Διάφορα

  ΛΙΜΠΕΡΟ ΒΟΛΕΙ  LIBERO  VOLLEY

LIBERO VOLLEY🇬🇷 Ειδήσεις,Αγώνες,Αποτελέσματα,Βαθμολογίες

Post Top Ad

2023-12-07

Ο κόσμος του βόλεϊ θρηνεί την απώλεια του Tore Aleksandersen, ενός σπουδαίου προπονητή

 

Φωτογραφία: Jens Körner

Ο κόσμος του βόλεϊ θρηνεί για την απώλεια μιας αξιοσημείωτης φιγούρας. 
Ο Τόρε Αλεξάντερσεν, ο Νορβηγός προπονητής βόλεϊ, διάσημος για τη θητεία του στο Allianz MTV Στουτγάρδης και στο SSC Palmberg Schwerin, πέθανε στα 55 του στις 6 Δεκεμβρίου, υποκύπτοντας στον καρκίνο. Ο θάνατός του δεν σηματοδοτεί απλώς μια απώλεια για το άθλημα, αλλά την αποχώρηση ενός ατόμου που ήταν κάτι πολύ περισσότερο από προπονητής.

Ο Aleksandersen, γνωστός για την ήρεμη συμπεριφορά του και την ικανότητά του να εκπέμπει θετικότητα και ενέργεια, ήταν ένας φάρος ανθεκτικότητας και δύναμης. Παρά τη μάχη του με τον καρκίνο, παρέμεινε αφοσιωμένος στο βόλεϊ, αντλώντας δύναμη από το άθλημα. Η προσέγγισή του στην προπονητική σημαδεύτηκε από πάθος, σχολαστική προσοχή στη λεπτομέρεια και βαθιά ανησυχία για τις ανάγκες και τις σκέψεις των παικτών του.

Το ταξίδι του στο γερμανικό βόλεϊ ξεκίνησε το 2003 και σύντομα χάραξε το όνομά του στην ιστορία οδηγώντας την SSC Palmberg Schwerin σε ένα γερμανικό πρωτάθλημα και τον τίτλο του DVV Cup το 2006, ακολουθούμενο από άλλο ένα πρωτάθλημα το 2011. Η επίδραση του Aleksandersen στο Schwerin ήταν βαθιά, με συνολικό 228 συμμετοχές σε επτά χρόνια, καθιστώντας τον έναν από τους πιο επιτυχημένους προπονητές του συλλόγου.

Τον Δεκέμβριο του 2020, εν μέσω μάχης με τον καρκίνο, ο Aleksandersen επέστρεψε στη Γερμανία για να προπονήσει το Allianz MTV Stuttgart. Η αποφασιστικότητα και η τεχνογνωσία του ήταν εμφανείς καθώς οδήγησε τη Στουτγάρδη στην τελική σειρά για το γερμανικό πρωτάθλημα την πρώτη του χρονιά και στη συνέχεια σε ένα εθνικό διπλό και στον τελικό του CEV Cup.

Ο τίτλος του πρωταθλήματος 2022/23, εξασφαλισμένος εν μέσω προκλήσεων υγείας, ήταν απόδειξη του αδάμαστου πνεύματός του. Ο Αλεξάντερσεν τελείωσε τη λαμπρή καριέρα του μετά από αυτή τη σεζόν λόγω της ασθένειάς του.

  ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads

Post Top Ad

Responsive Ads