Διάφορα

  ΛΙΜΠΕΡΟ ΒΟΛΕΙ  LIBERO  VOLLEY

LIBERO VOLLEY🇬🇷 Ειδήσεις,Αγώνες,Αποτελέσματα,Βαθμολογίες

Post Top Ad

2021-12-31

Καζαμίας 2022! Χαριτωνίδης στον Άρη, Μουστακίδης στον Ολυμπιακό!


Γιορτινές μέρες που είναι, λίγες οι ειδήσεις, χάλια η ψυχολογία των περισσοτέρων, είπαμε να σας κάνουμε μεταξύ σοβαρού και αστείου να χαμογελάσετε λιγάκι!

Στη Volley  League ο Καζάζης αναλαμβάνει την Εθνική Γιβραλτάρ, συνταξιούχος λιμενικός και λιμενοφύλακας έξπερτ στους φάρους, βούτυρο στο ψωμί του, διπλός ρόλος λοιπόν του προπονητή και του φαροφύλακα.
Χαμός γίνεται στο εξωτερικό για Έλληνες προπονητές! Ο Σπύρος Γκολίτσης μετά την πετυχημένη πορεία του στον Άρη δέχεται πρόταση από μεγάλη ομάδα του Κατάρ, δεν μας κρύβει το νέο, αλλά εμείς μαθαίνουμε ότι κυνηγάει με τις γνώσεις που έχει στο διεθνές βόλεϊ από καινούργιες αγορές. Έτσι λοιπόν βρίσκει παίχτη από το Νεπάλ, μεγάλο ταλέντο από την Ζιμπάμπουε, διαγώνιο και πασαδόρο από το Πακιστάν, συν τους Έλληνες που παίρνει μαζί του τεχνίτες στην κοπτοραπτική.
Ο Ολυμπιακός χτυπάει την πόρτα του Ιταλοσουφλιώτη, «ποιον ξένο προπονητή ρε παιδιά τον έχουμε στα πόδια μας» λένε οι παράγοντες του θρύλου, ο γνωστός δάσκαλος, εργοφυσιολόγος, στατιστικολόγος, φυσιοθεραπευτής και ψυχολόγος,  ένα σε πέντε όπως τα σαμπουάν, αποφασίζει να αλλάξει πασαδόρο. Σκέφτεται όμως φοβισμένα μετά τις επιλογές των τεσσάρων που είχε φέρει στον ΠΑΟΚ, για να παίζει στο τέλος ο μεγάλος Τερζής. Έτσι λοιπόν με επιστημονικές μεθόδους προσπαθεί να βρει λύσεις. Κάνει πρόταση στον Μουστακίδη, να γυρίσει στην ενεργό δράση, είναι και συγχωριανός του, έχει τεχνογνωσία θα προσπαθήσει με έναν πρωτοποριακό τρόπο να αναπλάσει τα γερασμένα κύτταρα του και να μπει στο γήπεδο. Η άλλη λύση είναι να βάλει σε ένα μηχάνημα τύπου Προκρούστη, τον Στιβαχτή και να τον ψηλώσει!  Τελικά αλλάζει γνώμη και πάει σε σίγουρες επιλογές και παίρνει ξένο πασαδόρο,  έναν Βραζιλιάνο ….λοστρόμο  που βρήκε στο λιμάνι του Πειραιά!

 
Στην Α1 των Γυναικών, ο Παναθηναϊκός που προηγείται έως και την 24η αγωνιστική (12/3), χάνει στο ματς με τον Ολυμπιακό, με τον  Αποστόλη Οικονόμου που μας είχε συνηθίσει να αναλαμβάνει την ευθύνη,  να τις ρίχνει  στις αθλήτριες του, διότι την Καθαρά Δευτέρα που πετούσαν αετό η Παπαφωτίου με τη  Χαντάβα τράκαραν, με αποτέλεσμα να μην αγωνιστούν και να χάσει με 3-0! Η διοίκηση του τριφυλλιού μην μπορώντας να χωνέψει την ήττα από τον αιώνιο αντίπαλο, τον θεωρεί υπεύθυνο για τον τραυματισμό τους  και τον αντικαθιστά το ίδιο βράδυ! Στη θέση του προσλαμβάνει τον Τάκη Φλώρο που είναι ελεύθερος από υποχρεώσεις, μια και έχει λήξει και  η κυνηγητική περίοδος!
Ο Ιταλός προπονηταράς του ΠΑΟΚ στις γυναίκες χάνει από τον Άρη στον δεύτερο γύρο, ξεχνώντας να πάρει ταιμ αουτ όπως έκανε στο πανευρωπαϊκό! Τα παρακολουθεί αυτά ο πρόεδρος και τον απολύει, ενώ  ο Χαριτωνίδης που αναλαμβάνει, παίρνει  την δεύτερη θέση! Το φυσάει και δεν κρυώνει για τα πεταγμένα χρήματα ακόμη ο πρόεδρος.
Ο  Ολυμπιακός κατακτά το πρωτάθλημα, με βασική διαγώνιο την Τέιλορ Άγκοστ, ενώ η Βίλμα Σάλας που αναδεικνύεται καλύτερη παίκτρια στα πλεϊ οφ, μεταγράφεται  στη Φενέρ Μπαχτσέ!

Στην Pre League Ανδρών, Καλαμάτα και ΑΕΚ παίρνουν τα δυο εισιτήρια για την Volley  League,  ενώ ο Αριστοτέλης την τρίτη θέση! Στον κρίσιμο  αγώνα με τον Φίλιππο Βέροιας που θα κρίνει ποια ομάδα θα αγωνίζεται την επομένη αγωνιστική περίοδο στην  Volley  League, η ομάδα της Σκύδρας αν και θα προηγηθεί με 2-0 τελικά χάνει με 3-2, με την ομάδα του Τάκη Χριστοφορίδη να παραμένει στην κατηγορία!  Αντί όμως να ανανεωθεί το συμβόλαιο και για την ερχόμενη σεζόν, ο Φίλιππος προσλαμβάνει ξένο προπονητή, αφού ήταν απαίτηση του νέου μεγάλου χορηγού απ τη Γερμανία! Έτσι ο Χριστοφορίδης γυρίζει πάλι πίσω και αναλαμβάνει τον Αριστοτέλη, ο οποίος όμως λόγω οικονομικής δυσπραγίας θα αγωνίζεται μόνο με γηγενείς!
Ο Άρης που σώθηκε στον τελευταίο αγώνα με τον Αιγιαλέων, και απογοητευμένος από τα αποτελέσματα των τελευταίων χρόνων,  καλεί  όλους τους  παλαιούς  παράγοντες, με στόχο  την επάνοδο στην Α1!  Επικρατέστερο το δίδυμο Ζορπίδη – Χαριτωνίδη, που το 1997 κατέκτησε το πρωτάθλημα της τότε  Α΄ Εθνικής Ανδρών!
 

Στην Pre League Γυναικών, Αιγάλεω και  Ν. Βότσης ανεβαίνουν στην Α1 των Γυναικών με τον Παντελή Βλάχο να έχει ανεβάσει όλη την ομάδα στην καρότσα ενός φορτηγού και να κάνουν τον γύρο της Αθήνας, υπό την συνοδεία ζωντανής μουσικής,  «αλλά  Πρωτοψάλτη» ! Και ενώ στο Αιγάλεω παραμένει προπονήτρια και στην Α1  η Αγγελική Αντωνιάδη, στο Βορρά ο Κώστας  Ιωαννίδης δεν προτιμά την Α1, αλλά  ξαναγυρίζει στα Πεύκα γιατί πιστεύει ότι δεν τον άφησαν πριν τρία χρόνια να ολοκληρώσει το έργο του, ενώ  ο Μανώλης Σκουλικάρης ξαναγυρίζει και αυτός μετά από χρόνια  στους Μακεδόνες, για να βρει τη χαμένη του  ταυτότητα,  αφού την περσινή σεζόν έχασε δυο φορές!

Στην Α2 των Ανδρών ο Περσέας ανεβαίνει τρένο στην Pre League, με τον  Καραδημήτρα να κάνει όνειρα και για Volley  League! Παίρνει προπονητή τον Καλμαζίδη και αλλάζει όλη την ομάδα πλην του δίδυμου Καρασαρλίδη – Ρεμπούτζια, που τους θεωρεί γούρικους. Όσο για τους υπόλοιπους δεν χρειάστηκε να ψάξει  και πολύ, αφού παίρνει πακέτο όλους όσους αγωνίζονταν στον Αριστοτέλη Σκύδρας. 

Στην Α2 των Γυναικών η Ελπίδα εξασφαλίζει  το εισιτήριο του Βορείου ομίλου, αλλά δεν δέχεται να αγωνισθεί στην Pre League Γυναικών, όπως έκανε πριν λίγα χρόνια, θέλοντας να διατηρήσει την παράδοση!


Στους Άνδρες της ΕΠΕΣΘ ο Ηρακλής τερματίζει αήττητος, με τον Φοίνικα Πολίχνης στη δεύτερη θέση. Στον τελικό των πλει οφ, στο μισοσκόταδο αλλά κατάμεστο Κατσάνειο, οι φίλαθλοι του Ηρακλή πανηγυρίζοντας την άνοδο στην Α2, πλημμύρισαν με μπύρες και σαμπάνιες τον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να φουσκώσει το παρκέ και να  βγουν στην επιφάνεια τα ξύλα. Ο Κραβαρικ όμως δεν ανησυχεί, διότι έχει βρει δυο δυνατούς χορηγούς, την ΖΕΝΙΘ  για ρεύμα και αέριο και την ΞΥΛΟΠΑΝ που επανήλθε στη Θεσ/νίκη,  για το παρκέ!
Τον Ιούλιο η ΕΠΕΣΘ βλέποντας ότι μέσος όρος της ηλικίας των ανδρών να ανεβαίνει συνεχώς, αποφασίζει την μετονομασία   του πρωταθλήματος Ανδρών της Β΄ Εθνικής, σε  πρωτάθλημα  «Κάτω  των …ήντα»!

Στις γυναίκες το Πειραματικό ανεβαίνει στην Α2, με  τον Κ. Μπουγιούκα να ψάχνει εναγωνίως γήπεδο για τη νέα χρονιά, με επικρατέστερο το κλειστό του Ευόσμου! Ο δεύτερος  Περσέας που μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου ήταν πρώτος στην βαθμολογία, δεν απογοητεύεται, με τον πρόεδρο του να ζητά από τους συνεργάτες τους  προτάσεις για σίγουρη άνοδο την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Επικρατέστερες ήταν, η επαναφορά  της  Μάρθας Ανθούλη και προπονητής ο Κυριάκος Καμπερίδης!

Στην Εθνική γυναικών έρχεται Ιταλός προπονητής, που έχει στο βιογραφικό του  1η θέση στο Παγκόσμιο Κ18  κοριτσιών, με την Εγκόνου στην εξάδα! Για την καλοκαιρινή προετοιμασία που θα πραγματοποιηθεί στο Σουφλί το καλοκαίρι, καλεί  μόνο αθλήτριες που αγωνίζονται στο εξωτερικό, οι οποίες όμως φοβούμενες τα κουνούπια και προφασιζόμενες απίθανες δικαιολογίες, δεν παρουσιάζεται  καμία! Έτσι η ΕΟΠΕ αναγκάζεται να αλλάξει την τοποθεσία και να την μεταφέρει στο Κανάλι της Πρέβεζας, πληρώνοντας τα έξοδα από μισά μαζί με την Τέφα!

Όσο για τους υπόλοιπους Εθνικούς προπονητές, η ΕΟΠΕ αποφασίζει να παραμείνουν οι ίδιοι, έως …..ότου εκλείψει ο Κορονοιός, γιατί όσο διαρκεί, δεν μπορούν να ολοκληρώσουν το έργο τους!

Μη μπορώντας η ΕΟΠΕ  να ολοκληρώσει το μακρόπνοο αναπτυξιακό της πρόγραμμα, αποσπά για την νέα αγωνιστική περίοδο 52 αποσπασμένους Κ.Φ.Α, με αποτέλεσμα το Υπουργείο Παιδείας να αναγκαστεί να προβεί σε νέες προσλήψεις για να καλύψει τα κενά τους. Βλέποντας αυτό όμως  οι άλλες Ομοσπονδίες, αναγκάζουν σύσσωμη  την αντιπολίτευση να καταθέσει επερώτηση στη βουλή, γιατί δεν έδωσε τον ίδιο αριθμό και σε αυτές! Αναγκάζεται έτσι η κυβέρνηση να προσλάβει άλλους 500 Κ.Φ.Α.! Το αποτέλεσμα; Να επέμβει η Ευρωπαϊκή Ένωση, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να πάρει πίσω τις προσλήψεις και να καταργήσει τις αποσπάσεις, πλην μίας.  Του Γενικού  Διευθυντή!

Λόγω μεγάλου φόρτου, η ΕΟΠΕ προσλαμβάνει παρτ ταιμ ακόμη δυο δημοσιογράφους, για να καλύπτουν τις άδειες των υπολοίπων κατά τις εορταστικές περιόδους!

Ζητάμε συγγνώμη αν θίξουμε κάποιους, αλλά μην ξεχνάτε ότι και η αρνητική διαφήμιση, είναι διαφήμιση!
Μεγαλύτερη συγγνώμη όμως ζητάμε από αυτούς που ήθελαν να τους αναφέρουμε και δεν το κάναμε!
Γεροί να είμαστε και το χρόνου με Υγεία!
Καλή χρονιά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads

Post Top Ad

Responsive Ads