Διάφορα

  ΛΙΜΠΕΡΟ ΒΟΛΕΙ  LIBERO  VOLLEY

LIBERO VOLLEY🇬🇷 Ειδήσεις,Αγώνες,Αποτελέσματα,Βαθμολογίες

Η εισήγηση της Επιτροπής "Πιερρακάκη" για τα υπό ίδρυση Αθλητικά Σχολεία!


Ιδρύονται αρχικά 4 Πρότυπα Αθλητικά και στη συνέχεια ένα σε κάθε Περιφέρεια στα οποία θα εγγράφονται μαθητές / τριες με υψηλές αθλητικές επιδόσεις, αρτιμελείς ή με αναπηρίες.
ην πιλοτική ίδρυση δύο (2) «Πρότυπων  Αθλητικών Γυμνασίων» και δύο (2) «Πρότυπων  Αθλητικών  Λυκείων», με έδρα  την Αθήνα και  Θεσσαλονίκη, με στόχο τη δημιουργία  δεκατριών (13) Πρότυπων  Αθλητικών Σχολείων (Π.Α.Σ.), ένα σε κάθε περιφέρεια της χώρας  για μαθητές και μαθήτριες που επιτυγχάνουν εξαιρετικές αθλητικές επιδόσεις, προβλέπει η εισήγηση της Επιτροπής του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη., την οποία δημοσιεύει κατ' αποκλειστικότητα το  esos   (Δείτε εδώ τα μέλη της Επιτροπής).

Στην εισήγηση η Επιτροπή δεν κάνει καμία αναφορά στο ζήτημα της αύξησης των ωρών διδασκαλίας της Φυσικής Αγωγής ή γενικότερα περί ωραρίου.

Α. Τα Πρότυπα Αθλητικά Σχολεία (ΠΑΣ) αφορούν μαθητές / τριες με υψηλές αθλητικές επιδόσεις, αρτιμελείς ή με αναπηρίες. Το ελάχιστο επίπεδο για την επιλογή τους στα Πρότυπα Αθλητικά Σχολεία είναι «μέλος της (ηλικιακά αντίστοιχης ή ανώτερης) προ – εθνικής ομάδας».

Β. Οι μαθητές και οι μαθήτριες των ΠΑΣ επιλέγονται κατ’ έτος, κατόπιν πρότασης εκάστης Αθλητικής Ομοσπονδίας προς την ΚΕΕ ΠΑΣ.

Γ. Οι μαθητές και οι μαθήτριες των ΠΑΣ ακολουθούν το προπονητικό πρόγραμμα της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας με εξειδικευμένους προπονητές και προπονήτριες, εντός του ωρολογίου προγράμματος του οικείου ΠΑΣ όπου αυτό είναι δυνατόν, κατόπιν πρότασης εκάστης Αθλητικής Ομοσπονδίας προς την ΚΕΕ ΠΑΣ, με σχετική απόφαση της δεύτερης.

Δ. Το  Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., μετά από εισήγηση της «Κ.Ε.Ε. Π.Α.Σ.», με απόφαση του/της Υπουργού Παιδείας που δημοσιεύεται σε ΦΕΚ οπωσδήποτε πριν την 31η Ιανουαρίου εκάστου έτους (εξαιρουμένου του έτους ίδρυσης του πρώτου ΠΑΣ), καθορίζει για το επόμενο σχολικό έτος:

1.    τις σχολικές μονάδες
2.    το βαθμό εισαγωγής, τα κριτήρια παραμονής, τον αριθμό των μαθητών
3.    τα αθλήματα
4.    εξ’ αποστάσεως διδασκαλία

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εισήγηση την ....περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου