Διάφορα

  ΛΙΜΠΕΡΟ ΒΟΛΕΙ  LIBERO  VOLLEY

LIBERO VOLLEY🇬🇷 Ειδήσεις,Αγώνες,Αποτελέσματα,Βαθμολογίες

Post Top Ad

2023-04-12

Το άδικο σύστημα των πλέι οφ!


Έχω αναφερθεί και στο παρελθόν για τον άδικο θεσμό των πλέι οφ και πλέι αουτ! Με ευκαιρία τους σημερινούς δεύτερους αγώνες λοιπόν επανέρχομαι και θέλω να σχολιάσω και πάλι το πόσο άδικος ειναι ο τρόπος διεξαγωγής τους  για τις ομάδες της υψηλότερης βαθμολογίας! 

Είμαι σίγουρος ότι αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις, σίγουρα δεν έχουν ασχοληθεί ούτε ως αθλητές, ούτε ως προπονητές, αλλά ούτε και ως παράγοντες σε συλλόγους που πρωταγωνιστούν στα πρωταθλήματα!  Μάλλον το αντίθετο θα έλεγα,  διότι  ο θεσμός  αυτός ευνοεί τους αδύναμους!

Γιαυτό κατά καιρούς, βλέπουμε όλο και διαφορετικά συστήματα, κάνοντας "πειράματα στου κασίδη το κεφάλι".

Φέτος οι "σοφοί" του αθλήματος το έχουν τερματίσει!

Δείτε παρακάτω το σύστημα, όπως ισχύει Volley League Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2022-23:

"Στην Α' φάση των πλέι οφ με τις θέσεις 1-8 οι ομάδες θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε δύο αγώνες (εντός-εκτός). Γηπεδούχος του πρώτου αγώνα είναι η ομάδα η οποία θα καταλάβει τη χαμηλότερη θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα της Α' Φάσης.

Στην περίπτωση που και οι δύο διαγωνιζόμενες ομάδες έχουν από μία νίκη, στους δύο μεταξύ τους αγώνες, δημιουργείται βαθμολογία, όπως αυτή προβλέπεται στο άρθρο 17 της παρούσης (3 βαθμοί για νίκη με 3-0 ή 3-1 σετ, 2 βαθμοί για νίκη με 3-2 σετ, 1 βαθμό για ήττα με 2-3 σετ και Ο βαθμοί για ήττα με 1-3 και 0-3 σετ). Εάν με την βαθμολογία αυτή έχουν τους ίδιους βαθμούς, τότε μετά τη λήξη του 2ου αγώνα θα διεξάγεται Χρυσό Σετ (golden set-σετ ισοπαλίας) στους δεκαπέντε (15) πόντους."

Δηλαδή σήμερα ο Άρης που τερμάτισε στην κανονική περίοδο στην 8η θέση με 25 βαθμούς, θα διεκδικήσει την πρόκριση στην τετράδα απέναντι στο ΠΑΟΚ, που τερμάτισε πρώτος με 59 βαθμούς, σε έναν αγώνα! 

Αν π.χ. χθες στην προπόνηση η  πάσα του ΠΑΟΚ έπαθε ένα διάστρεμμα και δεν  θα μπορέσει να αγωνιστεί σήμερα,  υπήρχε μεγάλη πιθανότητα  να αποκλειστεί από τον Άρη, που ήταν πίσω του με 34 βαθμούς! 

Αυτό είναι δίκαιο; Δηλαδή με ποια λογική επέλεξαν αυτό το σύστημα;

Γιατί "ακυρώνουν" ένα πρωτάθλημα δυο γύρων που διήρκεσε έξι  μήνες και  όλα κρίνονται  σε μια εβδομάδα, με τα όποια  συγκυριακά προβλήματα μπορούν να παρουσιαστούν την δεδομένη χρονική στιγμή και να επηρεάσουν το φυσιολογικό αποτέλεσμα;

Αν θέλανε να επιβάλουν ένα δικαιότερο σύστημα, θα μπορούσαν να μιμηθούν αυτό των πλέι άουτ της Volley League Ανδρών, όπου οι ομάδες συνεχίζουν τους αγώνες κρατώντας την βαθμολογία της κανονικής περιόδου! Το ίδιο σύστημα ακολουθείται και στο SUPER LEAGUE του ποδοσφαίρου! 

Εκείνο όμως που μου προξενεί εντύπωση είναι η μη αντίδραση των σωματείων που "αδικούνται"! 

Εκτός και αν....

Υ.Γ. Φυσικά κάτι παρόμοιο με παραλλαγές γίνεται  σε στις άλλες κατηγορίες, που και εκεί διαφωνώ!

ΜΠΑΚΑΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads

Post Top Ad

Responsive Ads