Διάφορα

  ΛΙΜΠΕΡΟ ΒΟΛΕΙ  LIBERO  VOLLEY

LIBERO VOLLEY🇬🇷 Ειδήσεις,Αγώνες,Αποτελέσματα,Βαθμολογίες

Τα ομαδικά αθλήματα διασωληνωμένα στη ΜΕΘ

Εφιάλτη δίχως τέλος βιώνει η αθλητική κοινότητα του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Αθλητές, αθλήτριες, προπονητές, σύλλογοι, διοργανώτριες και αθλητικές ομοσπονδίες βρίσκονται στο μέσον του δεύτερου μήνα της καραντίνας λόγω της πανδημίας του covid-19 και κανείς δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει το πότε θα επιστρέψουν στην κανονικότητα, παρότι η κυβέρνηση έχει αναφέρει ως ημερομηνία αναφοράς την 7η Ιανουαρίου.

by Κώστας Ασημακόπουλος-sports3.gr

 
«Αθλητικά είμαστε διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ και κανείς δεν γνωρίζει το πότε και εάν θα καταφέρουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα», λένε με ένα στόμα όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων στα ομαδικά αθλήματα ενώ οι πιο απαισιόδοξοι αναφέρονται σε σενάριο μόνιμου lockdown καθώς πολλοί σύλλογοι ίσως και να μην καταφέρουν να αντέξουν τις συσωρευμένες ζημίες.

Το σίγουρο είναι πως ακόμα κι αν η κυβέρνηση αποφασίσει το ανοίξει τα ομαδικά αθλήματα οι αθλητές και οι αθλήτριες θα θέλουν τουλάχστον 40 ημέρες προετοιμασία για να μπουν στα πρωταθλήματα. Μέχρι τότε τα κόστη των συλλόγων για να συντηρούν τις πολυπρόσωπες ομάδες είναι τεράστια, ενώ όλοι φοβούνται πως αργά ή γρήγορα θα επέλθει, κόπωση ή διάλυση των ομάδων ή ακόμα και χρεοκοπία όχι μόνο σε συλλόγους αλλά και σε ατομικό επίπεδο καθώς χιλιάδες ειδικότητες δεν έχουν κανένα έσοδο, ούτε βρίσκονται σε κάποιο καθεστώς προστασίας εργαζομένων.

«Δραπέτευσαν» μόνο δύο πρωταθλήματα

Το μόνο ευχάριστο νέο που ακούστηκε από τις 2 Νοεμβρίου οπότε μπήκαμε στην καραντίνα ήταν το άνοιγμα των προπονήσεων για τη Volley League ανδρών και την Super League B στο ποδόσφαιρο. Από τις 13 Δεκεμβρίου ξεκίνησαν προπονήσεις οι ομάδες στα δύο αυτά πρωταθλήματα οπότε είναι θέμα χρόνου μετά το πρώτο δεκαήμερο του νέου έτους να ξεκινήσουν και οι αγώνες. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ και την εισήγηση της αθλητικής ηγεσίας λόγω της νομικής υπόστασης που έχουν αυτά τα δύο πρωταθλήματα πρέπει να ακολουθήσουν τη Super League και τη Basket League.

Απαισιόδοξος ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου

Από εκεί και πέρα όμως υπάρχει κυριολεκτικά το χάος και η απόγνωση την ώρα που ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Θανάσης Εξαδάκτυλος δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αλλαγή της ισχύουσας κατάστασης εξηγώντας στο sports3.gr τους λόγους που παραμένουν κλειστά τα ομαδικά αθλήματα:  «Ο αθλητισμός είναι από τις δραστηριότητες που δίνουν πολλές ευκαιρίες μετάδοσης του ιού από τον έναν στον άλλο. Πρώτον, οι αθλητές ντύνονται, ξεντύνονται κάνουν ντους, όλοι μαζί. Πολύ κοντά ο ένας στον άλλο χωρίς να κρατούν τις αποστάσεις. Δεύτερον, όταν αγωνίζονται επίσης έρχονται πολύ κοντά ο ένας στον άλλο εκσφενδονίζονται έτσι σταγονίδια, ξεπερνώντας την απόσταση των 1,5-2μ. καθώς η ανάσα τους ειναι διαφορετική από τη συνηθισμένη. Αλλιώς ανασαίνουμε όταν μιλάμε, αλλιώς όταν τραγουδάμε, αλλιώς όταν τρέχουμε και είμαστε λαχανιασμένοι. Τρίτον, οι ίδιοι επέιδή είναι νέοι και γεροί οργανισμοί είναι ασυμπτωματικοί και δεν καταλαβαίνουν ότι νόσησαν ή νοσούν ελαφρά δεν δίνουν ιδιαίτερη προσοχή, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι πιθανότητες μετάδοσης. Είναι και νέα παιδιά, είδαμε και κάποιους να συναναστρέφονται με άτομα εκτός του οικογενειακού τους περιβάλλοντος, καταλαβαίνετε το πόσο μπορεί να αυξηθεί η μετάδοση του ιού».

«Κανείς δεν το θέλει, αλλά κρίνεται απαραίτητο»

Ο κ. Εξαδάκτυλος αναφέρεται και σε μια ενδιαφέρουσα έρευνα στην Ισπανία: «Στην Ισπανία μετά το πρώτο κλείσιμο και την επανέναρξη του πρωταθλήματος τον Ιούνιο εξετάστηκαν 1000 ποδοσφραιριστές και βρέθηκαν 160 από αυτούς να μην έχουν καταλάβει ότι έχουν νοσήσει. Αυτά τα άτομα όμως μετά τους αγώνες γύριζαν σπίτι τους. Έρχονταν σε επαφή με το οικογενειακό τους περιβάλλον και μπορεί να μετέδωσαν τον ιό στο οικείο τους περιβάλλον, χωρίς να το καταλάβουν».
Όσο για το πόσο ρεαλιστικό είναι να παραμένει «κλειστός» ο ερασιτεχνικός αθλητισμός είπε: «Όπου υπάρχουν μετακινήσεις πρέπει να υπάρχει και απαγόρευση. Δεν παίζουν κάποιοι φίλοι μεταξύ τους σ’ ένα γηπεδάκι 5Χ5. Η μια ομάδα πάει στο νομό της άλλης, Οι παίκτες του ενός χωριού πηγαίνουν να αγωνιστούν στο άλλο και αυτό δημιουργεί το πρόβλημα. Στη φάση που βρισκόμαστε, σε αυτη τη δεδομένη χρονική στιγμή πρέπει να παραμείνει «κλειστός» ο αθλητισμός δεν είναι κάτι που το θέλουμε. Κανείς δεν το θέλει, αλλά κρίνεται απαραίτητο».

ΕΟΕ – Καπράλος: «Δραματικές αλλαγές, βαριές επιπτώσεις»

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος αναφέρθηκε στις δυσάρεστες επιπτώσεις που θα έχει η πανδημία και η καραντίνα στον διεθνή αθλητισμό: «Όπως άλλαξε η πανδημία τη ζωή μας, έτσι άλλαξε δραματικά και τον αθλητισμό. Η μεγαλύτερη αρνητική συνέπεια ήταν η μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο κατά ένα χρόνο, γεγονός που είχε σοβαρό αντίκτυπο στην παγκόσμια αθλητική κοινότητα. Επηρεάστηκαν χιλιάδες αθλητές και αθλήτριες. Τεράστιες είναι οι πρεοεκτάσεις στην οικονομική πλευρά του αθλητισμού, καθώς αρκετοί χορηγοί αποσύρθηκαν ενώ άλλοι τηρούν στάση αναμονής, περιμένοντας την “επόμενη μέρα”».

«Βαρύτατο πλήγμα»

Οσο για τον ελληνικό αθλητισμό είπε: «Το πλήγμα ήταν βαρύτατο καθώς τόσο την άνοιξη, όσο και τώρα, έχει διακοπεί κάθε δραστηριότητα των ερασιτεχνικών αθλημάτων με τους αθλητές και τις αθλήτριες να μην έχουν ούτε τη δυνατότητα να προπονηθούν. Κι όσοι έχουν κάνει αθλητισμό, αντιλαμβάνονται πόσο άσχημο είναι να σταματάς απότομα κάθε δραστηριότητα στη μέση της χρονιάς. Θέλω να ελπίζω ότι θα τελειώσει όσο γίνεται νωρίτερα, αυτή η μεγάλη περιπέτεια και να συνεχίσει ο αθλητισμός την πορεία του, με τη μικρότερη δυνατή ζημιά. Εμείς ως Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε με κάθε δυνατό τρόπο, στο πλευρό των αθλητών και να τους βοηθήσουμε στις δύσκολες αυτές στιγμές, ώστε να φτάσουμε το επόμενο καλοκαίρι στο Τόκιο και να γιορτάσουμε όλοι μαζί, αναδεικνύοντας την ελπίδα για το ανθρώπινο γένος».

ΜΠΑΣΚΕΤ: Παρηγοριά και προβληματισμός

Μπορεί ο κόσμος του μπάσκετ να παρακολουθεί τους αγώνες της Basket League και του NBA από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού αλλά η ατμομηχανή του αθλήματος είναι τα πρωταθλήματα της ΕΟΚ και των τοπικών Ενώσεων που για τη ώρα είναι κλειδωμένα από 2 Νοεμβρίου. Μάλιστα η ΕΟΚ ήταν από τις πρώτες ομοσπονδίες που αποφάσισε την αναστολή της αγωνιστικής δράσης σε όλες τις διοργανώσεις της, από τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου μετά από έκτακτη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής.

Συμμόρφωση με αποφάσεις της Πολιτείας

Η Α1 γυναικών, οι Α2, Β και Γ’ Εθνική ανδρών, αλλά και το κύπελλο Ελλάδα παρότι είχε φτάσει στη φάση των προημιτελικών με συμμετοχή μόνο ομάδων της Basket League που… συνέχιζαν στο δικό τους πρωτάθλημα, συμμορφώθηκαν στις αποφάσεις της Πολιτείας πριν καν αυτές γίνουν επίσημες.
Εκτοτε, στην ΕΟΚ έχουν φτάσει διάφορα αιτήματα, μεμονωμένα ή συντεταγμένα για επανέναρξη των δράσεων κατόπιν σύνταξης αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων, αλλά από την Ομοσπονδία έχουν κάνει ξεκάθαρη τη θέση τους με δύο επίσημες ανακοινώσεις.

«Δε μπαίνουμε πάνω από τη δημόσια υγεία»

Σε αυτές παρέπεμψε ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, επισημαίνοντας ότι εκφράζουν με σαφήνεια τις θέσεις της διοίκησης. Αυτές, είναι κατ’ αρχάς ότι η όποια απόφαση για διακοπή άρα και για επανέναρξη είναι της Πολιτείας και η κάθε ομοσπονδία είναι υποχρεωμένη να υπακούσει. Από ‘κει και πέρα, συμφωνεί ότι είναι μια δυσάρεστη κατάσταση για τον αθλητισμό, αλλά επ’ ουδενί μπορεί να μπει κάτι πάνω από ένα τόσο σοβαρό θέμα δημόσιας υγείας. Τέλος, από την ΕΟΚ διαβεβαιώνουν ότι είναι έτοιμοι για άμεση επανέναρξη της δράσης όταν υπάρξει σχετική ενημέρωση είτε για ολική άρση της απαγόρευσης είτε ακόμα και για μερική σε συγκεκριμένα πρωταθλήματα με συγκεκριμένους υγειονομικούς όρους.

Να σώσουν την Α2

Ο σύνδεσμος των αθλητών, ΠΣΑΚ, του οποίου ουσιαστικά τα μέλη αφού πρόκειται για Αμοιβόμενων συνεχίζουν τη δράση καθώς η Basket League έχει εξαιρεθεί της αναστολής, επιχείρησε να δράσει και, τουλάχιστον, για την Α2. Με ανακοίνωσή του δημοσιοποίησε τη θέση του που είναι να επιτραπεί η επανέναρξη με εβδομαδιαία μοριακά τεστ και το κόστος να το επιμεριστούν Πολιτεία, Ομάδες , Ομοσπονδία και ο ΠΣΑΚ που πρόσφερε από το ταμείο του το ποσό των 20.000 ευρώ προς αυτή την κατεύθυνση.

ΠΟΛΟ: Πολλά μποφόρ στις πισίνες

Το ομαδικό άθλημα των Ολυμπιακών διακρίσεων δεν είναι άλλο από το πόλο και η Κολυμβητική Ομοσπονδία κυριολεκτικά προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό το άθλημα μέσα σε πολλά μποφόρ που υπάρχουν στις πισίνες. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του προέδρου της ΚΟΕ Δημήτρη Διαθεσόπουλου στο sports3.gr: «Για τον αθλητισμό δεν είναι μόνο κακό, είναι καταστροφή η απόφαση για συνέχιση του lockdown. Έχει σταματήσει κάθε αγωνιστική και προπονητική δραστηριότητα και με κάποιες σπασμωδικές αποφάσεις και κινήσεις διευθετούνται μεσοβέζικα ορισμένς ζητήματα, όπως για αθλητές Εθνικών ομάδων, σε κολυμβητήρια που δεν ξέρουμε αν τηρούν τα μέτρα κ.α. Αδρανοποιούνται τα σωματεία. Μια κατάσταση ζοφερή. Ουσιαστικά τα οδηγεί σε οικονομικό τέλμα και απώλεια του έμψυχου δυναμικού τους. Διότι τα παιδιά, όταν μείνουν εκτός για μεγάλο διάστημα, απογοητεύονται, φεύγουν και τα σωματεία αιμορραγούν».

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Διαθεσόπουλο πλην επαγγελματικού ποδοσφαίρου και μπάσκετ, όλα τα άλλα αθλήματα εξαναγκάζονται σε αδράνεια και εξαφάνιση και αυτό έχει πολλές συνέπειες: «Κάποια αθλήματα μπορεί να μην είναι επαγγελματικά, αλλά αποτελούν τρόπο βιοπορισμού για αθλητές και προπονητές, που και αυτοί οδηγούνται επίσης σε οικονομικό μαρασμό».

«Κατώτεροι των περιστάσεων»

Στην τηλεδιάσκεψη της ΚΟΕ με φορείς και τα σωματεία Α1 πόλο Ανδρών και Α’ Γυναικών (που τροφοδοτούν τις Εθνικές ομάδες) συζητήθηκε το θέμα: «Τον συγκερασμό των απόψεων και των πολύ λογικών αιτημάτων τον στείλαμε καταγεγραμμένο σε 11 σημεία, με επιστολή μας, στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά ακόμα δεν έχουμε πάρει απάντηση. Καμία ανταπόκριση, καμία επικοινωνία. Οι έχοντες την ευθύνη της όλης κατάστασης αποδεικνύονται τελικά κατώτεροι των περιστάσεων. Πρέπει να καταλάβουν, όμως, ότι ο αποκλεισμός των παιδιών μας από την άθληση είναι καταστροφικός. Τα κλείνεις στα σπίτια και να τα οδηγείς σε άλλες διεξόδους της σύγχρονης ψυχαγωγίας, ενώ μπορούν να αθληθούν με ασφάλεια κάτω από ειδικές ντιρεκτίβες και υγειονομικά πρωτόκολλα».

«Να ανοίξουν οι ακαδημίες»

Και ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος καταλήγει: «Κανείς λογικός άνθρωπος, εξάλλου, δεν μπορεί να αποδεχθεί ότι είναι άλλης κατηγορίας άνθρωποι και έχουν άλλα δικαιώματα αυτοί με τα επαγγελματικά συμβόλαια, σε σχέση με αυτούς που κάνουν ερασιτεχνικό αθλητισμό. Αυτή η διάκριση είναι απαράδεκτη, αντιδημοκρατική, αντικοινωνική και απάνθρωπη. Συζητήσαμε, εξάλλου, ευρέως και διεξοδικά το πώς θα σταθούν στα πόδια τους τα σωματεία. Μία λύση προς αυτήν την κατεύθυνση είναι να λειτουργήσουν οι ακαδημίες τους, πάντα με ασφάλεια και με υγειονομικά πρωτόκολλα. Ανοίξτε τα κολυμβητήρια, επιτέλους, χάνεται ο Αθλητισμός. Λόγω της συγκεκριμένης απραξίας από το lockdown και της έλλειψης αγωνιστικών δραστηριοτήτων, οι Εθνικές μας ομάδες υδατοσφαίρισης Γυναικών και Ανδρών θα πάνε στα Προολυμπιακά τουρνουά τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, αντίστοιχα, χωρίς να έχουν την ανάλογη αγωνιστική ετοιμότητα. Θα μειονεκτούμε διότι, αντίθετα, τα περισσότερα μεγάλα πρωταθλήματα πόλο των χωρών της Ευρώπης γίνονται κανονικά (Ιταλία, Ουγγαρία, Ισπανία, Κροατία, Σερβία, Γαλλία, Ρουμανία, Ολλανδία κ.α.), παρότι τα καθημερινά κρούσματα covid-19 σε αυτές τις χώρες είναι, αναλογικά, πολύ περισσότερα από τα δικά μας».
Ο πρόεδρος της ΚΟΕ αναφέρθηκε και στη συμμετοχή άλλων δύο αθλημάτων στους αγώνες ολυμπιακής πρόκρισης, της Καλλιτεχνικής κολύμβησης τον Μάρτη και των Καταδύσεων τον Απρίλη, όπου κινδυνεύουμε να πάμε ξυπόλητοι στα αγκάθια.

XANTMΠΟΛ: Δεν υπάρχει προοπτική

Δύσκολη έως τραγική χαρακτηρίζεται η κατάσταση και στο ελληνικό χάντμπολ με τον πρόεδρο της ΟΧΕ Κώστα Καντή να δίνει το στίγμα αθλητών και σωματείων: «Η ζωή μας τους τελευταίους εννέα μήνες έχει μπει στη δίνη μιας πρωτοφανούς περιπέτειας. Στο χάντμπολ, έπαυσε κάθε δραστηριότητα, είτε μιλάμε για προπονήσεις είτε για αγώνες, χωρίς να υπάρχει μέχρι αυτήν τη στιγμή προοπτική επιστροφής των αθλητών μας στα γήπεδα. Μιλάμε για σεβαστό αριθμό ανθρώπων που μπορεί να μην είναι επαγγελματίες όπως οι συνάδελφοί τους στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ, απασχολούνται όμως στον αθλητισμό τόσες ώρες, ώστε να καθίσταται αδύνατη η ενασχόλησή τους με άλλη επαγγελματική δραστηριότητα».

«Διαλύονται οι ομάδες»

Οπως είπε ο πρόεδρος της ΟΧΕ οι ομάδες σταδιακά διαλύονται: «Οι πρώτες επιπτώσεις του lockdownστο χάντμπολ είναι πια ορατές. Καθημερινά μαθαίνουμε για παίκτες και παίκτριες, Έλληνες και ξένους, που αποδεσμεύονται ή παίρνουν μεταγραφή για άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, τα οποία, σημειωτέον, συνεχίζονται κανονικά παρά τα μέτρα περιορισμού που έχουν εφαρμοστεί και σε άλλες χώρες. Ομάδες παραιτήθηκαν από τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις, ενώ ακόμα και η Εθνική μας ομάδα, για την οποία έγινε εξαίρεση όσον αφορά τις προπονήσεις της, αναγκάστηκε να διακόψει την προετοιμασία της για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και να ματαιώσει προγραμματισμένα φιλικά παιχνίδια».

«Θα τιναχθούν στον αέρα»

Επίσης τόνισε πως κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα και η πρόσφατη αναδιοργάνωση των εθνικών κατηγοριών: «Κάναμε μια προσπάθεια να διατηρήσουμε τον ίδιο αριθμό σωματείων στη Handball Premier και στην Α1 γυναικών αλλάζοντας τη δομή των πρωταθλημάτων, ώστε να μην βιώσουμε αποχωρήσεις ομάδων όπως συνέβη σε άλλα ομαδικά αθλήματα. Αυτή η προσπάθεια, όμως, κινδυνεύει με κατάρρευση, όσο τα σωματεία μένουν ανενεργά και τα γυμναστήρια κλειδωμένα».

Σχετικά με τις επιπτώσεις σε αθλητές και αθλήτριες είπε: «Για τους κινδύνους τραυματισμού των αθλητών από τις συνεχόμενες παύσεις και επανεκκινήσεις έχουν αναφερθεί πιο ειδικοί από εμένα. Από την πλευρά μου να συμπληρώσω ότι τα όποια έσοδα των σωματείων εκμηδενίστηκαν και η λειτουργία των ακαδημιών, του μέλλοντος του αθλήματος, μπήκε στον πάγο».

Με 100 νεκρούς την ημέρα είναι δύσκολο

Τέλος, ο πρόεδρος της ΟΧΕ εξέφρασε την ελπίδα να επαναξεταστεί το άνοιγμα όλων των ομαδικών αθλημάτων: «Σαφώς και αντιλαμβανόμαστε τη σοβαρότητα της κατάστασης και πόσο δύσκολο είναι να μιλάμε για αθλητισμό με 100 νεκρούς ημερησίως, όμως θεωρούμε ότι με την κατάλληλη συνεργασία με τους αρμόδιους αθλητικούς και υγειονομικούς φορείς, την επίδειξη ατομικής ευθύνης από την πλευρά των αθλητών, την οποία ούτως ή άλλως διδάσκονται από μικρή ηλικία στα σωματεία, και φυσικά τη βοήθεια του Υπουργείου όσον αφορά τη διενέργεια των απαραίτητων τεστ, μπορεί να βρεθεί η κατάλληλη φόρμουλα για να επιστρέψουν τα παιδιά μας στα γήπεδο και το χάντμπολ στις ζωές μας».

ΒΟΛΕΪ: Σκτωτσέζικο ντους

Με σκωτσέζικο ντους έμοιαζαν οι τελευταίες ημέρες για τα πρωταθλήματα του βόλεϊ και ειδικά για τη Volley League γυναικών. Μετά τις πληροφορίες πως θα επιτραπεί στη Volley League ανδρών να περάσει στη φάση των προπονήσεων δημιουργήθηκε η προσδοκία πως ίσως συμπεριληφθεί και η Volley League γυναικών η οποία βέβαια υπάγεται σε καθεστώς ερασιτεχνικύ αθλητισμού και όχι επαγγελματικού όπως το πρωτάθλημα των ανδρών. Νωρίτερα είχε προηγηθεί και επιστολή των σωματείων προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ώστε να ανοίξει το βόλεϊ γυναικών…

Καθημερινές μάχες

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος έδωσε το στίγμα του αθλήματος: «Καθημερινά δίνουμε μία μεγάλη μάχη επιβίωσης ως κοινωνία και μετά ως ελληνικός αθλητισμός και ειδικά ως βόλεϊ. Χαίρομαι που η ΕΣΑΠ πήρε άδεια για προπονήσεις των ομάδων της και αυτό οφείλεται καθαρά στη διαφορά επαγγελματικού και ερασιτεχνικού νομικού καθεστώτος που υπάρχει μεταξύ των δύο πρωταθλημάτων. Οφείλεται επίσης στις μεθοδικές προσπάθειες που έκανε συνολικά το ελληνικό βόλεϊ. Η ΕΟΠΕ εκτός από την Volley League γυναικών προβληματίζεται για τη Pre League και την Α2 σε άνδρες και γυναίκες καθώς και για τις Εθνικές ομάδες. Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που δεν έχουν εισόδημα και το άθλημα και οι άνθρωποι του αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες για την επιβίωση τους».

«Ο εχθρός είναι ένας, ανάσα οι προπονήσεις»

Για τις επιπτώσεις και την γκρίνια που υπάρχει μεταξύ των εμπλεκομένων είπε; «Υπάρχει στεναχώρια και κάποιες φορές και εσωστρέφεια καθώς ο κόσμος του αθλήματος ψάχνει διέξοδα και πιέζει να ανοίξουν τουλάχιστον οι προπονήσεις. Η ΕΟΠΕ στην οποία ηγούμαι κάνει κάθε μέρα πολλές προσπάθειες. Προσπαθούμε να πείσουμε με επιχειρήματα να πάρουμε άδεια προπονήσεων που για μας θα είναι ανάσα ζωής. Βλέπουμε μόνο έναν εχθρό και αυτός είναι η πανδημία του covid-19. Δεν αντιδικούμε με την επιστημονική κοινότητα απλά υποστηρίζουμε πως μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των αθλητριών στη Volley League γυναικών μέσα από τα αυστηρά πρωτόκολλα. Δυστυχώς όμως πολλές αθλήτριες δεν αντέχουν την αναμονή και παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς. Πρέπει να μείνουμε ψύχραιμοι και ενωμένοι ως άθλημα και ως αθλητικό κίνημα και να επιστρέψουμε όλοι υγιείς στα γήπεδα».

Για το αφιέρωμα συνεργάστηκαν οι δημοσιογράφοι:

Αγγλική Βίζικα

Γιάννης Κορακής

Βασίλης Γεωργιώτης

Επιμέλεια: Κώστας Ασημακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου