Η απώλεια του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς 2021 μπορεί να άφησε πικρή γεύση στον Ολυμπιακό στο φινάλε της αγωνιστικής περιόδου του επαγγελματικού ανδρικού βόλεϊ αλλά δεν αμαυρώνει τη χαρά και την ικανοποίηση της κατάκτησης του πρωταθλήματος αλλά και των πλεονεκτημάτων που τελικά δίνει η πρώτη θέση. Η διοίκηση του Ολυμπιακού και ο κόσμος αποτιμούν θετικά το ταμείο της δύσκολης σεζόν που σημαδεύτηκε από περιορισμούς, αναβολές, διακοπές και φυσικά την ίωση όλης της ομάδας από κορονοϊό.
Εντός των ημερών η διοίκηση θα ανανεώσει το συμβόλαιο του Δημήτρη Καζάζη και μετά το Πάσχα θα αρχίσει να ανακοινώσει τις πρώτες μεταγραφικές κινήσεις αλλά και τους στόχους της νέας σεζόν.
Η κουβέντα όμως που έχει ξεκινήσει αφορά τη μεγάλη επιστροφή του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 6 χρόνια.
Τα βασικά κίνητρα
Η προοπτική εσόδων από ποσοστά της φορολογίας του στοιχήματος αλλά και η παραδοσιακή επένδυση που κάνει ο Ερασιτέχνης στο ανδρικό βόλεϊ φέρνει την ομάδα στο προσκήνιο. Επί πλέον είναι κοινό μυστικό πως οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ φαίνεται πως θα ενισχυθούν, ενώ ο Φοίνικας ΟΝΕΧ στην χειρότερη περίπτωση να διατηρήσει τις δυνάμεις του.
Ένα από τα κίνητρα που δίνει η νέα ΚΥΑ σχετικά με την επιχορήγηση των ομάδων που θα αγωνιστούν στα κύπελλα Ευρώπης ενισχύει και παγιώνει την άποψη πως η ομάδα με τις περισσότερες παρουσίες και διακρίσεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις του βόλεϊ θα επιστρέψει στη θέση του… οδηγού.
Αυτές τις ημέρες η διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού διερευνά όλα τα δεδομένα σχετικά με την επιστροφή στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Τα δύο μεγάλα αγκάθια
Τα δύο μεγάλα αγκάθια σε αυτό το ενδεχόμενο είναι το οικονομικό αλλά και το γηπεδικό.
Το οικονομικό: Για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να είναι ανταγωνιστικός θα πρέπει να κρατήσει ψηλά το μπάτζετ, να διατηρήσει την εφετινή ομάδα και να την ενισχύσει και οργανωτικά να καλύψει το χαμένο έδαφος της τελευταίας δύσκολης 5ετίας που λόγω της οικονομικής κρίσης οι ελληνικοί σύλλογοι γονάτισαν και έχασαν το κίνητρο της Ευρώπης. Μετά από χρόνια υπάρχει αισιοδοξία και θετική αύρα αλλά και η προσδοκία πως η ομάδα πιθανότατα να δηλώσει συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Πρόβλημα το γηπεδικό, υπόσχεση από το Δήμο
Το γηπεδικό: Ακόμα και αν βρεθούν τα χρήματα από τα έσοδα από το στοίχημα και δυνατούς χορηγούς το γηπεδικό ήταν και παραμένει βασικό αγκάθι. Για το Τσάμπιονς Λιγκ χρειάζεται γήπεδο 5.000 θέσεως ή υπό προϋποθέσεις 3.500 θεατών.
Το γυμναστήριο του Ρέντη παρότι είναι και το μοναδικό αμιγώς βολεϊκό γυμναστήριο από όλες τις ομάδες της Volley League δεν φτάνει αυτή την χωρητικότητα οπότε η διοίκηση του Ολυμπιακού εξετάζει δύο περιπτώσεις: Είτε να παίξει η ομάδα στο ΣΕΦ εφόσον υπάρξει συνεργασία με την ΚΑΕ ή να γίνουν εργασίες στο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη. Για την δεύτερη περίπτωση είναι θετική και η δημοτική αρχή η οποία είναι διατεθειμένη να βοηθήσει ώστε να γίνουν εργασίες εκσυχρονισμού του γυμναστηρίου και τοποθέτησης εξεδρών στα δύο πέταλα αλλά και μπροστά από τη μεγάλη κεντρική εξέδρα.
Επιστροφή μετά το 2015
Σημαντικό ρόλο στην τελική απόφαση της διοίκησης θα παίξει η εκτίμηση για το εάν θα επιστρέψουν οι θεατές στις εξέδρες από τον Σεπτέμβριο και το εάν θα βρει γόνιμο έδαφος για συνεργασίες και βοήθειες τόσο με την ΚΑΕ και το ΣΕΦ εφόσον προκριθεί αυτή η λύση ή να υπάρξει βοήθεια από το Δήμο Ρέντη για έργα διεύρυνσης στο Δημοτικό Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη».
Σε κάθε περίπτωση οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες και εφόσον η διοίκηση αποφασίσει να επιστρέψει η ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ αυτό θα γίνει για πρώτη φορά μετά το 2015. Να σημειωθεί επίσης πως από το 2015 έως το 2019 ο ΠΑΟΚ συμμετείχε στο Τσάμπιονς Λιγκ ενώ τα δύο τελευταία χρόνια δεν υπάρχει ελληνική μάδα στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου