Διάφορα

  ΛΙΜΠΕΡΟ ΒΟΛΕΙ  LIBERO  VOLLEY

LIBERO VOLLEY🇬🇷 Ειδήσεις,Αγώνες,Αποτελέσματα,Βαθμολογίες

Ωραίες επιλογές! Αλλιώς πήγαμε και ....αλλιώς γυρίσαμε!


Όπως διαβάζαμε τις τελευταίες ήμερες στις αναρτήσεις των μεγάλων και έγκυρων ενημερωτικών site, η  ΕΟΠΕ στήριζε φανερά στις εκλογές τις 24/8/2024, τον υποψήφιο για την προεδρία της CEV,  το νυν αντιπρόεδρο της CEV Ρενάτο Αρένα από την Ιταλία ο οποίος είχε και τη στήριξη του απερχόμενου προέδρου. 

Υποψήφιοι επίσης  ακόμα ήταν, ο πρώην διευθυντής Αγωνιστικού της CEV Κροάτης Ρόκο Σίκιριτς, ο Πολωνός Βένσελ Βέζεκ και ο Δανός Έρικ Άντλερ.
Μάλιστα από Ελληνικής πλευράς υποψήφιος για το Διοικητικό Συμβούλιο της CEV με τον Ρενάτο Αρένα ήταν  ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΕΟΠΕ Περικλής Μπακοδήμος, (τον οποίο και ευχηθήκαμε καλή επιτυχία) ενώ υποψήφιοι για μέλη επιτροπών ήταν  οι :Γιώργος Γεωργουλέας για την επιτροπή διαιτησίας (συμμετέχει και στην παρούσα θητεία) η Κορνηλία Αποστολάκη για την Νομική Επιτροπή (συμμετέχει και στην παρούσα θητεία), ο Βασίλης Ράπτης για την Επιτροπή Beach Volley, ο Αστέριος Πατσιαούρας για την Επιτροπή προπονητών και γιατρός Νίκος Σούρας για την Ιατρική Επιτροπή.

Μάλλον ή δεν είχαμε καλή πληροφόρηση, ή "φάγαμε παπά", καθώς ο Κροάτης Ρόκο Σίκιριτς εξελέγη νέος  Πρόεδρος της CEV, αφού  έλαβε 36 ψήφους από τα μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας του βόλεϊ, εξασφαλίζοντας έτσι την πλειοψηφία στον δεύτερο γύρο και θα έχει το προνόμιο και την ευθύνη να ηγείται του Ευρωπαϊκού Βόλεϊ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Στη συνέχεια ο νέος προεδρος ανακοίνωσε τα ονόματα όσων είχε επιλέξει να ενταχθούν μαζί του ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της CEV, όλοι νέοι ηγέτες αλλά με ισχυρή εμπειρία στη διακυβέρνηση του βόλεϊ: Clodagh Nic Canna (Ιρλανδία), Ivan Knezevic (Σερβία) και Leonel Σαλγκέιρο (Πορτογαλία).
Η πρόταση επικυρώθηκε με συντριπτική πλειοψηφία από τη Γ.Σ.

Έξι ακόμη μέλη του διοικητικού συμβουλίου της CEV εξελέγησαν μετά τον πρώτο γύρο ψηφοφορίας που διενεργήθηκε ειδικά για αυτό το σώμα.

Αυτοί είναι – με αλφαβητική σειρά – οι Lubomir Ganev (Βουλγαρία), Guy Juwet (Βέλγιο), Emma Labrador (Γιβραλτάρ), Marek Pakosta (Τσεχία), Eric Tanguy (Γαλλία) και Arturs Vitkovskis (Λετονία). Ένας επόμενος δεύτερος γύρος όρισε τα υπόλοιπα οκτώ μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της CEV ως εξής (τα ονόματα παρατίθενται πάντα με αλφαβητική σειρά): Eric Adler (Δανία), Alisa Cesnuleviciute (Λιθουανία), Margaret Ann Fleming (Σκωτία), Jalil Jafarov ( Αζερμπαϊτζάν), Petar Jovanovski (Βόρεια Μακεδονία), Marek Rojko (Σλοβακία), Metod Ropret (Σλοβενία) και Annika Sjöberg (Σουηδία). Αυτό σημαίνει ότι το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων στο Ευρωπαϊκό Βόλεϊ θα περιλαμβάνει έναν αριθμό ρεκόρ – πέντε – γυναικών μελών.

Μετά την πρώτη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου της CEV, ο Πρόεδρος της CEV Sikirić ανακοίνωσε τα ονόματα όσων θα συγκροτήσουν την Εκτελεστική Επιτροπή της CEV: Ανώτερος Αντιπρόεδρος Ivan Knezevic (Σερβία), Αντιπρόεδρος και Ταμίας Guy Juwet (Βέλγιο), Αντιπρόεδρος Ο πρόεδρος αρμόδιος για θέματα διοίκησης Leonel Salgueiro (Πορτογαλία), καθώς και οι Αντιπρόεδροι Clodagh Nic Canna (Ιρλανδία), Marek Rojko (Σλοβακία), Metod Ropret (Σλοβενία) και Annika Sjöberg (Σουηδία).
Επιπλέον, οι εκπρόσωποι επιβεβαίωσαν με βοή τα ονόματα των έξι ατόμων που διεκδικούσαν εκλογές για να ενταχθούν στο Νομικό Επιμελητήριο της CEV: Ismail Coskun (Τουρκία), Déborah Frey (Ελβετία), Marek Krupski (Πολωνία), Dragan Milovanovic (Σερβία), Laurent Moreuil ( Γαλλία) και Giulia Vigna (Ιταλία). Το ίδιο ισχύει για τους εσωτερικούς ελεγκτές Sini Häkkinen (Φινλανδία) και Stojan Jordanov (Βόρεια Μακεδονία) – συν τον εφεδρικό Ceren Nur Tutal (Τουρκία).

Αργότερα το απόγευμα, οι σύνεδροι ψήφισαν για να ορίσουν τους εκπροσώπους της CEV στο Διοικητικό Συμβούλιο της FIVB για τη θητεία 2024-2028. Μαζί με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της CEV, Roko Sikirić, τα οκτώ μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της FIVB από την Ευρώπη είναι (με αλφαβητική σειρά) οι Margaret Ann Fleming (Σκωτία), Lubomir Ganev (Βουλγαρία), Gernot Leitner (Αυστρία), Djula Mester (Σερβία) , Marek Pakosta (Τσεχία), Annie Peytavin (Γαλλία), Marek Rojko (Σλοβακία) και Leonel Salgueiro (Πορτογαλία). Μαζί τους η Emma Labrador του Γιβραλτάρ για να καλύψουν τη θέση ισορροπίας φύλου.

Διαβάσατε, ή είδατε  πουθενά κάποιον δικό μας;


Μετά την  Κρήτη, αυτή ήταν η δεύτερη λανθασμένη επιλογή!

Λέτε να τριτώσει σύντομα το κα(κ)λό;

Από τις εκφράσεις  των προσώπων, μπορείτε να καταλάβετε  ποιοι χάρηκαν!

 

 






1 σχόλιο:

  1. Πίκρα μεγάλη για κάποιον εικονιζόμενο που θα χάσει τη μαρμίτα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή