Διάφορα

  ΛΙΜΠΕΡΟ ΒΟΛΕΙ  LIBERO  VOLLEY

LIBERO VOLLEY🇬🇷 Ειδήσεις,Αγώνες,Αποτελέσματα,Βαθμολογίες

Αναβολή αγώνα Κορασίδων, λόγω ......... αφωνίας της προπονήτριας!


Αγανακτισμένος ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΠ, Θεόδωρος Κανελλόπουλος από τις παράλογες απαιτήσεις για αναβολές αγώνων, ιδίως των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων της Ένωσής του, έκανε έναν απολογισμό της χρονιάς και καταθέτει προτάσεις ώστε να μην παρατηρηθούν στο μέλλον παρόμοια αιτήματα!

Βρισκόμαστε στον χρόνο που στον αθλητισμό γίνετε ο απολογισμός για την αγωνιστική χρονιά που ολοκληρώνετε, αλλά και ο προγραμματισμός για την επόμενη.
Οι ομάδες βρίσκονται στην διαδικασία να αναλύουν τους στόχους που έθεσαν, αλλά και το τελικό αποτέλεσμα.
Να προγραμματίζουν για την επόμενη αγωνιστική περίοδο τους αθλητές και τις αθλήτριες με τις οποίες θα αγωνιστούν, αλλά και το χορηγικό πρόγραμμα.
Και οι Ενώσεις βέβαια οφείλουν, να κάνουν τον αντίστοιχο απολογισμό για την διοργάνωση των πρωταθλημάτων τους.
Ποια πήγαν σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, ποια ήταν ανταγωνιστικά, σε ποια χρειάζονται βελτιώσεις, κ.α.
Η ΕΣΠΕΠ από την ημέρα που ανέλαβα την προεδρία και με την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, καλούμε τα σωματεία να καταθέτουν τις απόψεις του, σχετικά με την πορεία των πρωταθλημάτων που συμμετείχαν.  
Υπάρχουν σωματεία και προπονητές που ανταποκρίθηκαν.
Υπάρχουν βέβαια και σωματεία που έχουν επιλέξει την ΑΦΩΝΙΑ για ουσιαστική παρέμβαση για περαιτέρω βελτίωση, με σκοπό να έχουν την δυνατότητα ως «Χαμαιλέοντες», να κάνουν κριτική.
Αφορμή για τα παραπάνω αποτέλεσε, τα ερωτήματα που έθεσαν οι γνωστοί πρωταθλητές των αναρτήσεων στα fb, σχετικά με τον χρόνο ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος Κ-16 Γυναικών.
Επειδή θέλουν να αποδείξουν ότι φταίει η ΕΣΠΕΠ για την κωλυσιεργία και τις αναβολές, θα τους δικαιώσω και θα πω ΝΑΙ. Με κεφάλαια το ΝΑΙ.
Γιατί είμαστε ανεκτικοί είτε στο κάθε παράλογο αίτημα των σωματείων για αναβολή, είτε δεν εφαρμόζουμε τις προβλεπόμενες διατάξεις της Ειδικής Προκήρυξης για διεξαγωγή του αγώνα εντός τεσσάρων ημερών από την αναβολή.
Και ας μην δείξουμε καμία ευαισθησία για ορισμό των αγώνων, αδιαφορώντας για τις εκπαιδευτικές υποχρεώσεις των αθλητών και των αθλητριών που επικαλούνταν για καθημερινή, πολύ περισσότερο για τις προπονήσεις που θα χάσουν οι ομάδες των Γυναικών ή των Ανδρών στις Εθνικές κατηγορίες.
Ναι θα έπρεπε να δείξουμε την ίδια αποφασιστικότητα όπως στο παρελθόν σε μια περιοχή της Πελοποννήσου, όπου αφού ικανοποιήσαμε το παράλογο αίτημα σωματείου για αναβολή της 1ης αγωνιστικής των Κορασίδων της ομάδας, λόγω αφωνίας της προπονήτριας, με αποτέλεσμα τότε τον Μάρτιο να διεξαχθούν όλοι οι εξ’ αναβολής σε τρείς (3) Δευτέρες.
‘Έτσι για να θυμούνται οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νέοι παράγοντες στο βόλεϊ.
Μετά την παραπάνω ενέργεια όλοι οι αγώνες των αναπτυξιακών στην συγκεκριμένη Περιφερειακή Ενότητα δεν έχουν βγει από τον αρχικό προγραμματισμό.
Και επειδή λοιπόν στην ιδιοσυγκρασία μου δεν είναι να κρύβομε και να αποφεύγω ακόμη και την κακόπιστη, αλλά και κακόβουλη κριτική, θεωρώ ότι για την επόμενη αγωνιστική περίοδο για την εξάλειψη των φαινομένων των αναβολών, θα πρέπει να συμπεριληφθούν τα παρακάτω στην Ειδική Προκήρυξη της ΕΣΠΕΠ για την αγωνιστική περίοδο 2024-2025:  
1. Τα αιτήματα αναβολών των σωματείων να αναρτώνται στην σελίδα της Ένωσης, καθώς επίσης και η αιτιολογία της απόφασης της επιτροπής πρωταθλημάτων για την αποδοχή ή την απόρριψή της.
2. Η διεξαγωγή των εξ’ αναβολής αγώνων θα πραγματοποιούνται εντός τεσσάρων (4) ημερών, π.χ. την Παρασκευή ή τα πρωινά τα Σαββατοκύριακα, ανεξαρτήτως των υποχρεώσεων των ομάδων σε προπονήσεις ή αθλητικής εκμάθησης των ακαδημιών. Άραγε γιατί κανένα σωματείο δεν έκανε αναφορά και αίτημα εφαρμογής και για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024;      
3. Τα σωματεία να υποχρεωθούν να δηλώσουν και δεύτερο γήπεδο διεξαγωγής των αγώνων τους, αναλαμβάνοντας τα σωματεία που θα ζητήσουν την αναβολή, την πιθανή οικονομική υποχρέωση που θα προκύπτει για την παραχώρηση του γηπέδου.
4.  Στην περίπτωση που δεν δηλώσουν γήπεδο ή δεν καταβάλλουν την οικονομική υποχρέωση στον αντίστοιχο αθλητικό φορέα, το σωματείο να μηδενίζετε για τον συγκεκριμένο αγώνα.
5. Καθορισμό εκ’ των προτέρων και να αναγραφεί στην Ειδική Προκήρυξη της ΕΣΠΕΠ, η ημερομηνίας διεξαγωγής των Final-4 και ο τόπος για τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα.   
6. Ομάδες που συμμετέχουν στα Πρωταθλήματα ευθύνης της Ομοσπονδίας, όπου έχουν και αθλήτριες ή αθλητές από τα αναπτυξιακά στα αντίστοιχα πρωταθλήματα Γυναικών ή Ανδρών, θα επιλέξουν να αγωνίζονται την ημέρα που διεξάγετε και το αντίστοιχο πρωτάθλημα γυναικών ή ανδρών της Ε.Σ.ΠΕ.Π.
Οι παραπάνω σκέψεις που δημόσια καταθέτω, αποτελούν το έναυσμα για τον δημόσιο διάλογο.  
Η τυχόν διαφωνία ή βελτίωση καλοδεχούμενη.
Η σιωπή τυχόν σωματείου αποτελεί και έμμεση αποδοχή των παραπάνω προϋποθέσεων που κατέθεσα.
Και τέλος αναλυτικά, για κάθε πρωτάθλημα της Ένωσης θα δημοσιοποιώ δημόσια τις επόμενες μέρες αναλυτικά, τις απόψεις μου και τις βελτιώσεις που πιστεύω ότι πρέπει να πραγματοποιηθούν, για την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2024-2025.
Απλά, Δημιουργικά, Δημοκρατικά και χωρίς τοξικότητα.
Για το καλό του αθλήματος που υπηρετούμε.
ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Πρόεδρος της ΕΣΠΕΠ

Το διαβάσαμε ΕΔΩ

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου