Διάφορα

  ΛΙΜΠΕΡΟ ΒΟΛΕΙ  LIBERO  VOLLEY

LIBERO VOLLEY🇬🇷 Ειδήσεις,Αγώνες,Αποτελέσματα,Βαθμολογίες

Post Top Ad

2023-07-06

ΜΠΑΚΑΡ: Εφ όλης της ύλης για την ανάπτυξη!


Με αφορμή το κουίζ: " ποιο είναι καλύτερο μοντέλο", αλλά και για να "προσγειωθούμε" στην πραγματικότητα,  θα ήθελα να καταθέσω την άποψη μου, με βάση την 46χρονη εμπειρία μου, ως αθλητής, ως προπονητής και κυρίως ως θεατής που παρακολουθεί αγώνες από όλες τις κατηγορίες. Από Μίνι... έως Τσάμπιονς λιγκ! 

Δεν υπάρχει "καλύτερο μοντέλο", βασισμένο σε κάποιες αρχές!
Κατά την άποψη μου, "καλύτερο μοντέλο" είναι αυτό που κερδίζει!
Και πως κερδίζει;
Κερδίζει γιατί συμπτωματικά θα βγουν  σε κάθε "φουρνιά",  ένα - δυο αυθεντικά ταλέντα, ή ένα σούπερ (Μάρθα Ανθούλη), που "τραβάνε" τους υπόλοιπους αθλητές-τριες ΚΑΙ τους προπονητές!
Επίσης οι αθλητές δεν φτιάχνονται στις Εθνικές ομάδες, αλλά στα σωματεία τους!
Στις Εθνικές πάνε έτοιμοι και εκεί γίνεται το δέσιμο!
Άσχετα αν πιστεύουν το αντίθετο οι σοφοί του αθλήματος!
Γιατί,  δεν γίνεται μια αθλήτρια Παγκορασίδα να παίζει με την ομάδα της πρώτο χρόνο, με ένα πόδι στο 2, να κάνει τζαμπ φλοτ και να πηγαίνει στα κλιμάκια και να τους μαθαίνουν μόνο τα βασικά!
Αυτό είναι ανάπτυξη ή υπανάπτυξη;

Κλασικό παράδειγμα, η αθλήτρια της Ελπίδας Αμπελοκήπων, Δήμητρα Παπαθανασίου γεννημένη το 2009 και συμμετέχει στα κλιμάκια της ΕΠΕΣΘ ( γεν. 2009-10)
Η κεντρική οδηγία (ΕΝΤΟΛΗ) που δόθηκε από την ΕΟΠΕ στους ΠΟΠ και την εφάρμοσαν αναγκαστικά οι άνθρωποι, ήταν να μάθουν στα παιδιά ΜΟΝΟ τα ΒΑΣΙΚΑ!!
Δάκτυλα, μανσέτα, σέρβις από κάτω και καθόλου  τακτική και διπλό παιχνίδι!

Δηλαδή η  Δήμητρα Παπαθανασίου η οποία αγωνίζεται με την ομάδα της στο πρωτάθλημα της Pre League, έχει ανακηρυχθεί καλύτερη πασαδόρος στο Βαλκανικό πρωτάθλημα, θα πρέπει όταν πηγαίνει στην προπόνηση του κλιμακίου, να παίζει τα .... μήλα!
Για πιο λόγο να την στείλει το σωματείο της στην προπόνηση, όταν έχει το Σάββατο αγώνα;
Για τον λόγο αυτό αρκετοί προπονητές κρύβουν τα παιδιά τους και δεν τα στέλνουν στις προπονήσεις των κλιμακίων!
Δεν μπορεί να βάζουμε όλα τα παιδιά  στον ίδιο κουβά και να κάνουμε προπόνηση με βάση τον μέσο όρο της δυναμικότητας! 
Τι κάνουμε; Μαζικό Αθλητισμό;
Που βρισκόμαστε στην πρώην Σοβιετική Ένωση;
Οι καιροί έχουν αλλάξει και πρέπει να προσαρμοζόμαστε!

Σήμερα συμπτωματικά μιλούσα με έναν προπονητή και διαφωνούσαμε ποιος φταίει για το "κακό" του Βόλεϊ!
Αυτός επέμενε οι προπονητές και εγώ οι παράγοντες!
Απευθύνομαι λοιπόν στους παράγοντες της ΕΟΠΕ:
Πείτε τους υπεύθυνους, να αλλάξουν φιλοσοφία, ή διαφορετικά...... αλλάξτε τους!
Μην επαναπαύεστε από την επιτυχία της Εθνικής Παγκορασίδων! Η δουλειά έγινε στα σωματεία!Στα σωματεία προπονούνται καθημερινώς και μετά σωματεία τους δίνουν εξετάσεις κάθε Σαββατοκύριακο μαζεύοντας εμπειρίες!

Α και να μην ξεχνιόμαστε! Πρωταθλητές Παγκορασίδων στα Βαλκάνια και να μην διοργανώνεται Πανελλήνιο Παγκορασίδων;
Συμφωνούν οι  πρόεδροι; (ΕΟΠΕ, Ανάπτυξης)

Υ.Γ. 1. Ο κύριος λόγος που απομακρύνθηκα τους τελευταίους μήνες από τις προπονήσεις των κλιμακίων της ΕΠΕΣΘ, ήταν γιατί βαρέθηκα να βλέπω τα παιδιά να κάνουν επί επτά μήνες τα ίδια πράγματα!
Κατέθεσα  τις αντιρρήσεις μου και τις προτάσεις μου,  στους πρωτεργάτες αυτού του "μοντέλου", άλλα δυστυχώς έχουμε διαφορετική προσέγγιση. Γιαυτό αναφέρω πολλές φορές: "Αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ"

Υ.Γ. 2.  Εύχομαι οι υπεύθυνοι της ΕΟΠΕ να μην επαναπαυθούν στην επιτυχία των Παγκορασίδων και σε συνδυασμό με την διοργάνωση του ομίλου του Πανευρωπαϊκού Κορασίδων στην χώρα μας,  να την βοηθήσουν με μεγάλες προετοιμασίες και φιλικά παιχνίδια, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην εξωτερικό, γιατί αυτό το "έργο"  το έχουμε δει πολλές φορές! Στο Βαλκανικό, στις Παγκορασίδες  τους κοιτάμε στα μάτια, στις Κορασίδες στην πλάτη και στις Νεάνιδες με τα κιάλια!
Γιατί πάντα οι Παγκορασίδες την "πατάνε"! Να ξεχάσουμε που πέρσι το καλοκαίρι και ενώ αυτή η ομάδα (πρωταθλήτρια Βαλκανίων) ήταν στο Σουφλί για προετοιμασία, την γύρισαν πίσω μαζί με τους Παμπαίδες, προφασιζόμενοι λουκέτο για λόγους εντυπωσιασμού, ενώ οι προετοιμασίες των Ανδρών - Γυναικών συνεχίζονταν κανονικά;

Υ.Γ. 3.  Και μιας και αναφέρθηκα παραπάνω στην Μάρθα Ανθούλη: Ήταν τεράστιο λάθος η απόφαση των "υπεύθυνων", να μην την αφήσουν να αγωνιστεί στην τελική φάση του Πανευρωπαϊκού Νεανίδων, που σίγουρα με την παρουσία της θα ήμασταν μέσα στην εξάδα, πράγμα που θα βοηθούσε τις ερχόμενες φουρνιές, αλλά και θα έδινε μεγαλύτερη δημοσιότητα και προσέλευση παιδιών στο Βόλεϊ!
Παρά ταύτα την "χαράμισαν" για να πάρουμε την πρόκριση ενός εύκολου,ομίλου και  να βοηθήσουν τον Αμποντάνζα, που τελικά μας "πούλησε"! 

Υ.Γ. 4. Για το τέλος να δώσω πολλά συγχαρητήρια στις αθλήτριες στο προπονητικό τιμ και κυρίως τους γονείς των αθλητριών, τους βασικούς χορηγούς του αθλήματος!

 ΜΠΑΚΑΡ

2 σχόλια:

  1. Σωστός στα περισσότερα και πραγματικά όλη η δουλειά γίνεται στα σωματεία και στην Εθνική το δέσιμο της ομάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστός στα περισσότερα και πραγματικά όλη η δουλειά γίνεται στα σωματεία και στην Εθνική το δέσιμο της ομάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Post Top Ad

Responsive Ads

Post Top Ad

Responsive Ads