Διάφορα

  ΛΙΜΠΕΡΟ ΒΟΛΕΙ  LIBERO  VOLLEY

LIBERO VOLLEY🇬🇷 Ειδήσεις,Αγώνες,Αποτελέσματα,Βαθμολογίες

Post Top Ad

2021-05-27

ΜΠΑΚΑΡ: Με το θάρρος της γνώμης! Προτάσεις!


Ο Υφυπουργός Αθλητισμού έβγαλε πριν από ένα περίπου μήνα, απόφαση, όπου επέτρεπε να διεξαχθούν οι αγώνες των Αναπτυξιακών πρωταθλημάτων, που μοριοδοτούνται για τα Πανεπιστήμια!
Η ΕΟΠΕ όπως είχε υποχρέωση εξέδωσε μια Προκήρυξη προς τις Ενώσεις, όπου τους υποδείκνυε τις ημερομηνίες που έπρεπε να διεξαχθούν.
Οι Ενώσεις με τη σειρά τους απέστειλαν στα σωματεία προκήρυξη που αναφέρει τον χρόνο διεξαγωγής των καθώς και ημερομηνία λήξης της δήλωσης  συμμετοχής τους στο πρωτάθλημα!

Οι αθλητές που περίμεναν πως και πως αυτή τη στιγμή, αλλά κυρίως τα σωματεία,  έπρεπε να πάρουν μια απόφαση! Να δηλώσουν  ή όχι τη συμμετοχή τους στα πρωταθλήματα.

Από εκεί και πέρα η τηλεδιάσκεψη   αρκετών σωματείων της ΕΠΕΣΘ, για να πουν τους προβληματισμούς τους ως προς τον τρόπο και χρόνο διεξαγωγής τους, δεν καταλαβαίνω πια είναι η χρησιμότατα της!
Εξέδωσαν μια ανοικτή επιστολή την οποία μου είπαν να προσυπογράψω (αρνήθηκα),  όπου αναφέρουν τι προβλήματα υπάρχουν την δεδομένη στιγμή, αλλά δεν προτείνουν λύσεις αλλά ούτε και ξεκάθαρα τους αποδέκτες!

Όποιος σύλλογος δεν θέλει να πάρει μέρος στους αγώνες, είτε διότι δεν έχει γήπεδο, είτε γιατί δεν έχει χρήματα να πληρώσει προπονητές, είτε γιατί ενώ τόσα χρόνια πρωταγωνιστούσε, αλλά φέτος δεν μπορεί, γιατί δεν έχει το κατάλληλο υλικό κ.α., δεν μπορεί να φέρνει ως δικαιολογία όλα όσα αναφέρει στην ανοικτή επιστολή για να μην συμμετάσχει στους αγώνες! Αν και είμαι σίγουρος, ότι αρκετοί απ αυτούς τελικά θα δηλώσουν!
Εμείς σαν Προμηθέας Πυλαίας, δηλώσαμε ότι θα συμμετάσχουμε στο πρωτάθλημα, όχι γιατί θα είναι λίγες οι ομάδες και θα έχουμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε την πρόκριση στην επομένη φάση (σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά μου το είπε κάποιος!!!) αλλά πολύ απλά για να μπορούμε να συνεχίσουμε τις προπονήσεις, κάνοντας απόσβεση την συνδρομή  που έχουν καταβάλει οι γονείς, αφού για να μπεις στα γήπεδα θα πρέπει να δηλώσεις στους Δήμους που σε φιλοξενούν, ότι συμμετέχει ο σύλλογος σου σε πρωτάθλημα που μοριοδοτείτε! 

Επειδή σχεδόν όλοι είμαστε φίλοι και δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση, για να βοηθήσω την κατάσταση,  καταθέσω τρεις προτάσεις, που αφορούν τόσο τον χρόνο, τον τρόπο διεξαγωγής και  το  οικονομικό σκέλος των αγώνων.
Πρώτον, όσον  αφορά τον χρόνο διεξαγωγής , η ΕΠΕΣΘ είναι υποχρεωμένη να ξεκινήσει τους αγώνες μετά το τέλος των Πανελληνίων εξετάσεων (τέλος Ιουνίου) και στα τέσσερα αναπτυξιακά, αφού αγωνίζονται  στο Παίδων και Κορασίδων παιδιά γεννημένα του 2003 που φοιτούν στην Γ΄Λυκείου, από περσινή λάθος απόφαση της ΕΟΠΕ, (είχα πάρει τότε θέση) ! Και μη μου πουν ορισμένοι για λίγα παιδιά του 2003 θα πρέπει να αρχίσουν νωρίτερα το Παίδων - Κορασίδων, διότι  δεν θα έλεγαν το ίδιο αν είχαν τα "αστέρια" τους σ αυτήν την ηλικία! Ούτε ότι θα κάνει πολύ ζέστη, γιατί τα περισσότερα σωματεία, είτε κάνουν προπονήσεις και καμπ έως το τέλος Ιουνίου, ή οι αθλητές τους συμμετέχουν σε άλλα!

Δεύτερον, ανεξάρτητα από τον αριθμό των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή, προτείνω το σύστημα των αγώνων να διεξαχθεί όπως των σχολικών, δηλαδή του νοκ άουτ! 

Η ΕΠΕΣΘ με βάσει τις συμμετοχές, να καταρτίσει έναν αξιολογικό πίνακα, λαμβάνοντας υπ όψιν τις επιτυχίες των τελευταίων τριών - πέντε ετών και να κατατάξει τις ομάδες με αύξοντα αριθμό.. Αν υποθέσουμε ότι θα δηλώσουν 24 σωματεία, να ορισθούν τα ζευγάρια ως εξής: Το Νο 1 με το Νο 24, το Νο 2 με το Νο 23 και ούτω καθ εξής! Έτσι αποκλείεται να κινδυνεύσει να αποκλειστεί  ένα «φαβορί» από νωρίς,  ενώ με την κλήρωση θα ήταν πολύ πιθανόν, αλλά και με τον τρόπο αυτό θα δώσουν λιγότερους αγώνες, αφού αντικειμενικά υπάρχουν δύσκολες. 

Τρίτον, επειδή θα χρειαστούν κάποια rapid test τα οποία κοστίζουν και θα πρέπει να πληρωθούν είτε από τα σωματεία είτε από τους γονείς, όποιο σωματείο ενδιαφέρεται να τα κάνει ΔΩΡΕΑΝ, ας επικοινωνήσει μαζί μου!

Καρασαρλίδης Μπάμπης  6947812894

Υ.Γ. Αλήθεια στην απόφασή τους  να μην κατεβούν τα σωματεία στους αγώνες,  συμπεριέλαβαν και  την άποψη των αθλητών και γονέων τους,  βασικών χρηματοδοτών  των ομάδων τους;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads

Post Top Ad

Responsive Ads