Διάφορα

  ΛΙΜΠΕΡΟ ΒΟΛΕΙ  LIBERO  VOLLEY

LIBERO VOLLEY🇬🇷 Ειδήσεις,Αγώνες,Αποτελέσματα,Βαθμολογίες

Post Top Ad

2022-11-01

Ανανεωμένος ο "Νεπαλέζος" Κάλχας!


Επανέρχομαι σε δράση μετά από ένα μικρό διάλειμμα επιμόρφωσης σε νέες τεχνικές μαντικής που διδάχθηκα στο Νεπάλ. Ελπίζω οι νέες αυτές γνώσεις να έχουν άμεσο αντίκρισμα στις προβλέψεις. Αρχικά θα κάνω μια αναδρομή στην προηγούμενη αγωνιστική. Γενικά πέσαμε μέσα στις προβλέψεις μας στα 3 από τα 4 παιχνίδια και σιγά σιγά αρχίσουμε να διαμορφώνουμε μια εικόνα για την δυναμική των ομάδων. 

Νωρίς έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα ο ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ κάνοντας μια νίκη παρακαταθήκη τετράδας μέσα στα ΔΙΑΒΑΤΑ. Ομολογώ ότι δεν το περίμενα καθώς θεωρώ ότι ο ΙΩΝΙΚΟΣ έχει μεγαλύτερο πλουραλισμό και επιλογές από τον ΠΟΛΥΓΥΡΟ. Επίσης ο Ν. ΒΟΤΣΗΣ σε ένα πιο κλειστό από ότι δείχνει το τελικό σκορ παιχνίδι κέρδισε την ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ που ήταν πολύ ανταγωνιστική. Τα άλλα δύο παιχνίδια κύλησαν όπως αναμενόταν με νίκες των δύο φαβορί. Πάμε όμως στην ερχόμενη αγωνιστική που θα έχει ενδιαφέροντα παιχνίδια και στην κορυφή και στην ουρά.

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ-ΒΟΤΣΗΣ: Ο ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ έβαλε θεμέλια τετράδας με εμφατική νίκη επί του ΙΩΝΙΚΟΥ που φάνταζε ως φαβορί ακόμη και για την πρώτη θέση. Φαίνεται ότι ο ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ έχει βρει χημεία με αιχμή τους δύο έμπειρους ΩΡΟΛΟΓΑ και ΒΕΛΟ, καλό πασαδόρο και λίμπερο ενώ οι δύο κεντρικοί και ο δεύτερος ακραίος έχουν συμπληρωματικό ρόλο. Φαντάζομαι ότι και οι δύο πιέζουν από το σέρβις. Οι δύο κεντρικοί του είναι ψηλά παιδιά με καλό μπλοκ στην ψηλή μπάλα. Ο ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ έρχεται με φόρα και πάντα τα παιχνίδια στην έδρα του έχουν ιδιαιτερότητες (απόσταση, ποιοι θα πάνε γιατί συνήθως υπάρχουν απώλειες στους φιλοξενούμενους). Ο ADMIRALVOTSIS νίκησε στον πρώτο του αγώνα αλλά δυσκολεύτηκε στα πρώτα δύο σετ. Από ότι είδα δεν έπαιξαν Δαμβουνέλης, Τζιγγίδης που δίνουν επιθετική υπεροπλία αλλά φαίνεται ότι παίζει καλά με πολύπειρο Φούσκα ως λίμπερο και Μαυρίδη (διαγώνιο?).  Συνολικά όμως το δυνατό σημείο του Βότση είναι η υποδοχή του όπου λίμπερο και οι δύο ακραίοι είναι πολύ καλοί σε αυτό το κομμάτι όπως και στην άμυνα (….και τα σουβλάκια μετά τον αγώνα είναι δυνατό στοιχείο). Επιθετικά στηρίζεται κυρίως στις άκρες με τέχνη και υπομονή, ενώ στο κέντρο κυρίως στη ταχύτητα των επιθετικών παρά στο μπλοκ. Καιοι δύο ομάδες έχουν λιγότερο δυνατό κέντρο και έχουν ισχύ στις άκρες. Νομίζω κλειδί το σέρβις. Όποιος κρατήσει υποδοχή θα έχει προβάδισμα. Προβλέπω 5 σετ και κλείνω προς νίκη ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ – ΙΩΝΙΚΟΣ: Εδώ θα έχουμε έναν αγώνα όπου ο ΙΩΝΙΚΟΣ θα προσπαθήσει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την απροσδόκητη ήττα του από τον ΠΟΛΥΓΥΡΟ. Ο ΙΩΝΙΚΟΣ από ότι μαθαίνω έχει προσθέσει στο κέντρο και τον Ζαίμη που είναι πολύ αξιόλογος κεντρικός ενώ έχει και άλλες λύσεις στην άκρη που βέβαια δεν είναι σταθεροί υποδοχείς. Πιστεύω ότι ίσως οι επιθετικοί του τα βρήκαν σκούρα με το μπλοκ του ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ που έχει ψηλά παιδιά στο κέντροή αιφνιδιάστηκαν. Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ τα κατάφερε με την ΜΕΝΤ αλλά είδα ότι έχασε σετ. Ήταν κάτι που δεν το περίμενα αλλά τα σετ τα πήρε εύκολα. Όπως είπα ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ εντός έδρας θα είναι επικίνδυνος για όλους αν του δώσεις την ευκαιρία να παίξει. Έχει παιδιά που ξέρουν βόλει (πχ. ΣΑΛΤΙΔΗΣ) που υπό προυποθέσεις μπορούν να κάνουν ζημιές. Θα δούμε εάν ο ΙΩΝΙΚΟΣ θα είναι ακόμη σοκαρισμένος ή τσατισμένος από την ήττα και θα θέλει να εξιλεωθεί. Προβλέπω 1-3 

ΔΕΛΤΑ – ΜΕΝΤ: Μάλλον οι δύο πιο αδύναμες ομάδες της κατηγορίας. Προβλέπω ντέρμπι ουραγών με φαβορί το ΔΕΛΤΑ. Νομίζω ότι οι γηπεδούχοι έχουν πιο καλή ομάδα και τουλάχιστον 2-3 παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά σε αυτό το επίπεδο (ακραίος Φιλλιπίδης, διαγώνιος) και να κουβαλήσουν την ομάδα. Αντίθετα η ΜΕΝΤ δείχνει μάλλον η πιο αδύναμη ομάδα της κατηγορίας αν και πήρε ένα σετ από τον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ δεν ξέρω αν μπορέσει να κοντράρει το ΔΕΛΤΑ που παίζει και εντός έδρας. Προβλέπω επικράτηση του ΔΕΛΤΑ με τρίποντο (μάλλον 3-0 άντε 3-1)

ΜΟΥΔΑΝΙΑ – ΦΟΙΝΙΚΑΣ: Ενδιαφέρον ντερμπάκι βλέπω εδώ πέρα. Τα ΜΟΥΔΑΝΙΑ έχουν καλή ομάδα καθώς έχουν ανακάμψει κάποιοι παλιοί και έμπειροι που συνεπικουρούνται από νέα παιδία που εκπαιδεύει με συνέπεια ο Μανώλης Ροδοβίτης. Ο τελευταίος παίζει μάλιστα και ως πάσα και θεωρώ ότι κάνει την διαφορά στην ομάδα καθώς σε αυτό το επίπεδο κάνει τους συμπαίκτες του καλύτερους. Στην άκρη έχουν Μπατζιλή και Κουρτίδη junior με τον ένα να είναι καλός στην επίθεση και τον άλλο να είναι σκούπα στην υποδοχή και πίσω ζώνη και τεχνίτης στην επίθεση. Στο κέντρο βλέπω ότι έχουν αθλητικούς κεντρικούς και σχετικά νέα παιδιά και διαγώνιο ένα έμπειρο παιδί από την παλιά φουρνιά. Λίμπερο νεολαία που είμαι σίγουρος ότι θα σκουπίζουν το γήπεδο. Στην πρώτη αγωνιστική κέρδισαν 3-0 μέσα στο ΔΕΛΤΑ με γεμάτα σετ αν θυμάμαι καλά. Ο Φοίνικας κέρδισε εύκολα και το ΔΕΛΤΑ. Αυτά τα ματς δίνουν ηρεμία στον ΦΟΙΝΙΚΑ καθώς παίζουν όλοι και δεν υπάρχει γκρίνια ούτε για το αποτέλεσμα ούτε για την συμμετοχή. Αυτό λοιπόν είναι το πρώτο ματς που θα έχει κόντρα θεωρώ και θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα, και ίσως θα πρέπει να πάει και σε κλειστό ρόστερ. Βλέπω ότι κατεβαίνει με 3 πασαδόρους ο Φοίνικας (και τον Τερζόγλου), πολυτέλεια για την κατηγορία οι συγκεκριμένοι 3 πασαδόροι. Το ματς εξαρτάται πως θα πάει από τον ΦΟΙΝΙΚΑ. Αν εμφανιστεί σταθερός και δεν παρασυρθεί από τα πρώτα εύκολα παιχνίδια που έχει δώσει τότε το ματς θα πάει 0-3 αλλιώς θα ζοριστεί και ίσως να αφήσει ένα ή περισσότερα σετ (1-3, το 2-3 το βλέπω δύσκολο αν και συνήθως τέτοια αποτελέσματα έρχονται στις πρώτες αγωνιστικές). Κλειδί πόσο  θα αντέξουν οι μικροί των ΜΟΥΔΑΝΙΏΝ στην πίεση. Τελική πρόβλεψη: 0-3 ή 1-3




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads

Post Top Ad

Responsive Ads