Διάφορα

  ΛΙΜΠΕΡΟ ΒΟΛΕΙ  LIBERO  VOLLEY

LIBERO VOLLEY🇬🇷 Ειδήσεις,Αγώνες,Αποτελέσματα,Βαθμολογίες

Post Top Ad

2023-02-18

8 ενδιαφέροντα στοιχεία που πρέπει να ξέρετε για το βόλεϊ


 Μετά το ποδόσφαιρο, θεωρείται το πιο δημοφιλές άθλημα σε όλο τον κόσμο. Η δημοτικότητά του προέρχεται από το γεγονός ότι είναι σχετικά εύκολο να το μάθεις και να παίξεις και το μόνο που χρειάζεσαι είναι δύο ομάδες και λίγος βασικός εξοπλισμός.


Το βόλεϊ προσφέρει επίσης ένα συναρπαστικό επίπεδο ανταγωνισμού και προπόνησης. Επιπλέον, ο γρήγορος χαρακτήρας του το κάνει απίστευτα διασκεδαστικό να το παρακολουθείς, ειδικά σε μεγάλα διεθνή τουρνουά όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες.
Στην Ελλάδα το βόλεϊ ήρθε από τον Πανιώνιο Γ. Σ την δεκαετία του 1920 γύρω στα 1922.
Ο πρώτος που εισήγαγε το βόλεϊ στην Ελλάδα ήταν ο Αθανάσιος Λευκαδίτης που εκείνη την εποχή ήταν γυμναστής και διευθυντής του Πανιώνιου Γ. Σ.


1. Αρχικά, το βόλεϊ ονομάστηκε «mintonette»

Αφού εφευρέθηκε από τον William G. Morgan το 1895, ονομάστηκε αρχικά "mintonette". Η ίδια η Mintonette ήταν ένας συνδυασμός μπάντμιντον και μπάσκετ, αλλά σιγά-σιγά μετατράπηκε σε αυτό που γνωρίζουμε ως βόλεϊ σήμερα.

Σύντομα, ο Halssted άλλαξε το όνομα σε Volleyball όταν εμπνεύστηκε από την περιγραφή ενός σπίκερ για το παιχνίδι. Ο   σπίκερ περιέγραψε ότι το παιχνίδι ήταν ανάμεσα στις δύο αντίπαλες ομάδες, πετώντας τη μπάλα πάνω από τα δίχτυα η μια προς την άλλη.

2. Ο αγώνας του 1916 στις Φιλιππίνες

Στις Φιλιππίνες παρουσιάζεται για πρώτη φορά η πρώτη ειδίκευση - διάκριση των παικτών (πασαδόρος και επιθετικός παίκτης).

3. Έγινε επίσημο παιχνίδι το 1947
Ο πρώτος αγώνας βόλεϊ παίχτηκε σε έκθεση το 1896. Δεν έγινε επίσημα αποδεκτός ως παιχνίδι ούτε κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 1924.

Όταν ιδρύθηκε η FIVB το 1947, το βόλεϊ έγινε για πρώτη φορά αποδεκτό ως επίσημο παιχνίδι. Το 1949 πραγματοποιήθηκε το πρώτο πρωτάθλημα βόλεϊ ανδρών.


Ο πρώτος αγώνας βόλεϊ στους Ολυμπιακούς Αγώνες παίχτηκε κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 1964 που διεξήχθησαν στο Τόκιο της Ιαπωνίας.


Το Beach Volley έγινε επίσης αποδεκτό ως επίσημο παιχνίδι το 1996.

4. Μόνο παιχνίδι εσωτερικού χώρου
Αρχικά, το βόλεϊ παιζόταν μόνο σε εσωτερικούς χώρους. Ο Μόργκαν ήθελε ένα παιχνίδι που δεν απαιτούσε καμία επαφή με αντίπαλους παίκτες και οι παίκτες δεν έπρεπε να κινηθούν πολύ.

Σήμερα, το beach volley είναι μια από τις πιο εύκολα αποδεκτές και συναρπαστικές δραστηριότητες που διατίθενται στις περισσότερες από τις μεγάλες παραλίες.

5. Περιορισμός Ολυμπιακών Ενδυμάτων
Το beach volley είναι το μόνο ολυμπιακό άθλημα που απαγορεύει σε έναν παίκτη να φοράει πολλά ρούχα.

Καθώς οι αγώνες μπιτς βόλεϊ παίζονται σε όλα τα είδη των εποχών, συμπεριλαμβανομένης και της βροχής, η FIVB έχει θέσει ορισμένους ενιαίους κανονισμούς για να διασφαλίσει την ευκολία του παιχνιδιού ανεξάρτητα από τον καιρό.

6. Απαιτεί αρκετή αντοχή
Κατά μέσο όρο, ένας παίκτης πηδά πάνω από 300 φορές σε έναν αγώνα βόλεϊ. Πρέπει να έχετε αρκετή αντοχή για να κρατάτε τα πόδια σας σε κίνηση σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Ο μεγαλύτερος αγώνας βόλεϊ που παίχτηκε ποτέ  ήταν για 75 ώρες στο Κίνγκστον της Βόρειας Καρολίνας. Ναί! Το παιχνίδι συνεχίστηκε για πάνω από 3 μέρες!

7. Ένας παίκτης της ομάδας έχει φανέλα διαφορετικού χρώματος

 1997: Κάνει την εμφάνισή του ο λίμπερο σαν παίκτης σε μια ομάδα ο οποίος φοράει φανέλα διαφορετικού χρώματος από τους άλλους.
1998: Καθιερώνεται και επίσημα πλέον η συμμετοχή του λίμπερο σε μια ομάδα βόλεϊ στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ιαπωνίας.
 Ο ρόλος του είναι πιο διαφορετικός σε σύγκριση με τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας και έτσι αυτός ο παίκτης πρέπει να διακρίνεται εύκολα σε αντίθεση με τους υπόλοιπους.

8. Όλοι παίζουν

Το πιο μοναδικό πράγμα για το βόλεϊ είναι το γεγονός ότι κανένας παίκτης δεν μπορεί να αγγίξει την μπάλα δύο φορές στη σειρά.

Αυτό σημαίνει ότι από τη στιγμή που η μπάλα βρίσκεται στη μία πλευρά του φιλέ, όλα τα μέλη της ομάδας σε εκείνη την πλευρά πρέπει να πασάρουν εναλλάξ και να σερβίρουν την μπάλα. Οι ομάδες επιτρέπεται να χτυπήσουν την μπάλα όχι περισσότερες από τρεις φορές καθώς προσπαθούν να την περάσουν πάνω από το δίχτυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads

Post Top Ad

Responsive Ads