Διάφορα

  ΛΙΜΠΕΡΟ ΒΟΛΕΙ  LIBERO  VOLLEY

LIBERO VOLLEY🇬🇷 Ειδήσεις,Αγώνες,Αποτελέσματα,Βαθμολογίες

Post Top Ad

2023-12-21

Γκρεγκ Πόποβιτς: Έτσι χτίζονται οι σοβαρές ομάδες!


O Gregg Popovich διδάσκει τη φιλοσοφία των Spurs οπότε εμείς ακούμε. Ποιος να φανταζόταν, δε, ότι θα κατέληγε στον Καβάφη.


Δημοσιεύτηκε χθες η ομιλία του Gregg Popovich στο Σεμινάριο της FIBA, η οποία μάλιστα είχε μεγάλο ενδιαφέρον. Μιλάει για τη σημασία του χαρακτήρα, για το πως δίνει κίνητρο στους παίκτες του, παραδίδει μαθήματα στους προπονητές για το χτίσιμο ομάδες, τη διαχείριση των παικτών, ακόμη και τα τάιμ-άουτ. Υπογραμμίζει την έννοια του ηγέτη, τα βάζει με το τρίποντο, στέλνει μήνυμα στους ιδιοκτήτες και ρίχνει φως στον τρόπο που δουλεύουν οι Spurs. Εξηγεί το λόγο που αφήνει τον Tony Parker να κάθεται στην καρέκλα του κατά τη διάρκεια των τάιμ-ουτ, δεν διστάζει να αποκαλύψει ποια είναι η πρώτη άσκηση που δουλεύουν στο San Antonio την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας και παίρνει την πρωτοβουλία να “στείλει” τον προβληματικό παίκτη από την ομάδα σου, καταλήγοντας στα λόγια του Καβάφη. Απαντώντας σε ερώτηση για τους στόχους δεν μίλησε για τίτλους και νίκες, αλλά για ρουτίνα και καθημερινότητα. “Το ταξίδι είναι το σημαντικό, όχι ο προορισμός”. Όχι η Ιθάκη.


Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ

“Δεν λέω η τακτική είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι ενός προγράμματος. Αν δεν μπορείς να ζωγραφίσεις ένα play, αν δεν ξέρεις πως να επαναφέρεις τη μπάλα απ΄ έξω, ή αν δεν μπορείς να αποφασίσεις τι θα κάνει η ομάδα στην τελευταία φάση, τότε άστο, μην γίνεις προπονητής. Εξίσου σημαντική όμως είναι η οργάνωση. Η πειθαρχεία. Το χτίσιμο της ομάδας. Οι σχέσεις με τα μέλη της ομάδας. Οι νίκες και οι ήττες, ωστόσο, εξαρτώνται περισσότερο από αυτά και λιγότερο από την τακτική”.


Ο ΚΑΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΘΑ ΣΕ… ΔΙΩΞΕΙ

“Αν μπορείς να αλλάξεις κάποιον; Αν για παράδειγμα είναι εγωιστής, να τον κάνεις να μην είναι; Εκεί που καταλήγω είναι ότι “they am, what they am” (σ.σ επίτηδες χρησιμοποίησε αυτή την έκφραση). Είναι αυτό που είναι, δηλαδή. Αν κάποιος είναι εγωιστής, θα φανεί στο τέλος. Θα το δείξει την κρίσιμη ή τη δύσκολη στιγμή. Οπότε πρέπει να τον ξεφορτωθείς. Γεια σου! Έ.....περισσότερα  ΕΔΩ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads

Post Top Ad

Responsive Ads