Διάφορα

  ΛΙΜΠΕΡΟ ΒΟΛΕΙ  LIBERO  VOLLEY

LIBERO VOLLEY🇬🇷 Ειδήσεις,Αγώνες,Αποτελέσματα,Βαθμολογίες

Post Top Ad

2022-12-25

Οι λόγοι που δεν στέλνουν οι ομάδες τις καλές αθλήτριες τους, στα Κλιμάκια!


Παρακολουθώ τα Κλιμάκια της ΕΠΕΣΘ, τόσο από "μέσα" όσο και απ "έξω", πάνω από μια δεκαετία!

Τόσο τα τεχνικά, αλλά κυρίως τα σωματομετρικά χαρακτηριστικά των κοριτσιών, κυμαίνονταν  σχεδόν πάντα στα ίδια επίπεδα! Στις φετινές κλήσεις, για τις γεννημένες 2009-10, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο! Επίσης παρατήρησα ότι  εκτός από τον μικρο αριθμό (120) που προσήλθαν στις πρώτες επιλογές, σε σχέση με προηγούμενες ηλικίες, ( στις γεννημένες 2004-05 συμμετείχαν  220 κορίτσια- φώτο) αρκετοί σύλλογοι που έχουν "παράδοση"  αλλά και μεγάλο αριθμό ακαδημιών, δεν έστειλαν ούτε ένα κορίτσι!

Επικοινώνησα με αρκετούς παράγοντες και προπονητές και ρώτησα να μάθω τους λόγους που δεν έστειλαν  αθλήτριες τους.

Οι κυριότεροι απ΄αυτούς που μου ανέφεραν:

1. "Γιατί να στείλουμε τα παιδιά μας στα Κλιμάκια; Για να μας τα "απαγάγουν" τα γνωστά σωματεία που πρωταγωνιστούν στα Πανελλήνια, χωρίς μάλιστα να δίνουν κάποιο αντάλλαγμα, βάζοντας μπροστά τους γονείς των αθλητριών μας,  υπόσχοντάς τους Πανελλήνια και μπόνους";

2. "Τα ξεκινάμε απ το μηδέν, τα φθάνουμε  σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο μετά από μεγάλη  υπομονή και  πολλές αντιξοότητες, δεν φθάνει που μας τα "κλέβουν", παίρνουν και την αποζημίωση κατάρτισης! Δηλαδή και κλεμμένοι και δαρμένοι"!

2. "Γιατί να στείλουμε τα παιδιά μας; Για να μαθαίνουν μόνο δάκτυλα - μανσέτα; Αυτός είναι ο σκοπός των Κλιμακίων; Δηλαδή εμείς δεν μπορούμε;  Εδώ οι αθλήτριες μας παίζουν στις ομάδες Κορασίδων και Παγκορασίδων με σύστημα  5-1, κάνουν σέρβις με άλμα, καρφώνουν πρώτο χρόνο,  ενώ απ ότι μάθαμε, όλα τα παραπάνω στα Κλιμάκια απαγορεύονται!  Δεν τα κρατάμε στην προπόνηση της ομάδος μας, που έχουμε και ......αγώνα το Σαββατοκύριακο";

Ως υπεύθυνος ανάπτυξης της ΕΠΕΣΘ, αλλά και ως προπονητής του Προμηθέα Πυλαίας, ασχολούμενος με κορίτσια ίδιας ηλικίας, αλλά και από τις παρατηρήσεις συναδέλφων άλλων συλλόγων, έχω να προτείνω τα παρακάτω, για την ποιοτικότερη και μεγαλύτερη  προσέλευση Κοριτσιών στα Κλιμάκια:

Με κανονισμό που θα μπει στην Γενική προκήρυξη, να απαγορεύονται μεταγραφές τουλάχιστον  για δυο χρόνια, όσων κοριτσιών έχουν επιλεγεί στα Κλιμάκια.

Να ορισθεί ένα ποσό από την ΕΟΠΕ που θα αποζημιώνει η ομάδα που μεταγράφεται, ίσο με τις  συνδρομές που θα κατέβαλε η αθλήτρια στον πρωτο της σύλλογο, έως την ηλικία των Νεανίδων.

Να αλλάξει ο κανονισμός  της «Αποζημίωση Κατάρτισης» που ορίζει την ηλικία των 14 ετών και να διαμορφωθεί μόνο από τον σύλλογο που θα βγει το πρώτο δελτίο! Έτσι τα "παραγωγικά" σωματεία θα έχουν διπλό κίνητρο. Και να στέλνουν τα παιδιά τους χωρίς φόβο. στα Κλιμάκια, αλλά και να προωθούν περισσότερα!

Προσωπικό παράδειγμα: Αθλήτρια του Προμηθέα Πυλαίας 14 ετών (πρόπερσι), έχει μεταγράφει  σε σύλλογο της Θεσ/νίκης, που πρωταγωνιστεί στα Πανελλήνια αναπτυξιακά πρωταθλήματα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ  μόνο  με μεταγραφές!  Ο ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ σύλλογος, θα εισπράττει απ αυτήν συνδρομές για τα επόμενα χρόνια και  μετά την ηλικία των 19 ετών, το πιο άδικο και την αποζημίωση κατάρτισης, ενώ ο σύλλογός μου που την έφθασε σε ένα καλό επίπεδο,  να μην δικαιούται τίποτε, παρά μόνο  τις έξι μπάλες που μας υποσχέθηκε και τις .... περιμένει ακόμη

 Υ.Γ. 1 Για τα αγόρια δεν αναφέρομαι, διότι εκεί υπάρχει άλλο μεγάλο πρόβλημα, που θα ασχοληθούμε σύντομα!

Υ.Γ.2  Να τα βλέπουν αυτά στην Επιτροπή Ανάπτυξης της ΕΟΠΕ!

Υ.Γ. 3 Με την ευκαιρία: Μήπως μπορούν να μας διευκρινίσουν  από την ΕΟΠΕ, ποιος είναι ο ρόλος των Κλιμακίων;

Καλές γιορτές! ΜΠΑΚΑΡ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads

Post Top Ad

Responsive Ads