Διάφορα

  ΛΙΜΠΕΡΟ ΒΟΛΕΙ  LIBERO  VOLLEY

LIBERO VOLLEY🇬🇷 Ειδήσεις,Αγώνες,Αποτελέσματα,Βαθμολογίες

Post Top Ad

2021-01-31

ΕΝΑ ΣΕΤ ΝΤΕΡΜΠΙ -ΜΕΤΑ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ 0-3 !


 Ο ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟΣ ΠΑΟΚ κοντραρε τον Ολυμπιακό μόνο ένα σετ ! Μετά παραδόθηκε στα προβλήματα του που εντοπιστηκαν στην υποδοχή και απο εκεί και πέρα ρόλο έπαιξε και η "κατάρα της γριάς" αφού και ο νεαρός Πριγιέν αρτι αφιχθείς πασαδόρος τραυματίσθηκε και τελείωσε το παιγνίδι με τον Κομητούδη .

Στον ΠΑΟΚ το πρόβλημα είναι η αναζήτηση ηρεμίας καθώς σε πέντε μόλις παιγνίδια έχει τρεις ήττες οι δύο στην έδρα του .

Το τρανζίσιον που αναζητούσε ο προπονητής δεν λειτούργησε ,αν προλαβαίνει ο ΠΑΟΚ μπορεί να ψάξει και για τρίτη αλλαγή πασαδόρου και γιατί όχι η διοικηση ας ψαχτεί και για αντικατάσταση προπονητή 

 

Ο... νέος ΠΑΟΚ των αλλαγών και των ατυχιών κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Ολυμπιακό ηττήθηκε στο PAOK Sports Arena με 0-3 σετ στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Volley League.

Σε... εφιάλτη εξελίσσεται ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος για τον Δικέφαλο, με τους «ασπρόμαυρους» να χάνουν και τα τρία ντέρμπι απέναντι σε Φοίνικα Σύρου, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό σε μία σεζόν που ο κάθε χαμένος βαθμός μετράει.

Μοναδικό ελαφρυντικό για τον ΠΑΟΚ το γεγονός ότι για πρώτη φορά παρουσιάστηκε με το ρόστερ που θα «παλέψει» για τους εγχώριους τίτλους μέχρι το τέλος της σεζόν, καθώς οι Εβάντρο, Κανέλλος και Πριγέν αγωνίστηκαν για πρώτη φορά λίγο μετά την άφιξη τους στη Θεσσαλονίκη, με τον Γάλλο πασαδόρο μάλιστα να αποχωρεί τραυματίας στο ξεκίνημα του τρίτου σετ και τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για θλάση.

Ο Δικέφαλος μένει στους 7 βαθμούς μετά από 5 παιχνίδια (εκκρεμεί αυτό με τον ΟΦΗ) την ώρα που ο Ολυμπιακός ανέβηκε στους 16 σε έξι αγώνες.

Η εικόνα του αγώνα:

Με τους Πριγέν και Εβάντρο να κάνουν το ντεμπούτο τους με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και τους Άγκανιτς, Σωτηρίου, Τακουρίδη, Ντεν Ντρις και λίμπερο τον Κοκκινάκη οι «ασπρόμαυροι» ξεκίνησαν την αναμέτρηση απέναντι στον Ολυμπιακό.

Με Ντεν Ντρις, Σωτηρίου, Εβάντρο ο ΠΑΟΚ πήρε «κεφάλι» στο ξεκίνημα του πρώτου σετ (6-2) και παρά τις «απαντήσεις» που βρήκε ο Ολυμπιακός με τους Έγκλεσκανς, Μιγιαίλοβιτς (9-7), οι «ασπρόμαυροι» ανέβασαν ξανά τη διαφορά με άσο του Πριγέν και μπλοκ του Άγκανιτς (12-7). Ο Δικέφαλος «ξέφυγε» με 14-9, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» με τους Φρομ, Μιγιαίλοβιτς ισοφάρισαν σε 16-16. Ο ΠΑΟΚ «πετούσε» τις ευκαιρίες που είχε να τελειώσει φάσεις και οι φιλοξενούμενοι πέρασαν μπροστά (19-20). Ο Εβάντρο έδινε σημαντικές λύσεις και οι δύο ομάδες συνέχισαν να πηγαίνουν χέρι - χέρι (22-22) και το σετ να πηγαίνει στην... παράταση (24-24). Το «θρίλερ» συνεχίστηκε με συνεχείς ισοπαλίες μέχρι τη στιγμή που ο Ολυμπιακός με δύο συνεχόμενους άσους του Φρομ να φτάνει στο 27-29 και να παίρνει το προβάδισμα με 0-1 στα σετ.

Επηρεασμένος από την απώλεια του πρώτου σετ, ο ΠΑΟΚ μπήκε «μπλοκαρισμένος» και στο δεύτερο με τον ΟΣΦΠ να προηγείται με 2-6 από σερβίς και μπλοκ. Ο Παπαλεξίου πέρασε αντί του Τακουρίδη, αλλά η διαφορά μεγάλωνε (4-10) και αργότερα 6-13 με τους Έγκλεσκανς, Μιγιαίλοβιτς. Οι λύσεις του Δικεφάλου ήταν περιορισμένες και στο 10-18 ο Δεληκώστας πέρασε τον Κομητούδη στη θέση του Πριγέν. Οι «ασπρόμαυροι» δεν μπήκαν ποτέ με αξιώσεις στη διεκδίκηση του σετ και έτσι οι φιλοξενούμενοι με 18-25 έκαναν το 0-2.

Πριγέν και Άκανιτς έμειναν «off» από το τρίτο σετ εξαιτίας μικροενοχλήσεων και ο ΠΑΟΚ με τους Σωτηρίου και Εβάντρο δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να ξεφύγει σε αντίθεση με το δεύτερο σετ (9-9, 9-11, 11-11), ενώ με άσο του Τακουρίδη πέρασε μπροστά (12-11) και λίγο μετά 14-12 με τον Καζάζη να καλεί τάιμ άουτ και την ομάδα του να αντιδράει (14-14). Οι φιλοξενούμενοι πήραν «κεφάλι» 16-19 σε ένα κρίσιμο σημείο του σετ. Ο Δικέφαλος δεν μπορούσε και πάλι να αντιδράσει και με 18-25 οι φιλοξενούμενοι έφυγαν νικητές με 0-3.
Τα σετ: 27-29, 18-25, 18-25

 

Με τον πλέον ιδανικό τρόπο ολοκληρώθηκε η 6η αγωνιστική της Volley League για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» πήρα το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ με 3-0 σετ και σε συνδυασμό με την ήττα του Παναθηναϊκού έμειναν μόνοι πρώτοι στην κορυφή της βαθμολογίας, ωστόσο ο Φοίνικας ΟΝΕΧ έχει έναν αγώνα λιγότερο.

 

Κορυφαίος του Ολυμπιακού ήταν ο Νικολά Μιχαήλοβιτς, ενώ κορυφαία απόδοση είχε και ο Κώστας Στιβαχτής. Ο Ολυμπιακός άντεξε την πίεση στο 1ο σετ και παρότι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο με 25-24, 26-25, 27-26 κατάφερε να πάρει το σετ με 29-27 χάρις την επίθεση του Εγκλεσκλανς και δύο άσσους από τον Φρομ πάνω στον Σωτηρίου.

Μετά την κατάκτηση του 1ου σετ ο Ολυμπιακός απέκτησε αυτοπεποίθηση και μεγαλύτερη ταχύτητα, πίεσε στο σερβίς και στο μπλοκ και είχε πολλές λύσεις στην επίθεση.

Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ μετά την απώλεια του 1ου σετ έβγαλε απογοήτευση, ενώ στο 10-18 του σετ έγινε αλλαγή ο νέος Γάλλος πασαδόρος Ζουλιέν Πριγέν ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έπαθε τράβηγμα στη γάμπα. Mάλιστα επέστρεψε στο 3ο σετ αλλά στο 1-2 αντικαταστάθηκε για δεύτερη και τελευταία φορά και τη θέση του πήρε ο Κομητούδης.

Διαιτητές: Βασιλειάδης, Παπαδογούλας, Παρατηρητής: Καραμπαλάσης, Επόπτες: Σταυρίδης, Λούμσι, Γραμματεία: Κουμπλή.

Διακύμανση:

1ο σετ: 8-5, 16-13, 20-21, 27-29

2ο σετ: 4-8, 10-16, 13-21, 18-25

3ο σετ: 6-8, 16-15, 18-21, 18-25

*Οι πόντοι του Π.Α.Ο.Κ. προήλθαν από 3 άσσους, 40 επιθέσεις, 5 μπλοκ και 15 λάθη αντιπάλων και του Ολυμπιακού προήλθαν από 5 άσσους, 55 επιθέσεις, 7 μπλοκ και 12 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 0-3 (27-29, 18-25, 18-25) σε 93'

Π.Α.Ο.Κ. (Κώστας Δεληκώστας): Πιγιέν 1 (1 άσσος), Άγκανιτς 3 (2/4 επ., 1 μπλοκ), Σωτηρίου 10 (8/21 επ., 2 μπλοκ, 38% υπ. - 38% άριστες), Τακουρίδης 2 (1/3 επ., 1 άσσος), Εβάντρο 16 (15/27 επ., 1 άσσος, 43% υπ. - 27% άριστες), Βαν Ντε Ντρις 14 (12/40 επ., 2 μπλοκ) / Κοκκινάκης (λ, 40% υπ. - 40% άριστες), Παπαλεξίου 2 (2/3 επ.), Κομητούδης, Κανέλλος, Μπούτος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Δημήτρης Καζάζης): Φρομ 14 (10/27 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ, 40% υπ. - 24% άριστες), Στιβαχτής 1 (1/1 επ.), Μιγιαήλοβιτς 19 (17/30 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 33% υπ. - 17% άριστες), Έγκλεσκανς 22 (19/38 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Βουλκίδης, Όκολιτς 9 (8/11 επ., 1 μπλοΚ0 / Ζήσης (λ, 79% υπ. - 43% άριστες), Χαραλαμπίδης 2 (2 μπλοκ), Κασαμπαλής.


Ο προπονητής του Ολυμπιακού Δημήτρης Καζάζης τόνισε: «Ήταν μια νίκη που την χρειαζόμασταν γιατί νομίζω δουλεύουμε πολύ καλά και είχαμε ανάγκη από μια τέτοια νίκη. Νομίζω ήρθε στο καλύτερο σημείο. Αυτό θα μας δώσει αυτοπεποίθηση γιατί προσπαθούμε να το χτίσουμε, γιατί μετά την ήττα από τη Σύρο, ταρακουνηθήκαμε και χάσαμε λίγο την αυτοπεποίθηση που είχαμε σαν ομάδα. Ήρθε μια καθαρή νίκη μέσα στην έδρα του ΠΑΟΚ, αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Σίγουρα ο ΠΑΟΚ δεν έχει συνοχή με τις αλλαγές που έχουν γίνει, αλλά πιστεύω ότι θα βελτιωθεί στην πορεία. Από κει και πέρα εμείς κοιτάμε μόνο τη δική μας ομάδα. Πήραμε μια άξια νίκη και καθαρή και είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Σημείο κλειδί ήταν το 1ο σετ, είχαμε πει ότι σήμερα ο ΠΑΟΚ θα μπει και θα προσπαθήσει στο μέγιστο. Εκεί αντιδράσαμε, κάναμε καλό σερβίς, παίξαμε καλά στο μπλοκ άμυνα και πήραμε το πρώτο σετ που ήταν πολύ καθοριστικό. Επειδή είναι πολύ κοντινά τα παιχνίδια δεν προλαβαίνουμε να σκεφτούμε, τελειώνει σήμερα αυτό με τον ΠΑΟΚ και ξεκινάμε την προετοιμασία για το επόμενο παιχνίδι. Λίγες ώρες να ξεκουραστούν τα παιδιά και από αύριο κανονικά για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό».

Ο πασαδόρος του Ολυμπιακού Κώστας Στιβαχτής δήλωσε: «Το παιχνίδι είχε πολύ μεγάλο βάρος στο πρώτο σετ που πήγαινε πόντο πόντο. Ξέραμε ότι τις περισσότερες επιθέσεις στον ΠΑΟΚ τις παίρνει ο διαγώνιος του και θέλαμε να τον περιορίσουμε. Παιξαμε περισσότερο ως ομάδα σήμερα, κάτι που μας έλειπε. Ελπιζω αυτό που κάναμε σήμερα και τον ρυθμό που βρίσκουμε να έχει και συνέχεια απέναντι στον Παναθηναϊκό».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads

Post Top Ad

Responsive Ads