Διάφορα

  ΛΙΜΠΕΡΟ ΒΟΛΕΙ  LIBERO  VOLLEY

LIBERO VOLLEY🇬🇷 Ειδήσεις,Αγώνες,Αποτελέσματα,Βαθμολογίες

Post Top Ad

2023-02-27

Πρωταθλητής στα Αγόρια Κ18 της ΕΣΠΑΑΑ, ο Παναθηναϊκός!


Ένα όμορφο διήμερο με ωραίο βόλεϊ και πολλούς ταλαντούχους νεαρούς αθλητές ολοκληρώθηκε με πρωταθλητή τον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι επέστρεψαν στους τίτλους στην κατηγορία Αγοριών Κ18 νικώντας έναν άξιο αντίπαλο όπως ο Πανερυθραϊκός.

Παναθηναϊκός και Πανερυθραϊκός προσέφεραν πλούσιο θέαμα στον τελικό στο Κλειστό Παύλος Γιαννακόπουλος σε έναν τελικό που κρίθηκε σε μικρές λεπτομέρειες. Το ξεκίνημα ήταν πολύ καλό για τον Πανερυθραϊκό με τον Καλλιμάνη να βάζει για τα καλά στο παιχνίδι της ομάδας του τον Αδρακτά και τον Μωραΐτη. Ο Παναθηναϊκός δεν άφησε το προβάδισμα του Πανερυθραϊκού να μεγαλώσει και με τον Αρμάο να βρίσκεται σε πολύ καλή μέρα η διαφορά μειώθηκε. Ο Παναγιώτης Σερεμέρης με τα σερβίς του άλλαξε τις ισορροπίες λίγο πριν το φινάλε του πρώτου σετ και έτσι ο Παναθηναϊκός με 25-23 πήρε το προβάδισμα.

Οι δύο ομάδες είχαν πολύ καλή απόδοση από το σερβίς τους με τους άσσους να διαδέχονται ο ένας τον άλλον. Οι πράσινοι είχαν περισσότερες επιλογές στην επίθεση με τον Νίκο Κόρδαλη να μοιράζει και τον Γιάννη Κόρδαλη και τον Αρμάο να δίνουν λύσεις ενώ σημαντική συνεισφορά είχε και ο κεντρικός της ομάδας Βαγγέλης Μούλος. Με 25-19 ο Παναθηναϊκός πήρε και το δεύτερο σετ και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα νίκης.

Στο τρίτο σετ ο Πανερυθραϊκός προσπάθησε να πιέσει ακόμα περισσότερο από το σερβίς του. Ο Μητράκας πήρε περισσότερες επιθέσεις όπως και ο κεντρικός Ορέστης Αναγνωστάκης. Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός είχε τον πρώτο λόγο στο τρίτο σετ και μπόρεσε να σταματήσει τα προσπάθειες του Πανερυθραϊκού για αντεπίθεση. Οι πράσινοι άντεξαν στην πίεση και έφτασαν στο 25-22 και μαζί στη νίκη με 3-0 κατακτώντας τον τίτλο του πρωταθλητή.

Στις ατομικές βραβεύσεις πολυτιμότερος παίκτης αναδείχθηκε ο Γιάννης Κόρδαλης του Παναθηναϊκού παραλαμβάνοντας το βραβείο του από τον Γενικό Γραμματέα της ΕΣΠΑΑΑ Χρήστο Σύλλα.

Κορυφαίος επιθετικός αναδείχθηκε ο Γιώργος Αρμάος του Παναθηναϊκού που παρέλαβε το βραβείο από τον Ταμεία της ΕΣΠΑΑΑ Δημήτρη Γεωργίου.

Καλύτερος πασαδόρος ήταν ο Νίκος Κόρδαλης του Παναθηναϊκού που βραβεύτηκε από το Μέλος της ΕΣΠΑΑΑ Ανδρέα Σωνάκη.

Καλύτερος λίμπερο ήταν ο Κυριάκος Φωλιάς της ΑΕΚ και παρέλαβε το βραβείο του από τον Τεχνικό Διευθυντή της ΕΟΠΕ Τάκη Καβαλιεράκη.

 

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Μαρκάκης δήλωσε:

«Ήταν ένα δυνατό τουρνουά. Και τις δύο μέρες παίξαμε αρκετά καλά και πολύ συγκεντρωμένα. Σήμερα υπήρχε και το άγχος του τελικού. Το παιχνίδι κρίθηκε στο σέρβις-υποδοχή και εκεί αποδείχθηκε ότι ήμασταν λίγο πιο σταθεροί. Και οι τέσσερις ομάδες ήταν πολύ καλές. Περιμένουμε με ανυπομονησία πλέον το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.»

 

Στην ΑΕΚ το χάλκινο μετάλλιο

Πριν τον μεγάλο τελικό είχε προηγηθεί ο αγώνας για το χάλκινο μετάλλιο μεταξύ Νέων Βύρωνος και ΑΕΚ. Το παιχνίδι ήταν πολύ ανταγωνιστικό στο ξεκίνημά του. Η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει προβάδισμα δείχνοντας πολύ καλή εικόνα στους κρίσιμους πόντους λίγο πριν το τέλος του πρώτου σετ και με 25-23 έγινε το 1-0.

Η εικόνα των κιτρινόμαυρων ήταν ακόμα καλύτερη στο δεύτερο σετ με το σερβίς να παίζει κομβικό ρόλο και τη διαφορά να μεγαλώνει μετά τα μισά του σετ. Με πολυφωνία στην επίθεση και πολύ καλό μοίρασμα από τον πασαδόρο της ΑΕΚ Νίκο Μάντζιο έγινε το 25-16 και μαζί το 2-0.

Στο τρίτο σετ οι Νέοι Βύρωνος προσπάθησαν να ξαναμπούν στη διεκδίκηση του παιχνιδιού. Με βελτιωμένη υποδοχή αλλά και καλό παιχνίδι από τη μπροστά ζώνη η ομάδα από το Βύρωνα έβαλε δύσκολα στην ΑΕΚ. Παρόλα αυτά οι κιτρινόμαυροι ήταν και πάλι πιο αποτελεσματικοί στην τελική ευθεία του σετ και με 25-22 έφτασαν στη νίκη με 3-0 και κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.

 

Τελικός

Πανερυθραϊκός ΑΣ - Παναθηναϊκός ΑΟ                0-3

(23-25,19-25,22-25)

Μικρός Τελικός

ΑΟ Νέοι Βύρωνος - ΑΕΚ                0-3

(23-25,16-25,22-25)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads

Post Top Ad

Responsive Ads