Διάφορα

  ΛΙΜΠΕΡΟ ΒΟΛΕΙ  LIBERO  VOLLEY

LIBERO VOLLEY🇬🇷 Ειδήσεις,Αγώνες,Αποτελέσματα,Βαθμολογίες

Post Top Ad

2023-08-25

Γιατί είναι άδικο;


Διαβάσαμε τις δηλώσεις του Ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής  γυναικών Γιουνούς Οτσάλ. στο volleyball.gr, με τίτλο «Είναι άδικο το ότι αποκλειστήκαμε»! και αναρωτιόμαστε!

Γιατί είναι άδικο;
Δεν τερματίσαμε τελευταίοι στη βαθμολογία;
Δεν ήμασταν η μόνη ομάδα με μια νίκη; Να το πει το Αζερμπαϊτζάν που αποκλείστηκε ενώ ισοβαθμούσε με άλλες δυο ομάδες, να το δεχτούμε!
Δεν φταίει η διαιτησία, γιατί θα μπορούσε να ζητήσει τσάλενζ και όχι να τα καταστρέφει και τα δυο  έως το 16, χρησιμοποιώντας τα ως ταιμ - αουτ!
Ούτε οι βοηθοί του στο πάγκο, που  δεν τον ενημέρωσαν να πάρει τάιμ - άουτ πριν το 24-24 με τη Γερμανία,  και πριν το 12-14 στο ται μπρέικ με το Αζερμπαϊτζάν, που όπως μου είπε ένας φίλος : "αν αυτά τα έκανε Έλληνας προπονητής, θα γύριζε με τα πόδια απ τη Γερμανία"!

Μπορεί αυτός να πιστεύει ότι οι δυνατότητες της ομάδας να ήταν για μεγαλύτερα πράγματα, αλλά εμείς που παρακολουθούμε από κοντά πολλά χρόνια το γυναικείο βόλεϊ, δεν παρατηρήσαμε καμιά βελτίωση στις αθλήτριες, σε σχέση με τους αγώνες της περσινής πρόκρισης στη Θεσ/νίκη! 

Εμείς είδαμε, να επιμένει να αγωνίζονται αθλήτριες οι οποίες ενώ έκαναν πολλά λάθη, να μην αντικαθίστανται και ενώ τα σετ έδειχναν χαμένα, να μην κάνει αλλαγές! Έως και ο εκφωνητής το ανέφερε κομψά!

Πως θα είχαμε καλύτερη πορεία;
Πρώτον με  έναν ποιο έμπειρο προπονητή στη θέση του (Έλληνα ή ξένο) που στα κρίσιμα παιχνίδια θα λειτουργούσε διαφορετικά και φυσικά δεν θα είχε και αυτές τις επιλογές της 14αδας! Η ομάδα θα περνούσε στις 16, αλλά έως εκεί!

Δεύτερον, εάν η ΕΟΠΕ  ανάγκαζε τις "φίρμες" που απείχαν,  να συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όπως συμμετείχαν τα αστέρια της Ιταλίας, της Τουρκίας, της Σερβίας της Σουηδίας κλπ.,  τότε σίγουρα (φυσικά με έναν έμπειρο προπονητή) θα κλείναμε θέση για την οκτάδα, αφού απ ότι είδαμε το επίπεδο του πρωταθλήματος δεν ήταν και ότι καλύτερο έχουμε παρακολουθήσει!

Οι αθλητές και οι αθλήτριες που απέχουν από εκδηλώσεις των  Εθνικών ομάδων, να μην ξεχνούν ότι εξ αιτίας της συμμετοχής τους στις Εθνικές Παμπαίδων - Παγκορασίδων και Παίδων Κορασίδων, έγιναν γνωστές στο διεθνές στερέωμα! Θα πρέπει λοιπόν τώρα που τις χρειάζεται η Ελλάδα και το άθλημα να το ανταποδώσουν! 

Κανονισμός Εθνικών ομάδων υπάρχει και μάλιστα πολύ αυστηρός! Μήπως επί τέλους θα έπρεπε να εφαρμοστεί;

 Y.Γ. 1.  Όταν αγωνίζονται στο πρωτάθλημα τέσσερις ξένες αθλήτριες,  που μπορεί να γίνουν και πέντε  μετά από πιέσεις των σωματείων, τότε πως θα αποκτήσουν αγωνιστική  εμπειρία οι περισσότερες αθλήτριες που συμμετέχουν στην Εθνική ομάδα;

 Υ.Γ. 2. Δεν ήθελα να γράψω τόσες ημέρες, γιατί θα έλεγαν ότι θα επηρέαζα αρνητικά  την ομάδα!
Σε  κατ ιδίαν συναντήσεις όμως με πολλούς  προπονητές, λίγο πολύ όλοι συμφωνούσαμε  στα ίδια! .

ΜΠΑΚΑΡ



 



1 σχόλιο:

  1. Αυτό με τις ξένες είσαι ο πρώτος που το αγγίζει... μπράβο, αλλά πρέπει να φωνάξουμε περισσότερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Post Top Ad

Responsive Ads

Post Top Ad

Responsive Ads