Διάφορα

  ΛΙΜΠΕΡΟ ΒΟΛΕΙ  LIBERO  VOLLEY

LIBERO VOLLEY🇬🇷 Ειδήσεις,Αγώνες,Αποτελέσματα,Βαθμολογίες

22 προτάσεις για την Ανάπτυξη!

Όπως πριν τις εκλογές του 2016 είχα καταθέσει ορισμένες προτάσεις για αλλαγές που αφορούσαν την  Ανάπτυξη, έτσι και τώρα, λίγο πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου (μάλλον), προτείνω 22 αλλαγές (ορισμένες  τις ξανακαταθέτω ) και αισιοδοξώ  η νέα διοίκηση που θα εκλεγεί, να τις "υιοθετήσει"!

1. Επαναφορά των Πανελλήνιων  πρωταθλημάτων Παμπαίδων – Παγκορασίδων.  Είναι αδιανόητο  να μην διεξάγεται το μεγαλύτερο πρωτάθλημα σε αριθμό κοριτσιών στη χώρα, που είναι η βάση του γυναικείου Βόλεϊ, δίχως κανένα κόστος στην ΕΟΠΕ, αφού τα σωματεία αναλαμβάνουν όλα τα έξοδα.

2. Άρση των όλων των απαγορεύσεων (συμμετοχή libero,  σέρβις  με άλμα,  υποχρεωτική συμμετοχή για ένα σετ, κ.α.) σε όλα τα τουρνουά και  πρωταθλήματα Παμπαίδων – Παγκορασίδων.

3. Οι τελικές φάσεις των Πανελληνίων πρωταθλημάτων Παίδων - Κορασίδων και Παμπαίδων - Παγκορασίδων να πραγματοποιούνται  Μάιο και Ιούνιο αντίστοιχα, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη διάρκεια στα πρωταθλήματα των Ενώσεων.  Να  διεξάγονται  περισσότεροι αγώνες,  ακόμη και ανεπίσημοι, γιατί τα περισσότερα τελειώνουν  πολύ νωρίς και η αγωνιστική περίοδος διαρκεί το πολύ τρεις μήνες.

4. Επαναφορά των Διακλιμακιακών συγκεντρωτικών κάθε χρόνο με την συμμετοχή  14 αθλητών-τριων από κάθε Ένωση, όπου θα   διεξάγονται αγώνες με την παρουσία των  αντίστοιχων Ομοσπονδιακών προπονητών!

5. Να πραγματοποιούνται   Διακλιμακιακοί  αγώνες μεταξύ γειτονικών Ενώσεων, αλλά και με συλλόγους των Ενώσεων τους.

6. Να διεξάγεται πρωτάθλημα Ενώσεων μια φορά τον χρόνο, κατά την περίοδο των εορτών η του καλοκαιριού, όπου θα παρευρίσκονται και οι αντίστοιχοι Εθνικοί προπονητές Παίδων και κορασίδων.

7. Ο ιματισμός αθλητών και προπονητών όλων των Εθνικών ομάδων να μην επιστρέφεται μετά από κάθε διοργάνωση, αλλά αντίθετα να τους μοιράζεται.

8. Εύρεση κεντρικού χορηγού για όλα τα Κλιμάκια της χώρας.

9. Οι Ομοσπονδιακοί προπονητές στις Εθνικές Αναπτυξιακές ομάδες να μην είναι μόνιμοι, αλλά η παραμονή τους να εξαρτάται από τα αποτελέσματα και τις διακρίσεις που καταλαμβάνουν, ώστε να δίνεται η ευκαιρία και σε άλλους.
 
10. Συχνότερες επισκέψεις των Ομοσπονδιακών προπονητών στα Κλιμάκια όλης της χώρας.

11. Μεγαλύτερη διάρκεια των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων. Να  διεξάγονται  περισσότεροι αγώνες στα ηλικιακά πρωταθλήματα,  ακόμη και ανεπίσημοι, γιατί τα περισσότερα τελειώνουν  πολύ νωρίς και η αγωνιστική περίοδος διαρκεί το πολύ τρεις μήνες.

12. Οι τόποι διεξαγωγής των Πανελληνίων πρωταθλημάτων να πραγματοποιούνται  στον σύλλογο  που θα προσφέρει τις περισσότερες παροχές, (ακόμη και αν δεν συμμετέχει στις διοργανώσεις)  και όχι σε ουδέτερα και απομεμακρυσμένα μέρη, για την «προώθηση του αθλήματος» με τα χρήματα των σωματείων.

13. Να υπάρχει διαφάνεια στις προτάσεις ανάληψης διοργάνωσης προημιτελικών ή τελικών φάσεων Πανελληνίων πρωταθλημάτων, προς όφελος όλων των σωματείων.

14. Οι προτάσεις για την ανάπτυξη που καταθέτουν προπονητές και σωματεία,  να λαμβάνονται υπ όψιν, να συζητούνται, να απαντώνται  και όχι  να μπαίνουν στο αρχείο.

15. Από 1 Μαΐου έως και 15 Ιουνίου να διοργανώνονται από τους αποσπασμένους ΚΦΑ, τουρνουά Μίνι Βόλεϊ  ανά γεωγραφικές περιοχές με την συνδιοργάνωση σωματείων, Ενώσεων και  Δήμων, με έπαθλα μπάλες, φιλέ και τισέρτ σε όλα τα σχολεία που θα συμμετέχουν με ξεχωριστές ομάδες και αγοριών και κοριτσιών.

16. Η αποζημίωση κατάρτισης να ισχύει από την έκδοση του πρώτου δελτίου, όπως παλιά στο "καρτολίνο" και όχι μετά τα 14 έτη, ώστε να έχουν κίνητρα οι ομάδες που παράγουν και όχι να επωφελούνται  οι ομάδες που τα «παίρνουν έτοιμα»!

17. Διεκδίκηση περισσοτέρων αποσπασμένων γυμναστών στην ΕΟΠΕ, με τοποθέτηση στις παραμεθόριες και ακριτικές περιοχές.

18. Να τοποθετούνται αποσπασμένοι γυμναστές  από την ΕΟΠΕ, μόνιμα και στα νησιά ( Β. Αιγαίου, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα) και όχι να επισκέπτονται τις περιοχές αυτές μία ή το πολύ δυο φορές το χρόνο Ομοσπονδιακοί από την Αττική!

19. Συμμετοχή όλων των Εθνικών ομάδων σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις και όχι κατ επιλογήν και με πειραματισμούς! Επίσης κάθε καλοκαίρι να  διεξάγονται  εικοσαήμερες τουλάχιστον προετοιμασίες όλων των Εθνικών ομάδων και όχι να μαζεύονται μια βδομάδα πριν της διεθνείς υποχρεώσεις τους.

20. Σε συνεννόηση με τις άλλες Ομοσπονδίες να πιέσουμε την Γ.Γ.Α., ώστε να άρει τον κανονισμό που επιτρέπει σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες άνω των 19 ετών, να απελευθερώνονται κάθε χρόνο από τις ομάδες τους, με αποτέλεσμα όλα τα σωματεία να μην μπορούν να προγραμματίζουν έγκαιρα το ρόστερ τους και να ξεκινούν από το μηδέν!

21. Να μην πληρώνουν παράβολα για ανανέωση δελτίων, οι σύλλογοι των παραμεθόριων και δυσπρόσιτων περιοχών.

22. Η ηλικίες που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα Εφήβων – Νεανίδων, ή να αλλάξουν και να αγωνίζονται έως την Γ΄ Λυκείου, διότι αλλοιώνονται τα πρωταθλήματα με τους φοιτητές και φοιτήτριες  που στην πλειοψηφία τους περνούν  σε Αθήνα και Θεσ/νίκη, με αποτέλεσμα οι ομάδες αυτές να γίνονται δυνατότερες και τις επαρχίας να εξασθενούν,  ή να παραμείνουν οι ηλικίες ως έχουν (1ο έτος ΑΕΙ), αλλά οι μεταγραφέντες λόγω σπουδών να μην έχουν το δικαίωμα να αγωνίζονται σ αυτά τα πρωταθλήματα.

Όσοι συνάδελφοι προπονητές έχουν να υποβάλλουν  επί πλέον προτάσεις ή να σχολιάσουν τις παραπάνω,  μόνο στα σχόλια στο f/b.
Είναι μια ευκαιρία να
καταθέσετε   την άποψη σας δημόσια  και όχι μόνο στα "πηγαδάκια"!
Και να γνωρίζεται κάτι!
Όσοι περισσότεροι συμμετέχετε, τόσο  περισσότερο θα μας υπολογίζουν!

ΜΠΑΚΑΡ

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από τον τελικό Παγκορασίδων της ΕΠΕΣΘ: Αίας Ευόσμου - Ελπίς Αμπελοκήπων, 31/5/2014.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου