Διάφορα

  ΛΙΜΠΕΡΟ ΒΟΛΕΙ  LIBERO  VOLLEY

LIBERO VOLLEY🇬🇷 Ειδήσεις,Αγώνες,Αποτελέσματα,Βαθμολογίες

Post Top Ad

2021-12-16

ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ


Γράφει ο ΠΡΟΦΕΣΟΡΑΣ! Όσο περνάει ο καιρός όλο και πιο πολλά σωματεία που καλλιεργούσαν επί πολλά χρόνια το βόλεϊ στην επαρχία, είτε διαλύονται, είτε αυτοπεριορίζονται μη δηλώνοντας συμμετοχή σε πρωταθλήματα. Μετά από τον τελευταίο αθλητικό Νόμο έχει δημιουργηθεί μια νέα κατάσταση στους ερασιτεχνικούς κυρίως συλλόγους  και ιδιαίτερα της επαρχίας μια κατάσταση ιδιαίτερα περίπλοκη που δεν αφήνει πολλά περιθώρια για την πρόοδο και την ανάπτυξη των τμημάτων υποδομής από αυτά τα σωματεία. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με το νέο αθλητικό Νόμο  σε κάθε σωματείο θα πρέπει να τηρούνται κάποιες διατάξεις που εμάς μας φαίνονται το ελάχιστον ανεφάρμοστες.
Γιατί ο Νομοθέτης μοιάζει να μην γνωρίζει τι συμβαίνει με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, αφού προβλέπει ότι  τα σωματεία σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ.5 θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον ισόποσα της χρηματοδότησης από τη ΓΓΑ έσοδα από χορηγίες, διαφημίσεις, τηλεοπτικά δικαιώματα, συνδρομές μελών και εισιτήρια (απλά και διαρκείας). Σε περίπτωση που το ποσό των εσόδων τους από άλλες πηγές είναι μικρότερο από το ποσό της παρούσας χρηματοδότησης που δικαιούνται, θα εισπράττουν από την χρηματοδότηση έως του ποσού των εσόδων τους.
Ας αναλύσουμε λίγο για ποια έσοδα επαναλαμβάνουμε για ερασιτεχνικά σωματεία της επαρχίας ομιλούμε, αναφέρεται ο Νομοθέτης :Έσοδα από χορηγίες (εδώ γελάνε), έσοδα από τηλεοπτικά δικαιώματα (σε άλλο κόσμο φαίνεται ζουν), έσοδα από απλά εισιτήρια (ενώ δεν υπάρχουν εισιτήρια στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα), έσοδα από εισιτήρια  διαρκείας (θα πληρώσουν οι φίλοι των συλλόγων χρήματα προκαταβολικά  για να δουν όλα τα παιχνίδια που μπορούν ούτως ή άλλως να τα βλέπουν δωρεάν (τρελός παπάς τους βάφτισε;)
Άρα απομένουν μόνο οι συνδρομές των μελών που με την οικονομική δυσπραγία που υπάρχει αυτές έχουν συρρικνωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Αυτά τα απίθανα συμβαίνουν στο βόλεϊ το οποίο το έχει ανάγκη ο κόσμος γιατί είναι ένα σπορ ιδιαίτερα αγαπητό,  αλλά με όλες αυτές τις οριζόντιες αποφάσεις που ισχύουν τόσο για την volley league όσο και για την τελευταία ερασιτεχνική κατηγορία της χώρας, μόνο ανάπτυξη δεν μπορεί να γίνει. Γιατί είναι πασίδηλο ότι ανάπτυξη χωρίς χρήματα δεν μπορεί να επιτευχθεί. Φάνταζε σαν μια ανάσα αυτή η χρηματοδότηση, αλλά οι περιορισμοί που βάζει ο Νόμος δεν μπορούν να ξεπεραστούν μόνο με καλές προθέσεις.
Δ.ΤΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads

Post Top Ad

Responsive Ads