Διάφορα

  ΛΙΜΠΕΡΟ ΒΟΛΕΙ  LIBERO  VOLLEY

LIBERO VOLLEY🇬🇷 Ειδήσεις,Αγώνες,Αποτελέσματα,Βαθμολογίες

Post Top Ad

2022-07-05

Για το πρωτάθλημα της VolleyLeague ανδρών 2202-23!


Εν όψει του εμπλουτισμένου με 10 ομάδες πρωταθλήματος 2022-23  της Volleyleague των ανδρών και ενώ ο κρατήρας των μεταγραφών-ανανεώσεων κοχλάζει, αξίζει μια εκτίμηση ante-eventum γι΄ αυτό που πρόκειται να ζήσουν οι θιασώτες του αθλήματος !

Επιβάλλεται ένα τέτοιο εγχείρημα διότι οι κονιορτόβρωτες ομάδες, που ομοιάζουν με κλειστή λέσχη, έχουν ν΄ αντιμετωπίσουν αυτή την φορά νεήλυδες στην κατηγορία  διαφορετικούς απ΄ό,τι  στο παρελθόν. 

Φυσικά, το επερχόμενο πρωτάθλημα θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά των προηγουμένων (υψηλά ρόστερ, υπεράριθμοι ξένοι, δύο ταχύτητες), διαφοροποιημένο ελαφρώς γεωγραφικά με 3 ομάδες στην μείζονα περιοχή της Θεσσαλονίκης και μία στον Έβρο. Ωστόσο, οι νέες ομάδες είναι ήδη έμπειρες σε επαγγελματική κατηγορία γιατί προέρχονται από ένα πολύ δυνατό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Pre League. Το γεγονός ότι έλαβαν μέρος σ΄αυτόν τον προθάλαμο της Volleyleague αποδεικνύει ότι ο στόχος ήταν  να ανεβούν ψηλότερα  και παράλληλα ότι υπήρχε εξαρχής ο οικονομοτεχνικός  σχεδιασμός σε βάθος χρόνου για τις απαιτήσεις της πρώτης κατηγορίας.  Το οποίον σημαίνει ότι το σαρκαστικό ερώτημα “θα μπορέσουν να κρατηθούν στην κατηγορία” ίσως να μην μπορεί να τεθεί πριν διεξαχθούν οι πρώτες συναντήσεις, αν και είναι πολύ δύσκολο να φανταστούμε τις ομάδες της λέσχης με τα υψηλά budgets να βρεθούν στην επικίνδυνη ζώνη.

Τώρα δεν μένει πλέον παρά να δούμε κατά πόσο οι σχεδιασμοί αυτοί ήταν ρεαλιστικοί, ή  απλές ονειροβασίες! Ένα ανταγωνιστικό ρόστερ είναι απαιτητικό, και  δεν θα επιτρέψει δικαιολογίες τύπου “μπλόκαρε το ΑΦΜ”, ή το χιουμοριστικό “μείναμε από λάστιχο”.  Όλα αυτά ήταν γνωστά από την αρχή και οι προϋποθέσεις εκ προοιμίου εξασφαλισμένες, τουλάχιστον θεωρητικά. Οπότε το σκηνικό προϊδεάζει για ένα πολύ δυνατό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με αξιόμαχους συντελεστές.

Σε αναμονή λοιπόν!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads

Post Top Ad

Responsive Ads