Διάφορα

  ΛΙΜΠΕΡΟ ΒΟΛΕΙ  LIBERO  VOLLEY

LIBERO VOLLEY🇬🇷 Ειδήσεις,Αγώνες,Αποτελέσματα,Βαθμολογίες

Post Top Ad

2020-12-21

Volley League γυναικών: Τρεις δεν φτάνουν για να γίνει πρωτάθλημα

 


 Η συντριπτική πλειοψηφία των 14 ομάδων επιθυμεί να μπει λουκέτο στο τέλος του χρόνου εφόσον δεν υπάρξει δέσμευση της πολιτείας
 

 by Κώστας Ασημακόπουλος  - volley.sports3.gr

Το αβέβαιο τοπίο στη μάχη κατά της πανδημίας, η αδυναμία της κυβέρνησης να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία έναρξης των «ερασιτεχνικών» πρωταθλημάτων και η έλλειψη πλάνου δράσης για να αποζημιωθούν σύλλογοι και αθλητές βυθίζουν καθημερινά στην εσωστρέφεια τους συλλόγους, τους παράγοντες και τις αθλήτριες, τουλάχιστον όσον αφορά τη Volley League γυναικών.

Είναι γενικά παραδεκτό πως η αθλητική ηγεσία πιστεύει πως έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια πίεσης προς τα αρμόδια υγειονομικά όργανα που εισηγούνται και τα τελικά μέτρα στην κυβέρνηση. Δε μας έχει πει ακόμα όμως γιατί δεν αντιμετωπίζει τα κορυφαία πρωταθλήματα ως ξεχωριστή οντότητα που έχουν μεγάλες οικονομικές ανάγκες.

Οπως έχουμε ξαναγράψει το μεγαλύτερο λάθος δεν είναι η αδυναμία του να δοθεί ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος Volley League γυναικών αλλά η έλλειψη πλάνου αποζημίωσης των συλλόγων και της διοργανώτριας αρχής. Κανείς δεν το συζήτησε αυτό. Το πρόβλημα για τους συλλόγους είναι πρώτα οικονομικό και μετά αγωνιστικό. Δεν έχει τεθεί το θέμα ούτε από τα σωματεία, ούτε από την ΕΟΠΕ.

Και πάμε στο θέμα της ματαίωσης της αγωνιστικής σεζόν που ζητά πλέον η πλειοψηφία των σωματείων. Κατ΄αρχήν και πολύ έχουν αντέξει να πληρώνουν τις ξένες αθλήτριες, τους προπονητές και τις ελίτ Ελληνίδες που παραμένουν εγκλωβισμένες σε ένα άγνωστο περιβάλλον. Οι δε αθλήτριες πιέζουν για να απεγκλωβιστούν

Η Volley League γυναικών μπορεί να είναι ένα ερασιτεχνικό πρωτάθλημα αλλά έχει επαγγελματικές υποχρεώσεις και αυτό η αθλητική ηγεσία δεν το αναγνωρίζει και δεν το έχει θέσει στο τραπέζι.

Στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη των σωματείων τα 11 από τα 14 σωματεία λίγο ή πολύ εξέφρασαν την επιθυμία της άμεσης διακοπής του πρωταθλήματος. Με άλλα λόγια δεν φτάνουν τρεις ομάδες για να γίνει πρωτάθλημα (Παναθηναϊκός, Μαρκόπουλο, Αμαζόνες).

Και αν κράτησαν μέχρι το τέλος του χρόνου – δηλαδή για 10 ημέρες – δεν είναι επειδή περιμένουν απάντηση στην επιστολή που θα στείλει η ΕΟΠΕ προς τον Λευτέρη Αυγενάκη και τον Γιώργο Μαυρωτά αλλά περισσότερο για τους τύπους.

Λίγοι περιμένουν πως θα υπάρξει κάποιο… χριστουγεννιάτικο θαύμα. Ακόμα και 7 του Γενάρη να ξεκινήσουν οι προπονήσεις το πρωτάθλημα δεν πρόκειται να ξεκινήσει μέσα στον Ιανουάριο καθώς όλες οι ομάδες θα χρειαστούν 25 ημέρες για προετοιμασία.

Το χειρότερο επίσης είναι πως η Volley League γυναικών τραβάει μόνη της το κάρο όλων των ομαδικών αθλημάτων. Από άλλες ομοσπονδίες (ΟΧΕ, ΚΟΕ, ΕΟΚ) δεν υπάρχει ανάλογη κινητικότητα τουλάχιστον φανερά. Για άλλη μία φορά το ελληνικό βόλεϊ δίνει μόνο του τις μάχες για ένα θέμα που αφορά όλα τα ομαδικά σπορ και ακουμπάει στο γενικότερο κοινωνικό και υγειονομικό πρόβλημα. Κανείς δεν είναι απέναντι στη μάχη κατά του κορονοϊού. Αυτό που ζητάει η κοινότητα του βόλεϊ είναι να δοθεί είτε ένα τέλος στο μαρτύριο της σταγόνας, είτε μια ευκαιρία λειτουργίας σε ένα ερασιτεχνικό πρωτάθλημα με επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads

Post Top Ad

Responsive Ads