Διάφορα

  ΛΙΜΠΕΡΟ ΒΟΛΕΙ  LIBERO  VOLLEY

LIBERO VOLLEY🇬🇷 Ειδήσεις,Αγώνες,Αποτελέσματα,Βαθμολογίες

Post Top Ad

2023-09-23

Η Θεσσαλία είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, το ίδιο και το βόλεϊ της, θα κάνει κάτι η πολιτεία;


Η Θεσσαλία σήμερα που γράφεται αυτό το άρθρο είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, το ίδιο και το βόλεϊ, το ίδιο και ο αθλητισμός της γενικότερα. Ωστόσο ας επικεντρωθούμε στο βόλεϊ.
Η Θεσσαλία δοκιμάστηκε αλλά και συνεχίζει να δοκιμάζεται όσο ποτέ άλλοτε από την κακοκαιρία Daniel. Σε πολλές περιοχές καταστράφηκαν κατοικίες, αθλητικές υποδομές και πολλές επιχειρήσεις. Πολλές και πολλοί από τους αθλητές επλήγησαν επίσης οικονομικά και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να τους βοηθήσουμε.
Όπως και στην υπόλοιπη χώρα έτσι και στην επαρχία και ιδιαίτερα στη Θεσσαλία, η συμμετοχή των συλλόγων μας στα επαρχιακά πρωταθλήματα και ιδιαίτερα σε αυτά της Α2 εθνικής κατηγορίας, στηρίζεται κυρίως σε χορηγίες επιχειρήσεων, οι περισσότερες από τις οποίες επλήγησαν ή και καταστράφηκαν. Η Θεσσαλία έχει πολλά σωματεία βόλεϊ, 5 από αυτά αγωνίζονται στην Α2 (2 στην ανδρών και 3 στη γυναικών). Επικεντρώνομαι στην Α2 εθνική κατηγορία γιατί εκεί τα έξοδα εκτοξεύονται σε σχέση με τα τοπικά πρωταθλήματα.
Μέχρι και σήμερα, η βοήθεια από τους δήμους και την περιφέρεια ήταν μέχρι και σήμερα μηδαμινή και φέτος λόγω των καταστροφών που θα πρέπει να αποκατασταθούν, μάλλον θα είναι αδύνατη. Εκτός των άλλων μεγάλο ποσοστό οικογενειών των παιδιών των ακαδημιών έχουν πληγεί σημαντικά. Οικογένειες έχουν μείνει χωρίς μόνιμη κατοικία ή αυτές έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές που πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα, ενώ πολλοί είναι οι γονείς που από σήμερα δε θα έχουν εργασία είτε γιατί οι επιχειρήσεις που εργάζονται καταστράφηκαν, είτε γιατί είναι αγρότες σε μεγάλο ποσοστό και οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις τους κυριολεκτικά “πνίγηκαν”. Όπως καταλαβαίνετε και οι πόροι που προέρχονται από τις ακαδημίες θα μειωθούν σημαντικά.
Ο προϋπολογισμός συμμετοχής στην Α2 εθνική κατηγορία ανδρών ή γυναικών για τα σωματεία είναι αρκετές χιλιάδες ευρώ, χρήματα που στο μεγαλύτερο ποσοστό τους καλύπτονται κάθε χρόνο από συνδρομές και χορηγίες. Φέτος είναι εξαιρετικά αμφίβολο για το αν θα μπορέσουν να καλυφθούν τα κόστη αυτά.
Αναρωτιέμαι αν θα υπάρξει κάποια κρατική βοήθεια και για τον αθλητισμό και τελικά πόσα από τα σωματεία αυτά θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους χωρίς να δημιουργήσουν χρέη, μέχρι και την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων τους.
Προτάσεις:
1.    Κάποια από τα έξοδα θα πρέπει να καλυφθούν από την ΕΟΠΕ, όσο πιεσμένη και αν είναι οικονομικά αυτή, για την επιβίωση του αθλήματος στην κεντρική Ελλάδα. Ενδεικτικά αναφέρω:
a.    Διαιτησίες
b.    Παράβολα
c.    Εξοπλισμός
d.    Μετακινήσεις
e.    Κλπ.

2.    Θα πρέπει να εξετάσει η πολιτεία την παροχή αυξημένου ποσοστού των χρημάτων που προέρχονται από το στοίχημα και μοιράζονται ετησίως από την Γενικά Γραμματεία Αθλητισμού, μεταξύ άλλων και στα αθλητικά σωματεία, στις πληγείσες περιοχές.

Περουλάκης Ιωάννης
Πρόεδρος Ε.Α. Λάρισας – Πήγασος
Σύμβουλος Επιχειρήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads

Post Top Ad

Responsive Ads