Διάφορα

  ΛΙΜΠΕΡΟ ΒΟΛΕΙ  LIBERO  VOLLEY

LIBERO VOLLEY🇬🇷 Ειδήσεις,Αγώνες,Αποτελέσματα,Βαθμολογίες

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥ ! - ΤΡΑΓΙΚΗ ΜΙΖΕΡΙΑ !

Όλη η Βόρειος Ελλάδα, αλλά κυρίως η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο «κόκκινο». Εδώ και  εβδομάδες βρίσκεται σε τοπικό lockdown καθώς οι συνθήκες «κλεισίματος» στη Νύφη του Θερμαϊκού άρχισαν πριν από αυτό της Αθήνας. Όταν όλη η πόλη βρίσκεται στην εντατική, δεν μπορεί να διαφέρει αθλητισμός, που είναι κομμάτι της κοινωνίας.

Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης μίλησε στο sports3.gr για την κατάσταση που βιώνει αθλητικά η πόλη, την οικονομική ζημία, που υπέστη με την ακύρωση μαζικών διοργανώσεων, αλλά αφήνει και μια νότα αισιοδοξίας για τη συνέχεια.

Κύριε Λεκάκη που βρίσκεται αθλητικά η πόλη;

«Ήμασταν από τους πρώτους Δήμους και στο πρώτο και στο δεύτερο “κλείσιμο” που αμέσως ευθυγραμμιστήκαμε με τις εντολές των ειδικών. Άρα τι κάναμε κλείσαμε κατευθείαν όλους τους δημοτικούς χώρους, όπου υπήρχε μαζικός αθλητισμός. Προσπαθήσαμε να βγάλουμε τον κόσμο όσο μας επιτρεπόταν σε εξωτερικούς χώρους. Έχουμε 4 γυμναστήρια εξωτερικών χώρων όπου μπορεί να πηγαίνει ο κόσμος να γυμνάζεται. Ήμασταν επίσης οι πρώτοι που κλείσαμε και το κολυμβητήριο και τα γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου. Ήμασταν και οι πρώτοι που ακυρώσαμε τις μαζικές διοργανώσεις. Στην πόλη της Θεσσαλονίκης έπρεπε να γίνουν 3 μαραθώνιοι. Το Olympic Day Run, ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος και ο «Μέγας Αλέξανδρος» ο κλασικός Μαραθώνιος, τους οποίους αμέσως ακυρώσαμε για να ευθυγραμμιστούμε με τα πρωτόκολλα τα οποία υπάρχουν. Άρα; Oυσιαστικά είναι αυτό που λέμε για μας προέχει η δημόσια υγεία. Γεροί να είμαστε και αθλητισμό μπορούμε να κάνουμε και μετά. Στην ουσία όμως ο αθλητισμός αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη, ειδικά ο ερασιτεχνικός, που αφορά εμάς ως τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται στην εντατική».

Τα γυμναστήρια του Δήμου παραμένουν ανοιχτά; Και που βρίσκονται για να δώσουμε και μια χρηστική πληροφορία στους Θεσσαλονικείς, αλλά και στον κόσμο, που βρίσκεται λίγο καιρό στην πόλη

«Τα 4 γυμναστήρια είναι υπαίθρια και ανοιχτά στο κοινό. Υπάρχουν όργανα γυμναστικής σε υπαίθριο χώρο και μπορεί ο καθένας να πάει να γυμναστεί. Βρίσκεται ένα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τούμπας, ένα στην οδό Μαρία Κάλλας, ένα στις εγκαταστάσεις του σωματείου Γαλαξία στην οδό Δελφών και τώρα φτιάχνουμε και ένα στην Άνω Πόλη. Περιέχουν όργανα γυμναστικής, που όταν μας το επέτρεψαν και τα πρωτόκολλα, με κλειστά τα γυμναστήρια, βάλαμε γυμναστές εκεί, ώστε να γυμνάζεται σωστά ο κόσμος. Και κάτι άλλο που κάναμε μέσα στο καλοκαίρι, όταν μας το επέτρεψαν τα πρωτόκολλα, ενώ ήταν ακόμη κλειστά τα γυμναστήρια, αρχίσαμε το πρόγραμμα «Άθληση στη φύση». Είχε και μεγάλη επιτυχία το συγκεκριμένο πρόγραμμα, καθώς γυμναστές του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε πλατείες και αθλητικούς χώρους ανοιχτούς, προσάρμοζαν προγράμματα γυμναστικής και γυμναζόταν ο κόσμος. Και αν τα καταφέρουμε και το καλοκαίρι έχουμε βγει απ’ αυτή την περιπέτεια, έχουμε σκοπό να το εμπλουτίσουμε. Έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια χώρα που έχουμε 8 μήνες καλοκαιρία. Θέλουμε να μπορέσουμε να βγάλουμε τον κόσμο από τα γυμναστήρια. Ήδη έχουμε τον εξοπλισμό, για να μπορέσουμε να κάνουμε και ΤRX ακόμη σε εξωτερικό χώρο. Άρα ουσιαστικά πέρα από την άθληση που έχει να κάνει με την ενδυνάμωση της φυσικής κατάστασης θέλουμε να κάνουμε προγράμματα που θα περιέχουν γιόγκα, TRX και τέτοιου είδους ασκήσεις και προγράμματα. Κλειστά παραμένουν τα στεγασμένα γυμναστήρια του Δήμου».



Γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά μεταξύ επαγγελματικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού όσον αφορά στο «κλείσιμο»;

«Δεν υπάρχει διαφορά. Απλά στον επαγγελματικό αθλητισμό τηρούνται διαφορετικά πρωτόκολλα. Την Τοπική Αυτοδιοίκηση εκείνο που την ενδιαφέρει είναι τα ερασιτεχνικά σωματεία, που υπάρχουν μέσα στα όρια του Δήμου. Για τα επαγγελματικά σωματεία, αναφερόμαστε σε εταιρείες, οι οποίες έχουν τη στήριξή μας όπου τη χρειαστούν, αλλά τα πρωτόκολλα που τηρούν είναι τελείως διαφορετικά με τα αυτά των ερασιτεχνικών σωματείων».

Οικονομικά τι έχει στοιχίσει όλο αυτό στο Δήμο;

«Οικονομικά έχει στοιχίσει πάρα πολύ στα ερασιτεχνικά σωματεία. Στο Δήμο αυτό που στοίχισε αρκετά, είναι η ακύρωση των τριών μαραθωνίων, γιατί ο Δήμος θα είχε ανταποδοτικά οφέλη. Στα ερασιτεχνικά σωματεία όμως της πόλης, που φυτοζωούν τα τελευταία χρόνια, το πλήγμα είναι τεράστιο. Δεν μπορούν να έχουν έσοδα από πουθενά, αυτή τη στιγμή. Άρα μιλάμε για σωματεία, που τα τελευταία χρόνια της κρίσης προσπαθούσαν με νύχια και με δόντια να κρατηθούν για να μη χρεοκοπήσουν. Σωματεία που ήθελαν να προσφέρουν στις γειτονιές τους και  πλέον βλέπουμε ότι δεν ξέρουμε τι θα γίνει απ’ όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητα».

 

Πότε νομίζετε ότι θα λήξει όλο αυτό; Θα υπάρξει τέλος, αλλά και νέα αρχή;

«Θα υπάρχει τέλος. Τα νέα άλλωστε είναι ενθαρρυντικά με τα εμβόλια. Θεωρώ ότι θα πρέπει να δείξουμε υπομονή. Θα πρέπει να περιμένουμε. Απλά αυτό που με φοβίζει και πάντα λέω είναι ότι θα πρέπει να προσέξουμε να μην μας γίνει, αυτό που ζούμε, η κανονικότητα μας. Να μπορέσουμε να επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς και για τον αθλητισμό και για την κοινωνική ζωή και για όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας». 

ΔΙΕΘΕΣΕ ΤΟ 2.5 % ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ 

ΚΑΜΜΕΝΗ γή για την πόλη της Θεσσαλονίκης η Αντιδημαρχία Αθλητισμού της οποίας ηγείται ο υποψήφιος δήμαρχος που έλαβε στις εκλογές 3.016 ψήφους και 2,5 % συνολικά . Ο μόνος που εκλέχθηκε απο την "δημαρχιακή ομάδα του" και τον πήρε ο Ζέρβας του 14 % και τον έκανε αντιδήμαρχο για να αποκτήσει πλειοψηφία μέσα στο δημοτικό συμβούλιο !

Ο Αντιδήμαρχος λοιπόν αθλητισμού όπως είδατε παραχώρησε συνέντευξη για να περιγράψει το έργο του και πως αντιμετώπισε το θέμα του covid -19  κλείνοντας έγκαιρα τους χώρους άθλησης ! 

Οσο αφορά το έργο πάνω σε αθλητικά θέματα είπε για τους υπαίθριους χώρους άθλησης που αναπτύσσει ο δήμος σε πάρκα !!!! γιατί για οκτώ μήνες ο καιρος βοηθάει να πηγαίνουν και να γυμνάζονται νέοι στους χώρους αυτούς !!! και λυπήθηκε γιατί δεν έγιναν τέσσερεις αγώνες δρόμου στην πόλη της Θεσσαλονίκης και ολοκήρωσε το αντικείμενό του .

Τι λές ρε μάστορα ; θα στείλεις τα παιδάκια να κάνουν γυμανστική σε υπαίθριο χώρο ανάμεσα στους τόσους περίεργους που κυκλοφορούν μέσα στα πάρκα και σ ενδιαφέρουν μόνο οι τσιρκοδρόμοι που γίνονται μέσα στην πόλη;

Στην τελική η νεολαία της πόλης τι κερδίζει απο αυτούς τους "δρόμους" που κλείνετε το κέντρο της πολης για να τρέξουν διακόσια μέτρα και να κάνουν το χαβαλέ τους οι διάφοροι που θέλουν να βγάλουν φώτο ως αθλητές ;

Αστεία πράγματα απο αυτές τις "καρναβαλιστικές" εκδηλώσεις οι μόνοι που κερδίζουν είναι το γραφείο που οργανώνει τον αγώνα το οποίο και εισπράτει και τα ποσά που προκύπτουν απο τις συμμετοχές των πολιτών-αθλητών και τα αυτοκινούμενα σνατουιτσάδικα γύρω απο τον Λευκό Πϋργο !

Φτάνει μ αυτή την πλάκα και να μιλήσουμε λίγο σοβαρά.

 

 ΠΡΟΤΑΣΗ LIBERO VOLLEY -EΔΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο κάθε Δήμος της χώρας έχει το δικαίωμα να διαθέτει το 2.5 % των ετησίων εσόδων του για αθλητικές δραστηριότητες.

Πολλοό επαρχιακοί σύλλογοι εισπράτουν απο τους δημάρχους των πόλεων τους σημαντικά ποσά αλλά εκεί ο αριθμός των σωματείων είναι περιορισμένος.

Στην Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να γίνει αυτό γιατί υπάρχουν απειρα σωματεία και θα γίνουν παρεξηγήσεις και αδικίες με τους μεγάλους να εισπράτουν την μερίδα του λέοντος και τους μικρούς να μην είναι ικανοποιημένοι .

Αντιδήμαρχε για πες μας πόσα κλειστά γυμανστήρια διαθέτει η πόλη σου ;

Ενα στα σφαγεία που δεν γνωρίζουμε κιόλας με τι συνθήκες λειτουργεί . Κάποτε το χρησιμοποιούσε η Ξιφασκία .

Πάμε παρακάτω .

Το Αλεξάνδρειο που δεν είναι του Δήμου αλλά της γγΑ το παραχώρησαν στον Αρη που το θέλει τώρα για δικό του γιατί την εποχή του Γκάλη η πολιτεία έκανε γήπεδο στον ΠΑΟΚ  και αφησε τον Αρη απ έξω .

Εχουμε λοιπόν στο κέντρο της ΧΑΝΘ που είναι ιδιότητο όπως και του Ηρακλή και πάμε στην Τούμπα  και την ΜΕΝΤ  που το γήπεδο είναι δημοτικό ,αλλά έχει παραχωρηθεί για κάποια χρόνοα στην ΜΕΝΤ .

ΑΥΤΑ  και μην ψάχνεται περισσότερα δεν υπάρχουν .

Γνωρίζει ο αντιδήμαρχος οτι τα σωματεία της Θεσσαλονίκης και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός για τον οποίο οπως λέει εκφράζει την λύπη του οτι συνέχεια συρρικνώνεται και αναστέλουν την λειτουργία τους ερασιτεχνικά σωματεία ;

Δεν βρίσκουν οι ομάδες γήπεδα για γυμναστούν και αν δεί ακόμη και στα τοπικά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα να πρωταγωνιστούν σωματεία της περιφέρειας όπου οι τοπικοί δήμοι ενισχύουν με διάφορους τρόπους τα σωματεία των δημοτών τους.

Επειδή  δεν μας αρέσουν τα λόγια ,έχουμε και πρόταση  για να δείξει ο δήμαρχος πως εκτός απο τους ποδηλατοδρόμους που κατασκεύασε και δυσανασχετεί ολόκληρη η πόλη μπορούν να κατασκευάσουν μ αυτό το 2.5 %  ενα κλειστό γήπεδο .

Σας δίνουμε και το χώρο  για να μην βγεί κανείς και πεί οτι δεν υπάρχει χώρος μέσα στην πόλη.

Ο προτεινόμενος χώρος είναι η ΑΠΟΘΗΚΗ  ή Ντεπώ όπως λέγεται και η συνοικία . Είναι ο χώρος που χρησιμοποιούσαν τα τράμ και μετά η αστυνομία ως συνεργείο αυτοκινήτων .

Ο χώρος αυτός παραχωρήθηκε στον Δήμο Θεσσαλονίκης και ρημάζει με περίεργους να κυκλοφορούν μέσα στον χώρο.

Παραθέτουμε σχετικό υλικό για τον χώρο και ο χώρος ασφαλώς και ειναι επαρκής για κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου 3.000 θέσεων και υπάρχει  στάθμευσης για τους θεατές .

Καιρός είναι οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης να δούνε και ενα Δημοτικό γυμανστήριο αντάξιο της πόλης 

ΣΗΜΕΡΑ


ΤΟΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου