Διάφορα

  ΛΙΜΠΕΡΟ ΒΟΛΕΙ  LIBERO  VOLLEY

LIBERO VOLLEY🇬🇷 Ειδήσεις,Αγώνες,Αποτελέσματα,Βαθμολογίες

Post Top Ad

2022-03-08

ALEX DIAZ ο κωπηλάτης! Μέρος 1ον!


 Είχαμε πει σε προηγούμενη δημοσίευση ότι, αν εμείς στην Θεσσαλονίκη κατασκευάζαμε μια προθήκη για να διαφημίσουμε το βόλλευ, εκτός από τον Αντρέι Κράβαρικ, θα τοποθετούσαμε αναμφίβολα τον Alex Diaz, ο οποίος γεννήθηκε στην Αβάνα και τον Απρίλιο θα γιορτάσει τα πεντηκοστά του γενέθλια!
Ήρθε στην Ελλάδα πριν από περίπου 25 χρόνια,  για να μείνει στην Θεσσαλονίκη, μια πόλη που αγάπησε, αλλά προπαντός που τον αγάπησε! Όπως καταλαβαίνετε πέρασε το μισό της ζωής στην Ελλάδα! Ποιος δεν γνωρίζει τις περγαμηνές και την διαδρομή του στο άθλημα, το οποίο τώρα "υπηρετεί", όπως ο ίδιος λέει από την θέση του προπονητή του Ιωνικού Διαβατών της ΕΠΕΣΘ. 


Απλός στους τρόπους, προσηνής, με κομψές και ευγενικές χειρονομίες,  μιλάει με πάθος για την ανάπτυξη του βόλλευ στην Ελλάδα και δεν αποφεύγει την  αντίστηξη με την Κούβα. " Τα παιδιά που μαθαίνουν βόλλευ φεύγουν για το σχολείο την Κυριακή και επιστρέφουν το Σάββατο", τόνισε με πολύ νόημα. 
Ύστερα από μια λαμπρή καριέρα κουβανική και διεθνή, για τις οποίες μιλάει φευγαλέα και με μετριοφροσύνη, ο Alex ανέλαβε εδώ και μια 5ετία την ανάπτυξη του αθλήματος σε ιδιωτικό μορφωτικό  ίδρυμα στην Θεσσαλονίκη, εκτός του Ιωνικού Διαβατών οποίος βρίσκεται σε αγωνιστική άνοδο.  Στα πλαίσια του πρωταθλήματος της ΕΠΕΣΘ, πιστεύει ότι η ομάδα του θα βρίσκεται  στα play-off και θ' αντιμετωπίσει τον αλλοτινό συμπαίκτη του, τον  Αντρέι Κράβαρικ,  που κοουτσάρει τον Νέο Ηρακλή.
"Εγώ βαρυόμουνα το βόλλεϋ, άρχιζε και δεν έλεγε να τελειώσει!!!!!" Μιλούσε για το παλιό σύστημα.  Ξεκίνησε με την κωπηλασία, αλλά ένα θλιβερό συμβάν με δύο συναθλήτριες του, τον υποχρέωσαν ν' αλλάξει πλεύση και με την παρότρυνση του ινδάλματος του, ενός προπονητή, μετατράφηκε  στο βόλλευ, δούλεψε σκληρά και ανήλθε σιγά-σιγά στον κολοφώνα της δόξας του.
Αναφερόμενος στην ελληνική πραγματικότητα διαπιστώνει με λύπη ότι "τότε που έπαιζα, η Α1 ήταν πιο ανταγωνιστική. Υπήρχαν πολλές ομάδες, η Ορεστιάδα. ο Εθνικός .......τώρα έχουν μείνει μόνο 8!"
Καλαμαριώτης πλέον ο Αλεξ χαίρεται την οικογένειά του με μια πανέμορφη κόρη που αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ με coach την Μηλοβιανού και ένα γιο στο μπάσκετ (sic)

Σε προσεχή μας δημοσίευση  ο Άλεξ θα μας εξηγείσει το πλάνο που εφαρμόζει η Κούβα για να έχει τήν σοδειά που γνωρίζουμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads

Post Top Ad

Responsive Ads