Διάφορα

  ΛΙΜΠΕΡΟ ΒΟΛΕΙ  LIBERO  VOLLEY

LIBERO VOLLEY🇬🇷 Ειδήσεις,Αγώνες,Αποτελέσματα,Βαθμολογίες

Post Top Ad

2023-11-22

Καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση πρώην παίκτης της Εθνικής Ισπανίας

 


Σε μια συγκλονιστική εξέλιξη από την Ισπανία, ο πρώην παίκτης της εθνικής ομάδας και προπονητής Κοσμέ Πρεναφέτα καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση για σεξουαλική κακοποίηση δύο 18χρονων παικτών της ομάδας του. Το Επαρχιακό Δικαστήριο της Αλμερία επικύρωσε την ποινή αφού απέρριψε την έφεση της υπεράσπισης του Prenafeta, επιβεβαιώνοντας την αξιοπιστία των μαρτυριών των θυμάτων και την απουσία απώτερων κινήτρων στην καταγγελία τους. Αυτή η ανησυχητική είδηση ​​επιβεβαιώθηκε από διάφορες πηγές ισπανικών μέσων ενημέρωσης .(ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!)

Το δικαστήριο αναγνώρισε τον ψυχολογικό αντίκτυπο και τον πόνο που προκλήθηκε στα νεαρά θύματα, όπως επιβεβαιώνεται από ψυχολογικές αναφορές. Η πρόταση αναφέρει λεπτομερώς ότι κατά τη διάρκεια ενός χριστουγεννιάτικου γεύματος στο σπίτι του Πρεναφέτα τον Δεκέμβριο του 2020, φίλησε και τους δύο παίκτες χωρίς τη συγκατάθεσή τους, μια πράξη που περιγράφεται ως απροσδόκητη, έκπληξη και δυσάρεστη.

Το δικαστήριο τόνισε την απουσία συναίνεσης σε αυτές τις ενέργειες, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς της Πρεναφέτα ότι τα φιλιά ήταν συναινετικά. Τα θύματα, που γνώριζαν και σεβόντουσαν τον Πρεναφέτα ως πατρική φιγούρα από τα 14 τους, εξέφρασαν τη δυσφορία και την απόρριψή τους για τις προόδους του. Ο δικαστής σημείωσε την ανωριμότητα των θυμάτων και τη δυναμική εξουσίας στη σχέση τους με την Πρεναφέτα ως επιβαρυντικούς παράγοντες.Ο Πρεναφέτα, τώρα 51 ετών, βρέθηκε επίσης ότι δημιούργησε μια σεξουαλικά φορτισμένη ατμόσφαιρα παίζοντας ένα παιχνίδι που περιελάμβανε σεξουαλικές ερωτήσεις και κατανάλωση αλκοόλ. Το δικαστήριο τόνισε τη σεξουαλική φύση των φιλιών και έκρινε ότι τέτοιες ενέργειες χωρίς συναίνεση συνιστούν παραβίαση της σεξουαλικής ελευθερίας και ακεραιότητας.

Εκτός από την ποινή φυλάκισης, ο Πρεναφέτα έχει διαταχθεί να διατηρήσει απόσταση 200 μέτρων από τα θύματα για τρία χρόνια και να καταβάλει σε κάθε θύμα αποζημίωση 3.000 ευρώ για την ψυχολογική βλάβη που προκλήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads

Post Top Ad

Responsive Ads