Διάφορα

  ΛΙΜΠΕΡΟ ΒΟΛΕΙ  LIBERO  VOLLEY

LIBERO VOLLEY🇬🇷 Ειδήσεις,Αγώνες,Αποτελέσματα,Βαθμολογίες

Post Top Ad

2024-04-23

Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα: Tρίτη νίκη (2-0 επί της Βοσνίας) και πρόκριση για την ομάδα κοριτσιών της Σχολής Μωραΐτη!


Νωρίς το απόγευμα (14:00 ώρα Ελλάδος) η ελληνική ομάδα κοριτσιών Λυκείων που συμμετέχει στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Βόλλεϋ στη Σερβία πέτυχε την τρίτη διαδοχική νίκη της με 2-0 επί της Βοσνίας, καπάρωσε έτσι την πρώτη θέση στον όμιλό της και προκρίθηκε στη φάση των νοκ-άουτ παιχνιδιών που ξεκινάει μεθαύριο, Πέμπτη, στο Βελιγράδι.
Μετά και το νικηφόρο παιχνίδι της Δανίας επί της Χιλής με 2-1 σετ, η Βοσνία ήθελε νίκη ένα σετ (και τον ένα βαθμό που αυτό θα έφερνε) για να είναι αυτή που θα προκρινόταν μαζί με την ελληνική ομάδα αντί των Δανών.
Αυτό φαίνεται να μην απασχόλησε καθόλου ελληνική ομάδα η οποία με πολύ καλή επίδοση στο πρώτο σετ πήρε γρήγορα κεφάλι με ένα σερί 7-0 διανθισμένο με πολύ ωραίες επιθετικές ενέργειες από τα άκρα και το κέντρο, από block και άσσους, Οι Βόσνιες, παρά την κρισιμότητα που είχε για αυτές το παιχνίδι, δεν μπόρεσαν να βγάλουν κάποια σοβαρή αντίδραση και έτσι το σκορ γρήγορα έγινε 10-3 και 15-8, εκτοξεύθηκε στη συνέχεια στο 20-8 για να ολοκληρωθεί το σετ με αλλαγή στις μισές θέσεις της ομάδας και με 25-12.
Έχοντας αυτή την εύκολη επικράτηση στο νου τους τα κορίτσια του Μωραΐτη μπήκαν πιο χαλαρά στο δεύτερο σετ και αυτό, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για παίκτριες αυτών των ηλικιών, μπορεί να στοιχίσει σε άγχος, αχρείαστη πίεση, εκνευρισμούς, ακόμη και σε απώλεια σετ.
Ευτυχώς τα κορίτσια της ελληνικής ομάδας δεν επέτρεψαν στις Βόσνιες τίποτα περισσότερο από το να είναι πολύ κοντά (ή και με βραχεία κεφαλή μπροστά) στο σκορ μέχρι το 7-7 σε αυτό το σετ.
Από το σημείο αυτό και μετά πήραν και διατήρησαν ένα μικρό προβάδισμα δύο-τριών πόντων (10-7, 15-12 και, στην προσπάθεια των αντιπάλων τους να πάρουν κάτι περισσότερο όρθωσαν ένα αδιαπέραστο τείχος και με τέσσερα (!!!) διαδοχικά blocks ανέβασαν το σκορ στο 20-15, για να ολοκληρώσουν το παιχνίδι στο 25-20 με έναν ακόμη άσσο (έξι συνολικά).
"Λεπτομέρεια: Η παίκτρια που τον πέτυχε είχε τη χαρά να πάρει τους τελευταίους πόντους και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, με Χιλή και Δανία"
Να δημιουργείται άραγε μία παράδοση;


Τον αντίπαλό της στο πρώτο νοκ-άουτ παιχνίδι θα τον μάθει η ελληνική ομάδα μετά και την ολοκλήρωση των αγώνων των υπολοίπων ομίλων και θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Πέμπτης 25 Απριλίου.

 

Όμιλος Ε

                                            GP   W     OW      ΟL    L       PTS

Gr greece Ελλάς                        3    3    0       0    0    9

Dk denmark Δανία                         3    0    2       0    1    4              

Republika srpska Βοσνία-Ερζεγοβίνη         3       1       0           1       1       4

Cl chile Χιλή-2                         3    0    0       1    2    1

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads

Post Top Ad

Responsive Ads