Διάφορα

  ΛΙΜΠΕΡΟ ΒΟΛΕΙ  LIBERO  VOLLEY

LIBERO VOLLEY🇬🇷 Ειδήσεις,Αγώνες,Αποτελέσματα,Βαθμολογίες

Post Top Ad

2024-04-20

Η Σχολή Μωραΐτη στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Volley στο Βελιγράδι.(φώτο)


Αναχώρησε σήμερα, Παρασκευή, το μεσημέρι η Ελληνική εκπροσώπηση στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα στη Σερβία. Η διοργάνωση που γίνεται υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Σχολικής Αθλητικής Ομοσπονδίας (International School Sport Federation – ISF, https://events.isfsports.org/wsc-volleyball-2024/) φέτος θα γίνει στο Βελιγράδι, στις 19 με 29 Απριλίου και θα συμμετάσχουν 57 σχολικές ομάδες volley (28 κοριτσιών και 29 αγοριών), από 28 συνολικά χώρες.
Η ελληνική αποστολή αποτελείται από τις ομάδες Λυκείου αγοριών και κοριτσιών της Σχολής Μωραΐτη που αμφότερες κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα volley, το οποίο διεξήχθη πριν από περίπου ένα μήνα στην Πάφο της Κύπρου. Τα κορίτσια και αγόρια συνοδεύουν οι προπονητές τους, γιατρός καθώς και εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας και Αθλητισμού, υπό την επίβλεψη και χρηματοδότηση του οποίου οργανώθηκε η αποστολή.
Το Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα , σε αντίθεση με τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα που διεξάγονται κάθε χρόνο, διοργανώνεται ανά διετία.
Στην προηγούμενη διοργάνωση που έγινε τον Ιούλιο του 2022 στο Foz do Iguaçu της Βραζιλίας, η ελληνική εκπροσώπηση υπήρξε άκρως επιτυχημένη. Η ομάδα κοριτσιών Λυκείου της Σχολής Μωραΐτη, η οποία είχε και τότε εκπροσωπήσει, ως πρωταθλήτρια Ελλάδος, τη χώρα μας είχε μείνει για ένα μόλις σετ μακριά από το βάθρο, καταλαμβάνοντας την 4η θέση παγκοσμίως, η δε αντίστοιχη ομάδα αγοριών του 3ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης είχε καταλάβει την εξόχως τιμητική 6η θέση.
Η πρώτη φάση των αγώνων (προκριματικοί όμιλοι) θα διεξαχθεί την Κυριακή 21 και Δευτέρα 22 Απριλίου και θα ακολουθήσουν οι νοκ άουτ αγώνες κατάταξης, με τους τελικούς αγώνες, την τελετή λήξης και το αποχαιρετιστήριο πάρτυ να γίνονται την Κυριακή 28 Απριλίου.
Την επομένη η ελληνική αποστολή επιστρέφει στην Ελλάδα. 
Οι αγώνες θα μεταδίδονται από το επίσημο κανάλι της ISF στο youtube    https://www.youtube.com/@isfsports)







 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads

Post Top Ad

Responsive Ads