νίκη-4 ήττες, 3 βαθμοί, 7-14 σετ, 440-482 πόντοι

Δηλαδή αν  ήταν Έλληνες προπονητές,  πόσο χειρότερα θα πηγαίναμε;
Αφήστε που θα άκουγαν τον "εξάψαλμο" από πολλές κατευθύνσεις!
Ενώ τώρα;  Άκρα του τάφου σιωπή!
Όλα καλά!

Όσον αφορά τις γυναίκες, για τον  Γιουνούς Οτσάλ έχω αναφέρει   για την απειρία του ΕΔΩ και ότι θα είχαμε καλύτερη πορεία με  έναν πιο έμπειρο προπονητή στη θέση του (Έλληνα ή ξένο) που στα κρίσιμα παιχνίδια θα λειτουργούσε διαφορετικά και φυσικά δεν θα είχε και αυτές τις επιλογές στην 14αδα!
Με το υπάρχον έμψυχο υλικό, η  ομάδα θα περνούσε σίγουρα στις 16, αλλά έως εκεί!

Για τους Άνδρες τα πράγματα ήταν διαφορετικά! Είχαμε κατά την άποψη μου την  καλύτερη ομάδα της τελευταίας πενταετίας άλλα και ένα μεγάλο πρόβλημα στην θέση του πασαδόρου, που ο Ντάντε Μπονιφάντε δεν μπόρεσε να λύσει!
Όχι να τον κάνει καλύτερο,  γιατί ο αθλητής  τόσο μπορεί, τόσο παίζει!
Θα έπρεπε ο Ιταλός Ομοσπονδιακός να βρει λύσεις με άλλους πασαδόρους, που "δεν συμμετείχαν για διάφορους λόγους"  
Θα παραδεχόμουν  τους ξένους προπονητές (ειδικά τους Ιταλούς που είναι κατά την ΕΟΠΕ οι καλύτεροι) αν αναδείκνυαν έναν νέο παίκτη και τον καθιέρωναν στην Εθνική, εκθέτοντας  έτσι τους "λίγους"  Έλληνες προπονητές, που δεν τον ανακάλυψαν!
Αυτοί όμως την έκαναν; Συνέχισαν  με το ίδιο υπάρχον  υλικό, δίχως το κάτι παραπάνω, εκθέτοντας  αυτούς που τους πίστεψαν!
Εάν όμως ήταν στη θέση τους Έλληνας προπονητής, επειδή γνωρίζει καλά τους χαρακτήρες των παικτών και στηριζόμενος στο Ελληνικό φιλότιμο, ίσως να μπορούσε να πείσει τον έναν η και τους δυο, εκ των Κασαμπαλή - Φιλίποφ, να συμμετέχουν στην Εθνική ομάδα, οπότε με βάσει τις ομάδες που είδαμε θα μπορούσαμε ακόμη και την 2η -3η θέση του ομίλου!

Στην ΕΟΠΕ μην θυμούνται ορισμένοι   τις Εθνικές ομάδες, μόνο όταν αγωνίζονται σε τουρνουά και δεν έχουν θετικά αποτελέσματα,  αλλά  και όταν τους προτείνουν τα σωματεία την αύξηση των ξένων αθλητών-τριών στο Ελληνικό πρωτάθλημα.
Γιατί δεν ειναι δυνατόν να αγωνίζονται σε κάθε σύλλογο το ελάχιστο δυο  γηγενείς, αφού  όλοι οι άλλοι  ειναι αλλοδαποί, με τους  περισσότερους να παρακολουθούν τους αγώνες από τον πάγκο, ή με πολύ μικρό χρόνο συμμετοχής!
Όταν αγωνίζονται στο πρωτάθλημα τέσσερις ξένες αθλήτριες,  που μπορεί να γίνουν και πέντε  μετά από πιέσεις των σωματείων, τότε πως θα αποκτήσουν αγωνιστική  εμπειρία οι περισσότερες αθλήτριες που συμμετέχουν στην Εθνική ομάδα;

Όπως φάνηκε και απ' τη βαθμολογία,  δεν βοήθησαν  και πολύ οι δίμηνες προετοιμασίες, γιατί οι αθλητές και αθλήτριες θέλουν και διακοπές μέσα στο καλοκαίρι αλλά και ξεκούραση, όπως και κανένα "χαρτζιλίκι"!
Θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν μικρότερες χρονικά προετοιμασίες και τα χρήματα που θα εξοικονομούνταν να δίδονταν στις προετοιμασίες των Αναπτυξιακών Εθνικών ομάδων, που οι πιθανότητες διάκρισης είναι μεγαλύτερες απ' ότι φαίνεται και από τα αποτελέσματα!

Και κάτι τελευταίο.
Κανονισμός Εθνικών ομάδων υπάρχει και μάλιστα πολύ αυστηρός!
Μήπως επί τέλους θα έπρεπε να αρχίσει να εφαρμόζετε; Διότι είμαι σίγουρος ότι αν γίνει μια φορά η αρχή, οι υπόλοιποι-ες θα το σκεφθούν πολύ καλά αν δεν συμμετέχουν!

Υ.Γ.1 Εμείς τα είχαμε πει για τους ξένους προπονητές,  από τον καιρό που είχαν προσληφθεί!

Υ.Γ 2. Πολλοί μου λένε ότι τα λέω ωμά!
Τι να κάνω; Κάποιος πρέπει να τα πει (επώνυμα) και να μην ωραιοποιεί άσχημα αποτελέσματα και καταστάσεις, όπως κάνουν ορισμένοι!

ΜΠΑΚΑΡ


2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα.Δεν προβάλω καμία αντίρρηση για τις απόψεις που αναγράφονται .Για λογους συντομίας του άρθρου, φαντάζομαι οι πλήρεις συλλογισμοί του αρθρογράφου παραλείπονται.
    Διαβάζω τα άρθρα σας αρκετά καιρό οπότε γνωρίζω ότι έχετε απόψεις πάνω στο άθλημα.
    Θεωρώ στην προκειμένη περίπτωση είστε κάπως υπερβολικός.Ο.σχολιασμος θεωρώ είναι άτοπος και ελλιπής.
    Τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν δοκιμασθεί αρκετά μοντέλα στις εθνικές ομάδες.Για την επιτυχία ενός γηγενή ή αλλοδαπού προπονητή πρέπει να γίνει μέσω κάποιων κριτηριων όπου θα γίνει ο σχολιασμός.Στην φετινή εθνική επιλέχθηκαν νέα πρόσωπα και νεαρά σε ηλικία.Η βαθμολογία δεν είναι ικανοποιητική στο μάτι.
    Όμως ποιοι ήταν οι στόχοι του προπονητή και τι επιδιωκε ο ίδιος και η ομοσπονδία από την ομάδα;Επίσης,ποια είναι η σύγκριση με προηγούμενες εθνικές και διαχείρισης από προπονητές;Πριν τρία χρόνια είχαμε προκριθεί στην επόμενη φάση,ποια είναι η διαφορά με φέτος;
    Κατά την προσωπική μου άποψη,αυτή την περίπτωση μπορούμε να την παρομοιάσουμε σαν μια επένδυση με μακροχρόνιο κέρδος.Βραχυπροθεσμα δεν θα παράξει προϊόν όμως με την σωστή διαχείριση σε βάθος χρόνου θα ανταμειφθούμε.
    Επιλέχθηκαν νέα παιδιά και νέα συστήματα με κάποιες προσθήκες παικτών με εμπειρία.
    Δεν υπάρχει αποτυχία εάν τα μη επιθυμητά αποτελέσματα τα μετατρέψεις σε εμπειρίες.
    Πριν την ευημερία υπάρχουν δύσκολες στιγμές,με άπειρα δειγματα όπως αυτοκρατορίες μέχρι επιτυχίας σημερινών ανθρώπων/εταιρειών.
    Μην γινόμαστε καταστροφολογοι.Να είμαστε όμως και ρεαλιστές.Η σωστή απάντηση είναι,ότι με σωστές κινήσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι εμπειρίες,και με τις σωστές συνθήκες θα συμμετάσχουν όλοι οι αθλητές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως είστε εκπρόσωπος της ΕΟΠΕ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Post Top Ad

Responsive Ads

Post Top Ad

Responsive Ads