Διάφορα

  ΛΙΜΠΕΡΟ ΒΟΛΕΙ  LIBERO  VOLLEY

LIBERO VOLLEY🇬🇷 Ειδήσεις,Αγώνες,Αποτελέσματα,Βαθμολογίες

Post Top Ad

2023-02-24

Ricardo Goicochea(El Agua)Ένα απίστευτο ταλέντο που δεν προλάβαμε να τον δούμε να παίζει(βιντεο)



Πριν 37 χρόνια το 1986 σε Τουρνουά πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που έγινε στη χώρα μας και συγκεκριμένα στον Πειραιά,ένας νεαρός Κουβανός με εκπληκτικη άλματική ικανότητα έπαιξε  στην πρώτη του μεγάλη διοργάνωση. Φαινόταν από τη αρχή της καριέρα του ότι  προοριζόταν να είναι ένα αστέρι που θα ηγείτο της ομάδας της Κούβας για χρόνια.


Ο δεύτερος παίκτης στην ίδια διοργάνωση ήταν ο Joel Despaigne. Η ιστορία τον "θυμάται" ως θρύλο του βόλεϊ . Είχε το παρατσούκλι El Diablo,(Ο Διάβολος)

Ο πρώτος παίκτης ήταν ο Ricardo Goicochea. Η ιστορία δεν τον "θυμάται" καθόλου. Είχε το παρατσούκλι El Agua,(Το νερό)

Ο El Diablo ονομάστηκε εύστοχα,με αυτό το παρατσούκλι  γιατί όταν κτυπούσε τη  μπάλα τη συνέθλιβε και ταυτόχρονα , συχνά ούρλιαζε καθώς το έκανε. 

Ο  El Agua, είχε   μακριά άκρα και άτονες κινήσεις, το αντίθετο  του El Diablo. Γιατί El Agua; Γιατί πάντα είχε μια λύση.
Τι συνέβη με τον Goicochea. Σε νεαρή ηλικία ήταν καλύτερος από τον Despaigne και όμως εξαφανίστηκε τελείως από το διεθνές βόλεϊ πριν τα 23 του. Φαίνεται ότι υπέστη έναν τραυματισμό,με ένα άσχημο σπασμένο πόδι και έχασε την ευκαιρία του για αθανασία στο βόλεϊ.
Μπορείτε να δείτε ένα βίντεο του από πού προέρχεται το ψευδώνυμο. Στις 40  ενέργειες εδώ μπορείτε να δείτε μια ποικιλία λύσεων . Είναι κρίμα που δεν προλάβαμε να τον δούμε να παίζει περισσότερο.



Το Τουρνουά πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1986, ήταν μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου, και έλαβαν μέρος  η Ιταλία, η Κούβα, η Ελλάδα, ο Καναδάς, η Σουηδία και η Κορέα.Και για την ιστορία το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ύστερα από την ήττα στην ημιτελική φάση των προκριματικών από την Κούβα, δεν είχε περιθώρια... Τελικά η Εθνική επικράτησε επί του Καναδά με 3-1 σετ (15-8, 15-8, 11-15, 15-10 τότε ήταν στους 15 πόντους και με αλλαγές) και βρέθηκε στα τελικά της διοργάνωσης, που έγινε στο Παρίσι.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads

Post Top Ad

Responsive Ads